Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Темпура - японската техника на готвенеТемпура - японската техника на готвене
13 Април
Думата темпура означава техника на готвене в японката кухня. По-точно - потапят се риба или зеленчуци в тесто и след това се пържат....
Японската кухня УашокуЯпонската кухня Уашоку
15 Ноем.
Всички сме чували колко здравословна е средиземноморската кухня и в това няма никаква лъжа и измама. Но вероятно още по-здравословна се явява японската кухня, която съвсем не се състои в така познатото ни суши....
Продукти от японската кухняПродукти от японската кухня
15 Май
Приготвянето на ястията от японската кухня е невъзможно без оригиналните японски продукти. Един от тях е коренът от лотос, известен и като ренкон. На вкус е сладък и хрускав....
Особености на японската кухняОсобености на японската кухня
20 Февр.
Японската кухня, която се приема за част от азиатската, се отличава значително от нея с някои свои характеристики....
Джинджифилът в японската кухняДжинджифилът в японската кухня
20 Юли
Ако заговорим за Страната на изгряващото слънце обаче, ще стигнем до извода, че има някои съставки като уасабито например, без които японската кухня не би била това, което е....
Основни рецепти от японската кухняОсновни рецепти от японската кухня
23 Май
Най-популярният японски бульон е даши – той е основа на много японски супи и сосове. Можете да го съхранявате в хладилник до три дни. Натъркайте едно парче водорасли комбу с влажна кърпа. Сложете в тенджера с 1.4...
Чужди влияния в японската кухняЧужди влияния в японската кухня
29 Януари
Макар за истинска японска кухня да може да се говори едва след 18 в., много ястия, които са чисто азиатски, са се превърнали в истинско вдъхновение за японските кулинари, които са измисли много добавки към тях и поради...
Терияки - класиката на японската кухняТерияки - класиката на японската кухня
05 Ноем.
Соевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
Какво знаете за японската кухня?Какво знаете за японската кухня?
01 Март
Японците са най-големите потребители в света на риба и на морски продукти, както и техният най-голям вносител....
Майсторски техники за готвене на месотоМайсторски техники за готвене на месото
08 Март
Ако и вие сте от хората, които обичат да ядат месо и искат да се научат да си приготвят месо правилно, то продължавайте да четете, за да разберете какви са тънкостите и майсторските техники при готвенето на месо....
Великденски яйца с различни техникиВеликденски яйца с различни техники
24 Окт.
Великденските яйца с различни техники са готови....
Японската кухня е полезна за здраветоЯпонската кухня е полезна за здравето
05 Февр.
Японската кухня става все по-популярна. Освен че имат уникален вкус, азиатските сушита, супи и ястия, подобряват здравето....
Най-популярните специалитети от японската кухняНай-популярните специалитети от японската кухня
13 Окт.
Японската кухня се отличава от всяка друга в света, в нея няма влияния на други национални кухни. Специалитетите от японската кухня са любими на хора от много държави....
Най-популярните гъби в японската кухняНай-популярните гъби в японската кухня
19 Март
В тази статия ще ви запознаем с някои от най-популярните и най-вкусни гъби в японската кухня и ще ви дадем идеи как да ги използвате в своите рецепти....
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин - тайната подправка на японската кухня
14 Ноем.
Мирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол....
Ролята на Соята в японската кухняРолята на Соята в японската кухня
30 Юли
Мисо С това име се свързва най-известната японска супа, но всъщност мисото е вид паста, която се приготвя от ферментирали соеви зърна....
Основни продукти, използвани в японската кухняОсновни продукти, използвани в японската кухня
15 Юли
Саке Макар всеки да знае, че това е вид японска ракия за директно консумиране, има и саке, известно като мирин, което се използва само за готвене. 10....
Празниците и храната в японската кухняПразниците и храната в японската кухня
15 Август
В случая не става въпрос за това как се сервира по японски, за типичния начин на японския хранителен режим или за характерната употреба на бамбуковите пръчици, а именно за тясната връзка между японската кухня и японските...
Начини на сервиране в японската кухняНачини на сервиране в японската кухня
24 Ноем.
Ако говорим за изтънченост в кухнята, за изискани маниери и за естетика при сервирането, сигурно бихте решили, че става въпрос за френската кухня....
Рибите и морските деликатеси в японската кухняРибите и морските деликатеси в японската кухня
09 Август
Наредени на многобройни сергии на японските пазари можете да срещнете да се продават риби като риба тон, рак, щука, сьомга, скумрия, червеноперка, ивичест тунец и много друрги....
Традиционни подправки и водорасли в японската кухняТрадиционни подправки и водорасли в японската кухня
20 Юли
Водорасли В японската кухня най-често използваните водорасли са комбу, уакаме и нори, като последните са неразделна част от приготвянето на суши....
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Доматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода. Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
Бавното готвене - тайната на гръцката кухняБавното готвене - тайната на гръцката кухня
25 Юли
В гръцката кухня всички съставки се приготвят от готвача, а купените готови се избягват. Освен това единственият начин на готвене е бавното приготвяне на ястието....
Традиционни съдове и уреди, използвани в японската кухняТрадиционни съдове и уреди, използвани в японската кухня
21 Май
за ръка и с японската кулинария....
Стерилизирани тиквички за готвенеСтерилизирани тиквички за готвене
26 Май
2
Тиквичките се обелват и режат на кубчета. След това се взема буркана и отдолу се слага нарязано на няколко по големи парчета доматчето и се слагат тиквичките. Отгоре се слага копърът и солта и се долива с вода. След...