Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Куркумин - същност и ползиКуркумин се нарича активното вещество, което се намира в характерната за индийската кухня подправка, известна като куркума.
Куркумата е основен продукт в създаването на подправката къри, която се състои от няколко...
03 Ноем.
Арарут - същност и ползиТази култура е сравнително непозната в България, но в другите части на света са добре запознати с нейната същност и многобройни ползи.
Основните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията....
15 Юни
Проантоцианидин - същност и ползиТова вещество има и много други ползи и предимства в сравнение с други познати ни антиоксиданти....
20 Март
Олигоелементи - същност и ползиОлигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
28 Август
Пектин - същност и ползиПектинът е структурен полизахарид, или по-просто казано спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Има способността да образува високовискозни разтвори и свързва жлъчните киселини в червата. Използван е най-често...
08 Януари
Йогалатес - същност и ползиПолзите от йогалатес
Релаксация
Идвайки от концепцията за йога, практикуването на йогалатес е чудесен начин да се отпуснете и да намалите стреса, по този начин позволявате на тялото си да релаксира изцяло....
23 Окт.
Баене - същност и ползиБаенето спада към традиционната българска магия и лечебни обреди. Смятано от някои за суеверие и „бабини деветини”, баенето има огромна сила и до ден днешен е широко разпространено по нашите земи.
Баенето е едно от...
04 Юли
2
Водородна вода - същност, ползиВсе по-популярна в световен мащаб става водородната вода. Научните изследвания показват, че тя е силен антиоксидант и намалява умората в мускулите. Нейната ефективност в хидратацията на клетките и естествената детоксикация...
16 Окт.
Биофлавоноиди - същност и ползиЗа да се насладите на всички ползи на биофлавоноиди, то наблягайте на храни, в които се съдържат. Това са на първо място цитрусовите плодове. Богати на флавони са портокалите, грейпфрутите и лимоните....
21 Дек.
Здравословни ползи от фъстъчено олиоЯдките имат редица ползи, дължащи се на състава на фъстъка. В най-големи количества във фъстъците се открива естествен протеин....
17 Септ.
Орехово олио - ползи и приложенияЕто какви ползи и приложения има ореховото олио:
1. За мозъка
Ореховото олио действа изключително благоприятно върху мозъчната дейност....
04 Юли
Невероятните ползи от чесновото олиоОсвен ясно изразения вкус, който придава на всяко ястие, растението има редица медицински ползи....
31 Юли
Пшеничен зародиш - същност и ползиПшеничният зародиш е истинска съкровищница на витамини и минерални вещества. Той е силен помощник в борбата за запазване на младостта и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Пшеничният зародиш съдържа цинк, витамините...
28 Юли
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползиЩом чуят думата нишесте, повечето хора си правят асоциация с различни сладки изкушения, паста и други не толкова полезни храни, най-вече за тяхното тегло. Необходимо е да разберете обаче, че има различно между обикновеното...
28 Февр.
Осъзнато хранене - същност, ползи, принципиКакви са ползите от осъзнатото хранене?
Осъзнатото хранене е метод, който подобрява цялостното здраве....
07 Окт.
Кислородно лечение - същност и ползиКислородното лечение се провежда с кислородна вода. Смята се, че тя е универсално лечение за всички болести. Нейната простота и достъпност обаче карат фармацевти и лекари да крият истината за нея.
Главните функции на кислородната...
15 Ноем.
Холотропно дишане - същност и ползиОт дълго време се знае, че можем да влияем на съзнанието си чрез много различни техники, някои от които включват и дишането. Трансперсоналната психология успява и да потвърди наблюденията на Вилхелм Райх относно това, че...
03 Септ.
Цитрулин - същност, ползи и приемЦитрулинът е аминокиселина, която се произвежда естествено в тялото, а за първи път е открита в динята.
Тази аминокиселина играе важна роля в урейния цикъл, който помага на тялото ви да се освободи от вредните съединения...
18 Юли
Псилиум - същност и здравословни ползиПсилиум всъщност представлява разновидност на живовляк (индийски бял живовляк), който е познат в цяла Европа, Северна и Южна Америка, както и в Азия. Този бял живовляк е толкова популярен, защото съдържа голямо количество...
23 Януари
Органичните киселини - същност и ползиКиселините, както и всички химични съединения, се класифицират като органични или неорганични. Органичните киселини са животински и растителни. В допълнение към водорода, органичните киселини винаги съдържат кислород, въглерод...
26 Дек.
Масло от тиквено семе - ползи и приложениеМаслото от тиквено семе, например, има многобройни ползи за здравето....
26 Окт.
Безбройните здравословни ползи на Конопеното олиоОсвен това конопеното масло е с доказани ползи за здравето на кожата, косата и ноктите....
23 Септ.
Ползи от олио от гроздови семкиУ нас най-популярните мазнини за готвене са олиото от слънчогледови семки и зехтинът, който се добива от маслини. Напоследък обаче все по-модерно и известно става олиото от гроздови семки. И има защо. То е полезно не само...
03 Ноем.
Чесново олиоМоже да използвате чесновото олио навсякъде, където се предвижда дресинг с олио и чесън....
11 Февр.
Брашно от лимец - същност, ползи, приложениеПолзи от лимец
Консумацията на лимец има и още ползи, които играят немалка роля в ежедневния ни живот....
14 Април