Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Това са най-гадните сладоледи! Ще ги хапнете ли?Когато искаме нещо вкусно и разхлаждащо през лятото, обикновено се обръщаме към сладоледа. Но какво ще стане, ако вкусът на любимия ни десерт е отвратителен?
Сладоледът има за цел да ви накара да се освежите през...
23 Юни
Каква улична храна може да хапнете в Португалия?Едно от най-популярните улични ястия е Франсезиня/ francesinha. Въпреки че се нарежда в редицата на уличните храни, става дума за грандиозно ястие, типично и емблематично за Порто....
02 Юни
Здравословни храни, които може да хапнете на кракПлодовете са най-добрият избор за гладните офис служители, които се чудят какво да хапнат на крак.
4....
27 Април
Пътешествайте по света като хапнете тези 10 ястияНо ако не разполагате с излишни пари за пътувания, може да вкусите от духа на държавите зад граница, като опитате някои от типичните за региона ястия....
19 Август
Това са най-вкусните сладоледи, които може да опитатеЗа лятото най-предпочитаният десерт от повечето хора е сладоледът и като повечето кулинарни изобретения много майстор готвачи се стараят да го превърнат в истинско изкуство и наслада за всички сетива.
Различни страни...
05 Юли
Това са най-чудатите обувки, които може да видитеЯпонката Киото Охата е обсебена от обувките, но не обиколя денонощно магазините като Кари Брадшоу от Сексът и градът, а ги създава сама. Последната ѝ творба обаче успява да шашне хората на улиците.
Японката е създала...
18 Юни
1
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
Какво може да си хапнем преди лягане?Те бързо ще ви заситят и ще ви позволят да си починете пълноценно;
- Хапнете малко сурови бадемови ядки....
20 Дек.
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияВсичко се овкусява със сол, добре се разбърква и се оставя да престои около 30 минути.
Сместа се пълни в буркани и се съхранява в хладилник. Зеленчуковата подправка е идеална за супи и яхнии....
19 Окт.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Да, медът може да лекува и това!Всеки знае, че медът носи здраве. Свикнали сме да приемаме природното лекарство разредено в чая си, понякога в кафето, често на филия с масло. Известен бабешки лек срещу почти всичко е и лъжица мед преди лягане...
19 Дек.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Кои ястия са блажни?Блажни ястия са храни с животински произход или хранителен продукт или гозба, съдържащи в състава си масло, мляко, животинска мазнина, яйца, масло, месо. Блажните ястия са контрапункт на постните рецепти....
08 Януари
Чеснов сос за рибни ястияСлед като сте разбъркали добре, добавете още 1 чаша бульон и сложете да се вари на котлона за 20 минути. Бъркайте и накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус....
23 Март
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеПо желание може са сгъстите с брашно, размито във вода.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
05 Февр.