Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Прасенце на ЧевермеМоже да покриете ушите на прасенцето с алуминиево фолио, за да не изгорят.
Печете на равномерен огън за около 5-6 часа, като чевермето непрекъснато трябва да се върти....
06 Окт.
Агне на механично чевермеТова е предимство на механично чеверме, че не се върти от човек, а се пуска механизма и се наглася бързината на въртене....
05 Май
Тайните на вкусното гювечеМного вкусно се получават гъбите с картофи в гювече. Необходими продукти: 1 килограм картофи, 500 грама печурки, 1 глава лук, 200 милилитра сметана, сол, масло, магданоз....
11 Март
1
Тайните на вкусното ризотоИма безброй рецепти за приготвянето му, но преди да пристъпите към тях е важно да знаете кои са тайните на приготвянето му:
1....
27 Окт.
Тайните на вкусното агнешкоДобре приготвеното, вкусно агнешко месо е нещо божествено. То има комплексен, специфичен и нежен вкус....
06 Май
Подходящи маринати за вкусно чевермеЗа марината за вкусно чеверме можете да използвате и соев сос, мед и някои китайски сосове.
Още една прекрасна идея е да направите марината от оцет, чесън на прах и мед. Друг вариант е соев сос, чесън и лайм....
29 Март
Тайните на вкусното печено месоНай-важното правило, за да се получи печеното и пърженото месо крехко и вкусно, е да изберете качествено месо, което да е подходящо за приготвяното от вас ястие.
Преди да печете месото, най-добре е да го мариновате....
11 Юни
1
Тайните на вкусното пуешко месоЗа да сготвите вкусно пуешко ястие, трябва да сте наясно с определени правила за приготвянето на това вкусно и диетично месо....
25 Май
Лесно ЧевермеАгнето печем, като непрекъснато въртим в продължение на 4-5 часа.
Постоянно поддържаме огъня на чевермето, като от време на време прибавяме жар....
31 Март
Агнешко чевермеЩе познаете, че агнешкото чеверме е опечено, като при набождане на месото около плешката излиза бял сок.
Готовото агне се вади и се накъсва при поднасяне....
05 Март
10
Тайните на вкусните макарониВаренето на макарони изглежда съвсем лесно, но за да се получат наистина вкусни, трябва да се спазват някои тънкости. Най-голямо значение има качеството на макароните.
Качествените макарони са с равна, гладка повърхност...
13 Май
1
Тайните на вкусната каймаВкусната кайма не трябва да бъде нито много мазна, нито много суха, тя трябва да е сочна.
За вкусен суджук пък е много добра комбинацията от конско, свинско и телешко....
05 Дек.
1
Тайната на вкусното минестронеМинестроне е характерна за Италия постна супа, позната из цял свят. В нея се съдържат богат набор от различни видове характерни за района зеленчуци.
Тя е подходяща за по-хладните дни, когато организмът има нужда...
11 Септ.
Тайната на вкусното капучиноНа 8 ноември пък се отбелязва денят на капучиното в САЩ, което е повод да си поговорим за това как се прави перфектното вкусно капучино....
08 Ноем.
Лесно агнешко чевермеПостоянно се поддържа огън за чевермето отстрани и прибавяме жар от време на време....
04 Дек.
Вкусното пастицио на гръцките бабиПастициото се пече на в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор за 15-20 мин....
09 Август
Тайните на Вкусната Млечна БаницаВкусна млечна баница можете да приготвите бързо и много лесно. Има много варианти за приготвянето на млечна баница. Бихте могли да я приготвите с готови кори.
Но най-вкусният вариант е да приготвите млечната баница с...
20 Април
Тайните на вкусната агнешка карантияАгнешката карантия става чудесна на вкус, стига да е приготвена по правилния начин. Има няколко тънкости при почистването и готвенето ѝ.
Когато говорим за карантия, имаме предвид черен дроб, бъбречета, момици, сърце,...
13 Април
Тайните на вкусната шкембе чорбаЕдна от тайните на вкусната шкембе чорба е да варите шкембето в прясно мляко. Можете да добавите и вода към прясното мляко, но най-вкусно става, ако варите само в прясно мляко....
07 Март
1
Тайните на вкусната шоколадова тортаЕто тайните на вкусната шоколадова торта:
Използвайте висококачествено какао
Шоколадовата торта е любима заради дълбокия й, богат вкус....
17 Дек.
Тайните на вкусната домашната каймаТова е така, защото вкусната кайма не трябва да бъде нито много мазна, нито много суха, тя трябва да е сочна, а това се получава при печенето на скара, когато мазнината се загрява и при разтапяното си задушава и приготвя...
14 Февр.
Тайните на вкусната картофена салатаКартофената салата е едно от най-често срещаните ястия в европейската кухня. Основната съставка на ястието са варени картофи, които се допълват с други продукти (мариновани краставици, яйца, лук, бекон и други.
Всички...
21 Юли
Най-вкусното печено пиле на фурнаОставя се на студено за една нощ.
На следващия ден пилето се измива и изцежда от водата....
11 Март
Тайните на готвенето на вкусно пуешкоТайните на готвенето на вкусно пуешко
Пуйката се готви по най-различни начини - яхния, пържена, печена, варена или на пара. В същото време най-полезно е печено, варено или приготвено на пара месо....
19 Ноем.