Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Перфектното маслено тестоОформя се тесто, което трябва хубаво да омесим.
Правим го на топка, завиваме със стреч фолио и поставяме в хладилника за половин час.
След изтичане на времето тестото е готово за употреба....
27 Ноем.
2
Тайната на перфектното тесто за пицаТестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месо, зеленчуци и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто....
04 Окт.
7
Тайните за приготвяне на перфектно тесто за курабийкиАко все пак сте от малцината, които не са се научили как да приготвят курабийки, ние ще Ви помогнем и ще Ви разкрием тайните на перфектното тесто за курабийки....
12 Февр.
2
Тайните на перфектното ризото!Обичате ризото, но все не се получава. Всеки път започвате приготвянето му с желанието този път да се получи кадифено, кремообразно и „ал денте”, но в резултат получавате каша с консистенция на лепило?
Макар да е...
21 Април
1
Тайните на перфектната панировкаСлед като сте запознати с тайните на идеалната панировка, препоръчваме да опитате и някои от нашите рецепти, а именно:
- паниран кашкавал;
- панирано пиле;
- панирана риба;...
14 Май
1
Тайната на перфектното барбекюНо за да сме майстори в това наглед просто изпълнение на приготвяне на храна, трябва да знаем някои тайни, които ще ни помогнат да не се отървем от добра компания, но какво по-хубаво от споделената емоция.
1....
30 Май
Тайната на перфектното сушиА най-голямата тайна за приготвянето на перфектното суши се крие в обработката на ориза....
02 Юни
Тайните на тестотоНе мажете края на изделия от многолистно тесто с яйце, тъй като то няма да позволи на тестото да се вдигне....
22 Март
3
Така се приготвя перфектното Палачинково тестоТайната на добрата палачинка се крие в тестото....
02 Май
Тънкости при приготвяне на перфектното тесто за тартПреди да се постави във фурната тестото се покрива с намазнена хартия. Върху хартията се поставя нахут, леща или боб. Това спомага тестото да не бухне много....
04 Май
Пълнен шаран в тесто на фурнаРибата се пълни, зашива се с голяма игла и по-плътен конец, намазва се с олио и се увива в няколко листа точени кори или в тесто за пици и мекици. За по-пръхко тесто в него се слагат 1-2 яйца....
08 Дек.
Гюзлемета с готово тесто на сачЗа рецептата за тези лесни гюзлеми използваме готовото тесто за мекици или пък такова, което е за пици.
Добре намазнете тестото и го разделете на еднакви топки - с размера на мандарина....
14 Април
Банички от парено тесто на ЙолиБърка се, докато тестото се отлепи от стените на тенджерата. След което се маха от котлона. След като пареното тесто изстине малко, към него се прибавят едно по едно яйцата.
Бърка се хубаво със ръце....
24 Окт.
3
Фондю с бутер тесто на фурнаОт бутер тестото изрязваме кръгове с диаметър 2 см по-големи от купите.
Отделно разбиваме жълтъка с една супена лъжица вода и с него намазваме тестото от двете страни....
09 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Перфектното ГуакамолеТя е изключително люта и се внимава с нея и се слага на вкус. Но без нея не може, може да се замени с халапеньо пипер и тогава се слага около 1/2 ч.л....
14 Юни
1
Перфектното ТабулеДоматите се нарязват на кубчета и се прибавят към магданоза. Наситнява се на кубчета и червеният лук, прибавя се....
18 Септ.
3
Солено тесто за декориране на обредни хлябовеПоетапно добавяйте топла вода, замесете гладко и не много меко но еластично тесто....
29 Юни