Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на сладкаритеКогато печете сладкиши с плънка, която съдържа влага, леко трябва да отворите вратичката на фурната, за да излиза парата.
Вместо с брашно поръсвайте намазнената тава с грис....
11 Окт.
Карамелен сладкиши с ябълкиПечем сладкиша на 170 градуса до готовност. Поднасяме, като обръщаме в подходяща чиния....
31 Юли
Ароматен сладкиши с ягодиНе слагайте много и не ги редете плътно една до друга, защото сладкишът ще стане глетав.
Печете плодовия сладкиш в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (около 40 мин.)...
09 Април
Ретро сладкиши с крушиРетро сладкиши с круши, който може да замени и най-любимия ви плодов тарт.
Карамелизирайте 1 ч.ч. от захарта в тавата. Върху горещия карамел сложете маслото и изчакайте да се разтопи. Оставете леко да се охлади....
27 Септ.
2
Сладкиши с пшеничен грисНа дъното поръсете от брашняната смес, отгоре ябълкова, поръсете с олио и редувайте отново в същата последователност.
Отгоре завършете с ябълки и олио....
11 Март
5
Карамелен топинг за сладкиши и тортиПолученият карамелен топинг може да се използва за декорация и допълнителен вкус към торти и сладкиши, домашен сладолед, пастички и други....
02 Април
Пухкав пандишпан за сладкиши и тортиИзпечете пухкавия пандишпан за сладкиши и торти за около 35-40 мин., като задължително държите вратичката на фурната затворена през първите 20 мин. Когато стане готов, оставете да изстине на решетка....
18 Март
Мини сладкиши с плодове (без яйца)Наредете плодовете и печете плодовите сладкиши на 180 градуса, около 25 минути.
Охладете и поръсете с пудра захар.
Мини сладкишите с плодове (без яйца) са готови....
02 Юли
Малинов топинг за сладкиши и десертиОставя се на котлона до сгъстяване на плодовия топинг.
Предложение за приложение на малиновия топинг за сладкиши и десерти.
Ябълките и ягодите се измиват. Подготвят се 6 десертни купички. Ябълките се обелват....
27 Април
Малинова глазура за сладкиши и тортиРазбърква се и отново и малиновата глазура за сладкиши и торти се пасира до гладка смес....
09 Април
Огледална шоколадова глазура за сладкиши и тортиШоколадовата огледална глазура се използва при температура 30-32 градуса, като тортата или сладкишът са добре охладени и хубаво загладени с крем....
27 Юни
Топинг от вишни за сладкиши и десертиТози топинг ползваме при направа на сладкиши и десерти...
01 Февр.
Сладкишът на мамаВсички продукти се смесват и бъркат до получаване на еднородна смес. Половината от сместа се излива в намазнена и набрашнена тавичка и се пече до златисто. Пече се на загрята около 180-200 градуса фурна....
08 Март
9
Сладкишът на ВикиРазбъркайте до получаване на кексово тесто.
Изсипете сместа в намазнена тавичка с незалепващо дъно.
Изпечете в сгорещена фурна.
Нарежете сладкиша охладен.
Сладкишът на Вики е готов....
28 Окт.
Сироп от кафява захар за сладкиши и десертиДобавете останалата вода, разбъркайте и оставете на слаб котлон да се разтопи напълно и стане на сироп.
Този сироп от кафява захар за сладкиши и десерти е идеален е за сиропиране на блатове за торти....
29 Януари
Сладките на падишахаДве по две сладките се слепват с крем. С останалия крем се намазват страните, като също така се овалват и в кокос.
Разтопяват се маслото и шоколадът на водна баня и се смесват хубаво....
13 Февр.
1
Сладките на ПиПиНарежете кайсиите на 4.
Извадете сладките и включете фурната на 150 градуса.
В средата на всяка поставете по 1 парченце кайсия, а отгоре сложете от медената смес. Върнете във фурната и печете 30-35 мин....
10 Юли
Сладките топчета на мамаПрави се на топчета и се нареждат в намазнена и набрашнена тава.
Отгоре се мажат с разтопено масло с малко захар.
Пекат се в умерена фурна до златисто. Като бъдат готови се украсява с течен шоколад....
10 Февр.
2
Здравословен заместител на сладкитеАко сте страстни почитатели на сладкото сложете и двете лъжици мед вътре във сместа, а след като се изпекат отгоре може да ги намажете и с още една.
Пекат се на 200 градуса в предварително загряна фурна....
15 Окт.
4
Тайната на красивите сладкиши с гроздеКаква е тайната за приготвяне на красиви сладкиши с грозде?
Избор на свежо грозде
За красиви сладкиши с грозде е важно да изберете свежо грозде с отличен вкус и текстура....
22 Септ.
Айсинг за декорация на сладкишиКогато добавяме лимоновия сок можем да разреждаме айсинга, а при добавяне на пудра захар да сгъстяваме.
Оцветяваме глазурата с хранителна боя.
Айсингът за декорация на сладкиши е готов....
20 Ноем.
3
Сладкишът на баба с динен медЗагрейте предварително фурната на 180 градуса. Печете с вентилация за 20 минути.
Обърнете сладкиша в чиния и отстранете хартията. Поръсете с пудра захар. За да не е много скучно, можем да напудрим през дантела....
28 Февр.
Ябълков сладкиш от рецептите на бабаНа снимката е ябълков сладкиш от рецептите на баба със сняг (пудра захар) за моето малко момченце....
26 Дек.