Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем-кафе на водна основаКрем-кафе на водна основа
03 Окт.
В купата на миксера се изсипва кафето, прибавят се захарта и водата. Разбива се на ниска скорост, за да се смесят съставките. Със силиконова шпатула се разбърква около стените на купата, за да не е полепнало кафето....
Италиански бисквити за кафе с вкус на кафеИталиански бисквити за кафе с вкус на кафе
18 Окт.
3
Тъй като печем италианските бисквити с вкус на кафе, сменям името на “Biscotti al Caffè” (Бисквитки с кафе). Не съм използвала нито миксер, нито уред за месене....
Кафе по бразилскиКафе по бразилски
23 Юни
1
Млечният шоколад се настъргва на едро. Сварява се кафе и докато е горещо, в него се пуска настърганият млечен шоколад. Млякото се кипва и се добавя по малко в кафето, като непрекъснато се разбива....
Кафе по либийскиКафе по либийски
08 Март
Кафето се смесва с водата в джезве и се кипва, сваля се от котлона и се кипва отново. Процедурата се повтаря още веднъж, като при третото слагане на котлона се добавят кардамон и шафран....
Кафе по лиежкиКафе по лиежки
18 Август
Смесваме подсладеното кафе със сладоледа и натрошения лед. С помощта на миксер разбиваме до получаването на еднороден крем. Разпределяме получения крем в отделни чаши и ги гарнираме с бита сметана....
Кафе по холивудскиКафе по холивудски
08 Март
Добавя се останалото мляко и солта и при непрекъснато бъркане се загрява 10 минути на бавен огън, без да кипне. Сваля се от котлона и се разбива до появата на пяна....
Кафе по ескимоскиКафе по ескимоски
13 Март
1
Топлото кафе разлейте в чаши. Добавете към всяка от тях по 1 разбит със захар жълтък. Поръсете с пръчици и поднесете....
Кафе и лимон за премахване на шиповетеКафе и лимон за премахване на шиповете
17 Дек.
Правете тази процедура в продължение на няколко дни. Опитайте и вие този компрес с кафе и лимон за премахване на шиповете....
Турско кафе по кърджалийскиТурско кафе по кърджалийски
22 Март
1
В медно джезве слагаме кафето, което е смес от арабика и леблебия 5 към 1, добавяме захарта и заливаме с водата. Разбъркваме няколко пъти с лъжичка. Слагаме джезвето върху котлон и варим кафето на слаб огън....
Сладоледено кафе по италианскиСладоледено кафе по италиански
16 Юни
Млякото, кафето и останалата захар се кипват и веднага се свалят от котлона. Горещото мляко се излива в жълтъците и сместа се загрява на котлона, докато се сгъсти, но без да кипва....
Кафе ШокКафе Шок
24 Май
Смесват се водата и кафето и се загряват 2 мин при 600 Вт. Млякото се разбърква с коняка и се прибавя към загрятата течност. Сервира се с парченца млечен шоколад....
Коледни бисквитки с дъх на кафе и шоколадКоледни бисквитки с дъх на кафе и шоколад
07 Дек.
Разбийте захарта и маслото до получаването на хубав пухкав крем. Добавете кафето, солта и ванилията. След това добавете шоколада и брашното. Разбъркайте до получаването на ронливо тесто....
Кафе за гостиКафе за гости
06 Август
Поръсете кафето с канела, какао или мока кафе по желание и поднесете веднага....
Заместители на кафетоЗаместители на кафето
26 Юни
Кафето от топинамбур е най-популярният заместител на истинското кафе. Кафето от топинамбур е полезно за болните от диабет благодарение на специалното вещество инулин, което се съдържа в него....
Тайните на водатаТайните на водата
22 Март
1
Още по-учудващ е фактът, когато говорим за тайните на водата, е, че всяка снежинка има шест абсолютно еднакви части, които благодарение на своя синхрон създават идеална хексагонална симетрия....
Тайните на сладкаритеТайните на сладкарите
11 Окт.
Когато пълните еклери или намазвате блат с крем, кремът трябва да е гъст, но изстинал. Когато правите шоколадов крем, най-добре е да добавите какао на прах заедно с ванилова пудра накрая на разбиването на крема. Печете...
Тайните на сладкишитеТайните на сладкишите
12 Септ.
Един от най-лесните сладкиши в света се прави, като купите готови блатове и ги намажете със смес от една опаковка подсладено кондензирано мляко с двеста грама масло. Украсете отгоре с плодове. След като сладкишът е...
Тайните на печивотоТайните на печивото
07 Септ.
За да приготвяте най-вкусните печива, трябва да знаете няколко кулинарни тайни. Кексът е готов, когато е мек и като забиете в него клечка за зъби, не остава тесто по нея....
Тайните на тестотоТайните на тестото
22 Март
3
Тестото с мая няма да се лепи по ръцете, ако предварително ги намажете с олио. Преди да месите тестото, е добре да пресеете един или два пъти брашното, това ще го направи по-пухкаво. Когато месите тесто, наливайте течността...
Тайните на млякотоТайните на млякото
14 Февр.
Млякото е един от основните хранителни продукти на нашата трапеза. То съдържа всички вещества, без които човешкият организъм не може нормално да функционира – пълноценни белтъчини, мазнини, въглехидрати, неорганични...
Тайните на младосттаТайните на младостта
14 Юни
Кафето и чаят се пият чисти – можете да сложите мъничко мед, ако ги обичате подсладени, но оставете настрана сметаната и млякото. 3....
Тайните на КлеопатраТайните на Клеопатра
06 Февр.
1
Тя оставила ярка следа след себе си в историята на човечеството и безценни тайни за успех за съвременните жени....
Тайните на сънищатаТайните на сънищата
14 Юли
5
Никой не знае какво точно съдържат нашите сънища и защо изобщо ги виждам, докато спим. Всяка нощ ние прекарваме няколко часа със затворени очи, а никой учен не може да обясни защо зад клепачите ни преминават картини....
Тайните на ДжокондатаТайните на Джокондата
26 Окт.
4
Картината, която е с размер 77 на 53 сантиметра, е станала вдъхновение за създаване на стотици книги, филми, спектакли, но тайната си остава тайна. Тази тайна се крие в усмивката на Джокондата....
Тайните на ПлутонТайните на Плутон
07 Ноем.
Екипът на Нови хоризонти разказа за десетте най-неочаквани неща, открити за Плутон и неговите спътници. Те бяха констатирани при прелитането на сондата през системата на планетата, което се случи през юли тази година....