Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Новогодишни кейк попс – сладкиши на клечкаНовогодишни кейк попс – сладкиши на клечка
30 Дек.
Оставят се да съхнат на стайна температура....
Тайните на сладкаритеТайните на сладкарите
11 Окт.
Когато печете сладкиши с плънка, която съдържа влага, леко трябва да отворите вратичката на фурната, за да излиза парата. Вместо с брашно поръсвайте намазнената тава с грис....
Карамелен сладкиши с ябълкиКарамелен сладкиши с ябълки
31 Юли
Печем сладкиша на 170 градуса до готовност. Поднасяме, като обръщаме в подходяща чиния....
Ароматен сладкиши с ягодиАроматен сладкиши с ягоди
09 Април
Не слагайте много и не ги редете плътно една до друга, защото сладкишът ще стане глетав. Печете плодовия сладкиш в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (около 40 мин.)...
Ретро сладкиши с крушиРетро сладкиши с круши
27 Септ.
2
Ретро сладкиши с круши, който може да замени и най-любимия ви плодов тарт. Карамелизирайте 1 ч.ч. от захарта в тавата. Върху горещия карамел сложете маслото и изчакайте да се разтопи. Оставете леко да се охлади....
Сладкиши с пшеничен грисСладкиши с пшеничен грис
11 Март
5
На дъното поръсете от брашняната смес, отгоре ябълкова, поръсете с олио и редувайте отново в същата последователност. Отгоре завършете с ябълки и олио....
Карамелен топинг за сладкиши и тортиКарамелен топинг за сладкиши и торти
02 Април
Полученият карамелен топинг може да се използва за декорация и допълнителен вкус към торти и сладкиши, домашен сладолед, пастички и други....
Пухкав пандишпан за сладкиши и тортиПухкав пандишпан за сладкиши и торти
18 Март
Изпечете пухкавия пандишпан за сладкиши и торти за около 35-40 мин., като задължително държите вратичката на фурната затворена през първите 20 мин. Когато стане готов, оставете да изстине на решетка....
Мини сладкиши с плодове (без яйца)Мини сладкиши с плодове (без яйца)
02 Юли
Наредете плодовете и печете плодовите сладкиши на 180 градуса, около 25 минути. Охладете и поръсете с пудра захар. Мини сладкишите с плодове (без яйца) са готови....
Малинов топинг за сладкиши и десертиМалинов топинг за сладкиши и десерти
27 Април
Оставя се на котлона до сгъстяване на плодовия топинг. Предложение за приложение на малиновия топинг за сладкиши и десерти. Ябълките и ягодите се измиват. Подготвят се 6 десертни купички. Ябълките се обелват....
Малинова глазура за сладкиши и тортиМалинова глазура за сладкиши и торти
09 Април
Разбърква се и отново и малиновата глазура за сладкиши и торти се пасира до гладка смес....
Огледална шоколадова глазура за сладкиши и тортиОгледална шоколадова глазура за сладкиши и торти
27 Юни
Шоколадовата огледална глазура се използва при температура 30-32 градуса, като тортата или сладкишът са добре охладени и хубаво загладени с крем....
Топинг от вишни за сладкиши и десертиТопинг от вишни за сладкиши и десерти
01 Февр.
Този топинг ползваме при направа на сладкиши и десерти...
Сладкишът на мамаСладкишът на мама
08 Март
9
Всички продукти се смесват и бъркат до получаване на еднородна смес. Половината от сместа се излива в намазнена и набрашнена тавичка и се пече до златисто. Пече се на загрята около 180-200 градуса фурна....
Сладкишът на ВикиСладкишът на Вики
28 Окт.
Разбъркайте до получаване на кексово тесто. Изсипете сместа в намазнена тавичка с незалепващо дъно. Изпечете в сгорещена фурна. Нарежете сладкиша охладен. Сладкишът на Вики е готов....
Сироп от кафява захар за сладкиши и десертиСироп от кафява захар за сладкиши и десерти
29 Януари
Добавете останалата вода, разбъркайте и оставете на слаб котлон да се разтопи напълно и стане на сироп. Този сироп от кафява захар за сладкиши и десерти е идеален е за сиропиране на блатове за торти....
Сладките на падишахаСладките на падишаха
13 Февр.
1
Две по две сладките се слепват с крем. С останалия крем се намазват страните, като също така се овалват и в кокос. Разтопяват се маслото и шоколадът на водна баня и се смесват хубаво....
Сладките на ПиПиСладките на ПиПи
10 Юли
Нарежете кайсиите на 4. Извадете сладките и включете фурната на 150 градуса. В средата на всяка поставете по 1 парченце кайсия, а отгоре сложете от медената смес. Върнете във фурната и печете 30-35 мин....
Сладките топчета на мамаСладките топчета на мама
10 Февр.
2
Прави се на топчета и се нареждат в намазнена и набрашнена тава. Отгоре се мажат с разтопено масло с малко захар. Пекат се в умерена фурна до златисто. Като бъдат готови се украсява с течен шоколад....
Здравословен заместител на сладкитеЗдравословен заместител на сладките
15 Окт.
4
Ако сте страстни почитатели на сладкото сложете и двете лъжици мед вътре във сместа, а след като се изпекат отгоре може да ги намажете и с още една. Пекат се на 200 градуса в предварително загряна фурна....
Сладките Прасковки на детствотоСладките Прасковки на детството
08 Ноем.
Сладките Прасковки на детството са готови!...
Тайната на красивите сладкиши с гроздеТайната на красивите сладкиши с грозде
22 Септ.
Каква е тайната за приготвяне на красиви сладкиши с грозде? Избор на свежо грозде За красиви сладкиши с грозде е важно да изберете свежо грозде с отличен вкус и текстура....
Айсинг за декорация на сладкишиАйсинг за декорация на сладкиши
20 Ноем.
3
Когато добавяме лимоновия сок можем да разреждаме айсинга, а при добавяне на пудра захар да сгъстяваме. Оцветяваме глазурата с хранителна боя. Айсингът за декорация на сладкиши е готов....
Сладкишът на баба с динен медСладкишът на баба с динен мед
28 Февр.
Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Печете с вентилация за 20 минути. Обърнете сладкиша в чиния и отстранете хартията. Поръсете с пудра захар. За да не е много скучно, можем да напудрим през дантела....
Ябълков сладкиш от рецептите на бабаЯбълков сладкиш от рецептите на баба
26 Дек.
На снимката е ябълков сладкиш от рецептите на баба със сняг (пудра захар) за моето малко момченце....