Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на хубавия домашен сладоледВ някои рецепти за домашен сладолед липсват мляко и жълтъци, в други може да намерите извара и кисело мляко. Въпреки това, във всички методи за приготвяне на домашен сладолед има общи тънкости и тайни....
14 Юни
1
Домашен хлябОформете тестото на топка и поставете в намаслена купа (плик), покрийте и оставете за 1 час. Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло....
28 Май
6
Домашен хлябОформете тестото на топка и поставете в намаслена купа (плик), покрийте и оставете за 1 час. Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло....
28 Май
6
Занаятчийски домашен хлябЗагряваме фурната на 220 градуса.
Печем 10 минути и намаляваме температурата на 200 градуса. Печем още около 15 минути, като проверяваме готовността с клечка.
Занаятчийският домашен хляб е чуден!...
10 Дек.
Домашен хляб - обикновенПоставя се в тава с хартия за печене и се пече 55 минути на 180°C.
Домашният хляб - обикновен е готов....
29 Юли
Сполучлив домашен хлябОставя се за 10-15 минути след което се слага в загрята на 170 градуса фурна да се изпече.
Сполучливият домашен хляб е готов....
27 Април
Моят Домашен ХлябПечете моя домашен хляб на 170°C в предварително загрята фурна 10 минути.
След като тестото се надигне хубаво, повишете температурата на 180°C и печете още 30 минути....
06 Април
Обикновен домашен хлябДели са на две и се поставя в намаслената тава, в която ще се пече, и се оставя да вташе поне 3-4 часа, за да се надуе хубаво и хлябът да не се сглетави при печене....
30 Дек.
Мек домашен хлябСлед като престои малко така и се задуши получавате мек и мек домашен хляб....
12 Февр.
Бъркан домашен хляб по рецепта на Теодора ТитоваПоставяме във загрята фурна на 150 градуса и печем за около 30-35 минути, като 5 минути преди да извадим хляба го изкарваме от тенджерата и заедно с хартията го поставяме на решетката на фурната за още 5 минути, за да се...
10 Февр.
Качественото брашно е основата на хубавия хлябПравете домашен хляб, месен на ръка или в хлебопекарна, защото винаги е по-вкусен от този в търговската мрежа....
04 Април
Домашен хляб без месене по рецепта на Теодора ТитоваПоставяме във фурната и печем на 150 градуса до готовност.
След 30-та минута изкарваме хляба от тенджерата и заедно с хартията за печене го поставих на решетката на фурната за още 5 минути за да се запече отгоре....
27 Януари
Домашен хляб в пликВземете вече втасалото тесто на масата и го разделете на две равни части. Всяка се оформя и се правят разрези отгоре (по желание).
Сложете хлябовете в пликове за печене на пиле и отново се оставят да втасат....
07 Февр.
Домашен хляб в йенаРазбъркайте хубаво, за да се смесят добре съставките. Налейте чаша топла вода и замесете меко и гладко тесто.
Оформете го на топка и го намазнете (за да не хваща коричка)....
04 Март
1
Домашен хляб с плънкаТестото тъкмо е втасало 20 минути, оформяме го на пита и завиваме в нея плънката. Печем до златисто на 190-200 градуса...
01 Окт.
Домашен хляб с лимецПравят се няколко разреза с остър нож и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30–35 мин. Като се извади се напръсква с вода и се завива с кърпа „да отиде на нивата„ за около ½ час....
15 Дек.
Домашен хляб със семенаНамазнете кръгла или продълговата тавичка, прехвърлете хляба и с ръка хубаво го намажете с олио.
Поръсете със сол и черен пипер и върнете отново във фурната на същите градуси, за да втаса още веднъж....
11 Януари
Домашен Хляб за БебеПостепенно сипваме брашното, смесено с маята, и омесваме хубаво.
Оставяме за 15 минути на топло.
Оформяме хлебчето в намаслена тавичка и печем на 180 градуса и вентилатор за около 20 минути....
22 Март
Домашен хляб с маслоНамазваме го с масло и го печем на 200 градуса за около 20 минути, след което намаляваме градуса до 180 и допичаме за още 10-15 минути....
29 Юни
Домашен хляб с украсаОт втасалото тесто се отделя топче като яйце за украса на хляба. Останалото тесто се оформя на топка и поставяме в малка кръгла тава върху хартия за печене....
23 Март
1
Домашен хляб без месенеПека на умерена фурна 200 градуса - първо с капак за около 15 минути и после без капак до готовност, хубав загар и да кънти при почукване отгоре. Времето за печене много зависи от фурната - около 35-40 минути....
28 Август
4
Домашен хляб с водаМеси се и се оформя хляб, пече се на 170 градуса на фурна с вентилатор, на 150 градуса на фурна без вентилатор.
Домашният хляб с вода е готов....
26 Август