Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Български традиционни картофени кюфтетаТрадиционните картофени кюфтета се пържат на не много силен огън....
29 Март
Традиционни български супиТрадиционните български рецепти са се формирали векове наред и всекидневно присъстват в бита ни....
22 Май
2
Традиционни български закускиОт този вид закуски, както всички знаем, е любимата на много българи традиционна българска баница, а освен голяма баница, можем да си приготвим и малки банички....
18 Окт.
Традиционни български подправкиТой се дължи до голяма степен на употребяваните в изобилие лук, чесън и традиционни български подправки....
19 Април
Традиционни български сиренаДобавяйки различни видове традиционни бели сирена, в различна комбинация на твърдост и вкусови качества откриваме, че използването на зряло овче сирене е подходящо за много рецепти в ежедневната кухня....
22 Февр.
Традиционни домашни български ястияКюфтетата със сос са вкусно традиционно българско ястие....
21 Март
1
Четирите традиционни български десертаpageТиквеник
Това е един от най-обичаните български десерти, който традиционно присъства на трапезата на Бъдни вечер. За направата му имате нужда от 1 пакет фини кори, 1 кг тиква, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч....
03 Януари
Традиционни български ястия със заешкоПоради това в родната ни кулинарна традиция съществуват редица традиционни рецепти със заешко....
17 Септ.
1
Традиционни български ястия на котлонТрадиционните български ястия радват със своето многообразие и невъобразим вкус. Хубавото е, че много от тях могат да се приготвят по различни начини, в това число и на котлон....
07 Ноем.
Традиционни български ястия на фурнаДруго традиционно българско ястие на фурна са пилешките бутчета или гърди с ориз....
29 Септ.
Традиционни български ястия в гювечетаЕдно от класическите български ястия в гювече е сирене по шопски....
24 Септ.
Суперхраните сред традиционните български продуктиМодерните суперхрани винаги са с по-високи цени и общо взето повечето хора не могат да си ги позволят. Затова пък в нашата кухня и по нашите ширини има продукти, които също са с отлични здравословни свойства и които можем...
05 Януари
Български качамакКипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.
Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
20 Януари
12
Традиционен Български ГювечМесото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.
В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
05 Февр.
21
Традиционен български сладкишЗамесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа.
След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
14 Март
3
Български коледни сладкиПресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
17 Дек.
1
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Вкусен български козунакМлякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая.
Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места...
01 Май
Шакшука по българскиПатладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.
В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
09 Дек.
Български ябълков пайПресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
01 Окт.
Шот Български флагАлкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април