Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Песто дженовезе - емблема за италианската кухняИталианските домакини са известни с това, че приготвят всичко на око....
24 Февр.
Пилешко с песто и моцарела на фурнаНе трябва да се препича, за да остане сочно пилешкото с песто.
Поднесох веднага пилешко с песто и моцарела на фурна
Добър апетит!...
08 Април
Песто с авокадоНакрая овкусете пестото със сол и черен пипер.
Ако е прекалено гъсто, може да разредите пестото с авокадо с малко водичка....
18 Април
Песто с маслиниСложете всички продукти в блендер и ги пасирайте добре.
Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа.
Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
03 Юли
1
Песто с руколаНа тънка струйка прибавете зехтина, докато блендера работи. Накрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Песто с бадемиПо желание може да увеличите дозата на мента и розмарин, ще се увеличи и ароматът. Полученото песто е подходящо да се използва при спагети и салати....
30 Юни
Песто с магданозМоже да използвате това магданозено песто дори за мариноване на свинско и пилешко или просто да го намажете върху препечени филийки. Наистина е много вкусно....
13 Април
2
Песто с руколаНа тънка струйка прибавете зехтина, докато блендера работи. Накрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан.
Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
27 Ноем.
1
Песто с маслиниСложете всички продукти в блендер и ги пасирайте добре.
Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа.
Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
03 Юли
1
Лаврак с магданозено песто на скараЛавракът с магданозено песто на скара е много вкусен.
Добър апетит!...
09 Август
Пилешки бутчета в песто на фурнаНареждаме в тава, заливаме с чаша бульон или вода и печем пилешките бутчета на фурна 40-50 минути.
Сервираме пилешки бутчета в песто на фурна с таратор.
Да Ви е сладко!...
17 Юни
Пърленки с песто и сушени домати на фурнаПокрийте с кърпа и оставете на топло да втаса за около 30 минути.
През това време нарежете доматите и топено сирене на дребни парченца.
В купичка смесете песто и 1-2 с.л. зехтин....
26 Януари
За истинско италианско песто ви трябват тези продуктиДумата песто означава стриване. Пестото е един от най-популярните сосове в италианската кухня. Съществуват много и различни рецепти за соса, които варират според всеки вкус....
05 Август
1
Песто с ленено семеЖълтъците се отделят, а белтъците се пълнят с лъжичка от лененото песто и поръсваме с щипка лют или сладък червен пипер. Пестото може да се ползва и като добавка към късчета месо или върху филия хляб с фибри....
31 Август
Икономично песто с босилекСервираме босилековото песто, като намазваме сухари с него и слагаме по едно срязано чери доматче на всяка филийка.
Пестото се съхранява в хладилник в буркан с капачка, за да не потъмнява....
21 Август
Магданозено песто с орехиИзползвайте магданозеното песто с орехи като салатен дресинг, сос за паста или просто намазано на препечена филийка.
Съхранявайте в хладилник до 2-3 дни....
28 Май
Песто с тиквени семкиПасирайте до получаване на паста.
Добавете зехтина след това и отново разбъркайте на кухненския робот. Полученото песто прехвърлете в купички и съхранявайте в хладилник....
12 Април
1
Домашно песто с лопушТова, което трябва да направим задължително, е да не добавяме олиото наведнъж, за да можем да контролираме консистенцията на пестото....
30 Април
Песто с градински чайСчукайте всичко в хаванчета или пасирайте, като бавно сипвате зехтин до получаване на гъста паста.
Изсипете в купичка, разбъркайте и добавете сол, черен пипер и пармезана....
27 Февр.
Класическо песто с босилекСварете паста по избор, добавете пестото, разбъркайте и поднесете веднага....
18 Юли
Моркови с бурата и песто на фурнаПестото
Листата на босилека се откъсват и се слагат в блендер заедно с 50 г печени лешници, 30 г пармезан, сол на вкус, черен пипер на вкус и зехтин на вкус. Всичко се смила добре до получаване на хомогенна смес....
12 Май
Песто от глухарчеДобавете и изстискания сок на лимона.
Ако сиренето е много солено, не добавяйте сол допълнително!
Разбийте пестото до гъста каша, ако ви се вижда много гъсто - добавете още зехтин....
21 Май
1
Песто от магданозВсичко се слага в блендер/чопър и се смесва до еднородна смес.
Най-накрая при непрекъснато разбиване се сипва постепенно зехтинът.
Може да се консумира със сухари, да се добави към салати или спагети....
22 Май
Песто от броколиДобавя се солта, босилекът, зехтинът, водата, ореховите ядки, нарязаният на ситно чесън и пармезанът.
Поднасете пестото като предястие или намажете върху брускети....
22 Август
1