Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Перфектното тесто за сладък козунакПерфектното тесто за сладък козунак
04 Дек.
3
Перфектното тесто за сладък козунак е готово....
Перфектното маслено тестоПерфектното маслено тесто
27 Ноем.
2
Оформя се тесто, което трябва хубаво да омесим. Правим го на топка, завиваме със стреч фолио и поставяме в хладилника за половин час. След изтичане на времето тестото е готово за употреба....
Тайната на перфектното тесто за пицаТайната на перфектното тесто за пица
04 Окт.
7
Тестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месо, зеленчуци и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто....
Тайните за приготвяне на перфектно тесто за курабийкиТайните за приготвяне на перфектно тесто за курабийки
12 Февр.
2
Ако все пак сте от малцината, които не са се научили как да приготвят курабийки, ние ще Ви помогнем и ще Ви разкрием тайните на перфектното тесто за курабийки....
Тайните на перфектното ризото!Тайните на перфектното ризото!
21 Април
1
Обичате ризото, но все не се получава. Всеки път започвате приготвянето му с желанието този път да се получи кадифено, кремообразно и „ал денте”, но в резултат получавате каша с консистенция на лепило? Макар да е...
Тайните на перфектната панировкаТайните на перфектната панировка
14 Май
1
След като сте запознати с тайните на идеалната панировка, препоръчваме да опитате и някои от нашите рецепти, а именно: - паниран кашкавал; - панирано пиле; - панирана риба;...
Тайната на перфектното барбекюТайната на перфектното барбекю
30 Май
Но за да сме майстори в това наглед просто изпълнение на приготвяне на храна, трябва да знаем някои тайни, които ще ни помогнат да не се отървем от добра компания, но какво по-хубаво от споделената емоция. 1....
Тайната на перфектното сушиТайната на перфектното суши
02 Юни
А най-голямата тайна за приготвянето на перфектното суши се крие в обработката на ориза....
Тайните на тестотоТайните на тестото
22 Март
3
Не мажете края на изделия от многолистно тесто с яйце, тъй като то няма да позволи на тестото да се вдигне....
Така се приготвя перфектното Палачинково тестоТака се приготвя перфектното Палачинково тесто
02 Май
Тайната на добрата палачинка се крие в тестото....
Тайната на перфектната фигураТайната на перфектната фигура
05 Април
Вижте още от тайните на перфектната фигура....
Тънкости при приготвяне на перфектното тесто за тартТънкости при приготвяне на перфектното тесто за тарт
04 Май
Преди да се постави във фурната тестото се покрива с намазнена хартия. Върху хартията се поставя нахут, леща или боб. Това спомага тестото да не бухне много....
Пълнен шаран в тесто на фурнаПълнен шаран в тесто на фурна
08 Дек.
Рибата се пълни, зашива се с голяма игла и по-плътен конец, намазва се с олио и се увива в няколко листа точени кори или в тесто за пици и мекици. За по-пръхко тесто в него се слагат 1-2 яйца....
Гюзлемета с готово тесто на сачГюзлемета с готово тесто на сач
14 Април
За рецептата за тези лесни гюзлеми използваме готовото тесто за мекици или пък такова, което е за пици. Добре намазнете тестото и го разделете на еднакви топки - с размера на мандарина....
Банички от парено тесто на ЙолиБанички от парено тесто на Йоли
24 Окт.
3
Бърка се, докато тестото се отлепи от стените на тенджерата. След което се маха от котлона. След като пареното тесто изстине малко, към него се прибавят едно по едно яйцата. Бърка се хубаво със ръце....
Банички от парено тесто на тиганБанички от парено тесто на тиган
14 Август
Баничките от парено тесто на тиган са много вкусни....
Фондю с бутер тесто на фурнаФондю с бутер тесто на фурна
09 Дек.
От бутер тестото изрязваме кръгове с диаметър 2 см по-големи от купите. Отделно разбиваме жълтъка с една супена лъжица вода и с него намазваме тестото от двете страни....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с маяТесто с мая
17 Август
От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с грисТесто с грис
15 Дек.
След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Перфектното ГуакамолеПерфектното Гуакамоле
14 Юни
1
Тя е изключително люта и се внимава с нея и се слага на вкус. Но без нея не може, може да се замени с халапеньо пипер и тогава се слага около 1/2 ч.л....
Перфектното ТабулеПерфектното Табуле
18 Септ.
3
Доматите се нарязват на кубчета и се прибавят към магданоза. Наситнява се на кубчета и червеният лук, прибавя се....
Перфектното МокачиноПерфектното Мокачино
02 Ноем.
Перфектното Мокачино е готово....
Солено тесто за декориране на обредни хлябовеСолено тесто за декориране на обредни хлябове
29 Юни
Поетапно добавяйте топла вода, замесете гладко и не много меко но еластично тесто....