Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на хубавия домашен сладоледТайните на хубавия домашен сладолед
14 Юни
1
В някои рецепти за домашен сладолед липсват мляко и жълтъци, в други може да намерите извара и кисело мляко. Въпреки това, във всички методи за приготвяне на домашен сладолед има общи тънкости и тайни....
Домашен хлябДомашен хляб
28 Май
6
Оформете тестото на топка и поставете в намаслена купа (плик), покрийте и оставете за 1 час. Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло....
Домашен хлябДомашен хляб
28 Май
6
Оформете тестото на топка и поставете в намаслена купа (плик), покрийте и оставете за 1 час. Разточете тестото в правоъгълник и поставете кубчетата кашкавал. Навийте на руло....
Занаятчийски домашен хлябЗанаятчийски домашен хляб
10 Дек.
Загряваме фурната на 220 градуса. Печем 10 минути и намаляваме температурата на 200 градуса. Печем още около 15 минути, като проверяваме готовността с клечка. Занаятчийският домашен хляб е чуден!...
Мек домашен хлябМек домашен хляб
05 Август
Мекият домашен хляб е готов....
Домашен хляб - обикновенДомашен хляб - обикновен
29 Юли
Поставя се в тава с хартия за печене и се пече 55 минути на 180°C. Домашният хляб - обикновен е готов....
Сполучлив домашен хлябСполучлив домашен хляб
27 Април
Оставя се за 10-15 минути след което се слага в загрята на 170 градуса фурна да се изпече. Сполучливият домашен хляб е готов....
Моят Домашен ХлябМоят Домашен Хляб
06 Април
Печете моя домашен хляб на 170°C в предварително загрята фурна 10 минути. След като тестото се надигне хубаво, повишете температурата на 180°C и печете още 30 минути....
Обикновен домашен хлябОбикновен домашен хляб
30 Дек.
Дели са на две и се поставя в намаслената тава, в която ще се пече, и се оставя да вташе поне 3-4 часа, за да се надуе хубаво и хлябът да не се сглетави при печене....
Мек домашен хлябМек домашен хляб
12 Февр.
След като престои малко така и се задуши получавате мек и мек домашен хляб....
Диетичен домашен хлябДиетичен домашен хляб
06 Септ.
Диетичният домашен хляб е готов....
Бъркан домашен хляб по рецепта на Теодора ТитоваБъркан домашен хляб по рецепта на Теодора Титова
10 Февр.
Поставяме във загрята фурна на 150 градуса и печем за около 30-35 минути, като 5 минути преди да извадим хляба го изкарваме от тенджерата и заедно с хартията го поставяме на решетката на фурната за още 5 минути, за да се...
Качественото брашно е основата на хубавия хлябКачественото брашно е основата на хубавия хляб
04 Април
Правете домашен хляб, месен на ръка или в хлебопекарна, защото винаги е по-вкусен от този в търговската мрежа....
Домашен хляб без месене по рецепта на Теодора ТитоваДомашен хляб без месене по рецепта на Теодора Титова
27 Януари
Поставяме във фурната и печем на 150 градуса до готовност. След 30-та минута изкарваме хляба от тенджерата и заедно с хартията за печене го поставих на решетката на фурната за още 5 минути за да се запече отгоре....
Домашен хляб в пликДомашен хляб в плик
07 Февр.
Вземете вече втасалото тесто на масата и го разделете на две равни части. Всяка се оформя и се правят разрези отгоре (по желание). Сложете хлябовете в пликове за печене на пиле и отново се оставят да втасат....
Домашен хляб в йенаДомашен хляб в йена
04 Март
1
Разбъркайте хубаво, за да се смесят добре съставките. Налейте чаша топла вода и замесете меко и гладко тесто. Оформете го на топка и го намазнете (за да не хваща коричка)....
Домашен хляб с плънкаДомашен хляб с плънка
01 Окт.
Тестото тъкмо е втасало 20 минути, оформяме го на пита и завиваме в нея плънката. Печем до златисто на 190-200 градуса...
Домашен хляб с лимецДомашен хляб с лимец
15 Дек.
Правят се няколко разреза с остър нож и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30–35 мин. Като се извади се напръсква с вода и се завива с кърпа „да отиде на нивата„ за около ½ час....
Домашен хляб с макДомашен хляб с мак
28 Февр.
Печем на 180 градуса за около половин час....
Домашен хляб със семенаДомашен хляб със семена
11 Януари
Намазнете кръгла или продълговата тавичка, прехвърлете хляба и с ръка хубаво го намажете с олио. Поръсете със сол и черен пипер и върнете отново във фурната на същите градуси, за да втаса още веднъж....
Домашен Хляб за БебеДомашен Хляб за Бебе
22 Март
Постепенно сипваме брашното, смесено с маята, и омесваме хубаво. Оставяме за 15 минути на топло. Оформяме хлебчето в намаслена тавичка и печем на 180 градуса и вентилатор за около 20 минути....
Домашен хляб с маслоДомашен хляб с масло
29 Юни
Намазваме го с масло и го печем на 200 градуса за около 20 минути, след което намаляваме градуса до 180 и допичаме за още 10-15 минути....
Домашен хляб с украсаДомашен хляб с украса
23 Март
1
От втасалото тесто се отделя топче като яйце за украса на хляба. Останалото тесто се оформя на топка и поставяме в малка кръгла тава върху хартия за печене....
Домашен хляб без месенеДомашен хляб без месене
28 Август
4
Пека на умерена фурна 200 градуса - първо с капак за около 15 минути и после без капак до готовност, хубав загар и да кънти при почукване отгоре. Времето за печене много зависи от фурната - около 35-40 минути....
Домашен хляб с водаДомашен хляб с вода
26 Август
Меси се и се оформя хляб, пече се на 170 градуса на фурна с вентилатор, на 150 градуса на фурна без вентилатор. Домашният хляб с вода е готов....