Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаМиникозуначета за Великден в хлебопекарна
07 Април
Сместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната....
Какво се слага на трапезата за Великден?Какво се слага на трапезата за Великден?
27 Февр.
В България Великден е един от най-хубавите християнски празници, който събира около трапезата цели родове....
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър
06 Април
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
Трапезата на Тодоровден или Конски Великден!Трапезата на Тодоровден или Конски Великден!
12 Март
Трапезата на Тодоровден е съставена задължително от питка за Тодоровден - обреден хляб подкова. Рецептите за Тодоворден включват още леща, картофи, гъбена чорба и варена царевица....
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладСладкиш за Великден с орехи и мармалад
13 Април
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
Как да украсим трапезата за ВеликденКак да украсим трапезата за Великден
03 Април
Шоколадовите яйца също са великолепен десерт за Великденската трапеза....
Сладки снежинки за елхата и трапезатаСладки снежинки за елхата и трапезата
11 Май
Разточете тестото на кора и с помощта на формичка или по контурите на шаблон изрежете снежинките - масленки и ги изпечете във фурната до златисто....
Каква трябва да е трапезата за ВеликденКаква трябва да е трапезата за Великден
06 Април
2
Освен че е християнски празник, Великден е и кулинарен празник. На този ден се ходи на гости на роднини и семейството празнува с обилно хранене. Трапезата е богата и красиво украсена....
Яйца на райета за ВеликденЯйца на райета за Великден
05 Дек.
Стават бавно, но красиво на ивички. Като изсъхне, мажем великденските яйца с намазнен с олио памук за блясък. Целта е да станат с различни цветове на чертички. Яйцата на райета за Великден са готови....
Агнешка супа за специалните гости на ВеликденАгнешка супа за специалните гости на Великден
17 Април
1
Не пропускайте да почистите от пяна при кипването, макар че когато месото се свари, бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и нарязва или накъсва на малки хапки....
Пълнено агне на пещ за ВеликденПълнено агне на пещ за Великден
08 Април
На сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
Избелване на кокоши яйца за ВеликденИзбелване на кокоши яйца за Великден
17 Април
Използвайте този начин за избелване на яйца, за да се радвате на добри резултати след това при боядисване на яйцата....
Каква е трапезата на Коледа?Каква е трапезата на Коледа?
10 Дек.
Трапезата на Коледа е изключително богата и за разлика от трапезата за Бъдни вечер на нея се сервират отбрани месни ястия....
Агнешко със зелении на фурна за ВеликденАгнешко със зелении на фурна за Великден
09 Май
Отново поставяме във фурната и печем агнешкото със зелении на фурна за Великден до желания загар....
Трапезата на БлаговещениеТрапезата на Благовещение
25 Март
Препоръчва се на трапезата за Благовещение да има ярки цветове и живи пролетни цветя....
Какво се яде на Великден?Какво се яде на Великден?
16 Дек.
Великден е един от най-светлите християнски празници, а трапезата на Великден трябва да е богата и красиво украсена....
Трапезата на Малка БогородицаТрапезата на Малка Богородица
08 Септ.
Това е семеен празник, като някъде се правят на тази дата и събори с игри, надпявания и се приготвя обилна празнична трапеза....
Трапезата на Сирни ЗаговезниТрапезата на Сирни Заговезни
26 Февр.
На Сирни заговезни – неделята преди започването на строгите Великденски пости, се прави трапеза с животински продукти, но без месо. На трапезата присъстват ястия, направени от сирене и яйца, от масло и мляко....
Погача за ВеликденПогача за Великден
06 Май
Поднасяме погачата за Великден, докато е още топла....
Курабии Весел ВеликденКурабии Весел Великден
12 Ноем.
Курабиите Весел Великден са готови....
Торта за ВеликденТорта за Великден
20 Април
6
След като блатът е готов и охладен се разрязва на 2 равни части, ако е с диаметър 24 см или на 3 части, ако е с диаметър 18-20 см. Блатовете се сиропират със сока от компота и се намазват с готовият крем на Др....
Питка за ВеликденПитка за Великден
25 Април
2
Мажем с разтопено масло и печем на 200 градуса до готовност....
Меденки за ВеликденМеденки за Великден
19 Април
Готовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
Зайчета за ВеликденЗайчета за Великден
14 Април
и украсете празничната си трапеза с тях....
Празнична питка ВеликденПразнична питка Великден
18 Април
Разрязах получената кора, на 16 части - първо на 4, после на 8 и след това на 16 части. На всеки получен триъгълник, направих прорез и върха промушнах отдолу нагоре и издърпах....