Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Песто дженовезе - емблема за италианската кухняПесто дженовезе - емблема за италианската кухня
24 Февр.
Италианските домакини са известни с това, че приготвят всичко на око....
Пилешко с песто и моцарела на фурнаПилешко с песто и моцарела на фурна
08 Април
Не трябва да се препича, за да остане сочно пилешкото с песто. Поднесох веднага пилешко с песто и моцарела на фурна Добър апетит!...
Песто с авокадоПесто с авокадо
18 Април
Накрая овкусете пестото със сол и черен пипер. Ако е прекалено гъсто, може да разредите пестото с авокадо с малко водичка....
Песто с маслиниПесто с маслини
03 Юли
1
Сложете всички продукти в блендер и ги пасирайте добре. Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа. Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
Песто с руколаПесто с рукола
27 Ноем.
1
На тънка струйка прибавете зехтина, докато блендера работи. Накрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан. Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
Песто с бадемиПесто с бадеми
30 Юни
По желание може да увеличите дозата на мента и розмарин, ще се увеличи и ароматът. Полученото песто е подходящо да се използва при спагети и салати....
Песто с магданозПесто с магданоз
13 Април
2
Може да използвате това магданозено песто дори за мариноване на свинско и пилешко или просто да го намажете върху препечени филийки. Наистина е много вкусно....
Песто с руколаПесто с рукола
27 Ноем.
1
На тънка струйка прибавете зехтина, докато блендера работи. Накрая разбъркайте готовото песто с рукола с настъргания пармезан. Сипете в подходящ съд и съхранявайте в хладилник....
Песто с маслиниПесто с маслини
03 Юли
1
Сложете всички продукти в блендер и ги пасирайте добре. Сложете в стъклен съд с капак в хладилника да престои за няколко часа. Сосът може да запази вкусовите си качества до 2 седмици, ако се съхранява правилно....
Лаврак с магданозено песто на скараЛаврак с магданозено песто на скара
09 Август
Лавракът с магданозено песто на скара е много вкусен. Добър апетит!...
Пилешки бутчета в песто на фурнаПилешки бутчета в песто на фурна
17 Юни
Нареждаме в тава, заливаме с чаша бульон или вода и печем пилешките бутчета на фурна 40-50 минути. Сервираме пилешки бутчета в песто на фурна с таратор. Да Ви е сладко!...
Пърленки с песто и сушени домати на фурнаПърленки с песто и сушени домати на фурна
26 Януари
Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса за около 30 минути. През това време нарежете доматите и топено сирене на дребни парченца. В купичка смесете песто и 1-2 с.л. зехтин....
За истинско италианско песто ви трябват тези продуктиЗа истинско италианско песто ви трябват тези продукти
05 Август
1
Думата песто означава стриване. Пестото е един от най-популярните сосове в италианската кухня. Съществуват много и различни рецепти за соса, които варират според всеки вкус....
Песто с ленено семеПесто с ленено семе
31 Август
Жълтъците се отделят, а белтъците се пълнят с лъжичка от лененото песто и поръсваме с щипка лют или сладък червен пипер. Пестото може да се ползва и като добавка към късчета месо или върху филия хляб с фибри....
Икономично песто с босилекИкономично песто с босилек
21 Август
Сервираме босилековото песто, като намазваме сухари с него и слагаме по едно срязано чери доматче на всяка филийка. Пестото се съхранява в хладилник в буркан с капачка, за да не потъмнява....
Магданозено песто с орехиМагданозено песто с орехи
28 Май
Използвайте магданозеното песто с орехи като салатен дресинг, сос за паста или просто намазано на препечена филийка. Съхранявайте в хладилник до 2-3 дни....
Магданозено песто с маслиниМагданозено песто с маслини
06 Март
Може да се добави повече лимон и чесън, въпрос на вкус....
Песто с тиквени семкиПесто с тиквени семки
12 Април
1
Пасирайте до получаване на паста. Добавете зехтина след това и отново разбъркайте на кухненския робот. Полученото песто прехвърлете в купички и съхранявайте в хладилник....
Домашно песто с лопушДомашно песто с лопуш
30 Април
Това, което трябва да направим задължително, е да не добавяме олиото наведнъж, за да можем да контролираме консистенцията на пестото....
Песто с градински чайПесто с градински чай
27 Февр.
Счукайте всичко в хаванчета или пасирайте, като бавно сипвате зехтин до получаване на гъста паста. Изсипете в купичка, разбъркайте и добавете сол, черен пипер и пармезана....
Класическо песто с босилекКласическо песто с босилек
18 Юли
Сварете паста по избор, добавете пестото, разбъркайте и поднесете веднага....
Моркови с бурата и песто на фурнаМоркови с бурата и песто на фурна
12 Май
Пестото Листата на босилека се откъсват и се слагат в блендер заедно с 50 г печени лешници, 30 г пармезан, сол на вкус, черен пипер на вкус и зехтин на вкус. Всичко се смила добре до получаване на хомогенна смес....
Песто от глухарчеПесто от глухарче
21 Май
1
Добавете и изстискания сок на лимона. Ако сиренето е много солено, не добавяйте сол допълнително! Разбийте пестото до гъста каша, ако ви се вижда много гъсто - добавете още зехтин....
Песто от магданозПесто от магданоз
22 Май
Всичко се слага в блендер/чопър и се смесва до еднородна смес. Най-накрая при непрекъснато разбиване се сипва постепенно зехтинът. Може да се консумира със сухари, да се добави към салати или спагети....
Песто от броколиПесто от броколи
22 Август
1
Добавя се солта, босилекът, зехтинът, водата, ореховите ядки, нарязаният на ситно чесън и пармезанът. Поднасете пестото като предястие или намажете върху брускети....