Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Специалитет на готвачаСпециалитет на готвача
10 Юли
1
Специалитетът на готвача е готов....
Специалитет на скараСпециалитет на скара
11 Май
2
Начукваме леко филетата и ги подправяме с марината приготвена от сол, черен пипер, лимонов сок, соев сос и бирата. Оставяме ги да престоят 30 мин. Нарязваме доматите на дебели филийки, а кашкавала на 4 филии. Намазваме...
Специалитет на скараСпециалитет на скара
11 Май
2
Начукваме леко филетата и ги подправяме с марината приготвена от сол, черен пипер, лимонов сок, соев сос и бирата. Оставяме ги да престоят 30 мин. Нарязваме доматите на дебели филийки, а кашкавала на 4 филии. Намазваме...
Специалитет по китайскиСпециалитет по китайски
01 Август
Нарежете месото на тънки пържолки, след което всяка нарежете на тънки ивички. Чесъна и джинджифила нарежете на дребно, лука на полумесеци, а двата вида чушки и моркова нарежете на лентички. Сложете дълбок тиган или уок...
Турски специалитет с патладжанТурски специалитет с патладжан
18 Април
5
Поднесете турския специалитет с патладжан с още малко скълцан магданоз....
Специалитет с агнешки ребърцаСпециалитет с агнешки ребърца
20 Февр.
Месото се натрупва с олио, черен пипер и ситно нарязана мащерка. Маринова се няколко часа и преди да се изпече, се посолява. В дълбока тава се поставя решетка, сипва се вода малко под нивото ѝ и върху нея се поставя месото...
Говежди специалитет в маринаГовежди специалитет в марина
23 Февр.
Измиваме добре месото и го слагаме в дълбок съд. Натриваме го добре с червен пипер, сол и подправките за марината от двете страни. Отгоре добавяме ситно нарязаните лук и морков и заливаме с виното. Оставяме да престои така...
Агнешки специалитет в гювечетаАгнешки специалитет в гювечета
22 Февр.
Нарязваме месото на парчето и ги задушаваме с 2/3 от маслото. Нарязваме зеленчуците и ги задушаваме с останалото масло в друг тиган, като към тях добавим и подправките. Смесваме месото със зеленчуците и подправките, разбъркваме...
Специалитет с говежди пържолиСпециалитет с говежди пържоли
22 Февр.
Начукваме месото много добре. Намазваме всяка пържола с горчица и я поръсваме с черен пипер и сол. Сгорещяваме олиото и в него задушаваме ситно нарязаните гъби, моркови, шунка и лук. Разбъркваме добре и от така получената...
Гулаш - Национален специалитет на УнгарияГулаш - Национален специалитет на Унгария
17 Дек.
Това беше рецептата за Гулаш - Национален специалитет на Унгария....
Специалитет с Пилешко и ЗеленчуциСпециалитет с Пилешко и Зеленчуци
18 Март
2
Почистваме и нарязваме на ситно лука, а пипера - на лентички. В дълбок тиган с олио задушаваме лука и когато си измени цвета, прибавяме чушката. В тигана прибавяме и гъбите и оставяме така за около 5-10 минути. Пилешките...
Специалитет с Пилешко и ГъбиСпециалитет с Пилешко и Гъби
13 Март
Приятен апетит! *Как задушавам морковите в МФ? Слагам ги нарязани в йенска с малко вода, олио (кр. масло), щ. захар , щ. сол, похлупвам с капак или чиния и пускам 2-3 пъти по 1 мин с объркване след всяка минута....
Лятна капама (Специалитет за гости)Лятна капама (Специалитет за гости)
08 Февр.
Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на парчета. Бутчетата също се измиват и се срязват на две. Доматите се нарязват на едро, лукът се изчиства, измива се и главите се оставят цели. Продуктите се нареждат...
Месен специалитет с разни зеленчуциМесен специалитет с разни зеленчуци
13 Окт.
1
Нарежете свинското месо на едри парчета, бутчетата оставете цели. Ако ползвате пилешко филе пеперуда, го разделете на две. Сложете пилешкото месо в дълбока и голяма тава с диаметър поне 40 см. Сложете свинското месо между...
Специалитет с кайма на фурнаСпециалитет с кайма на фурна
09 Август
30
Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките. Накълцайте печурките и ги добавете...
Специалитет с кайма и гъбиСпециалитет с кайма и гъби
14 Окт.
Специалитетът с кайма и гъби е много вкусен....
Пилешки специалитет в бутер тестоПилешки специалитет в бутер тесто
20 Май
2
В маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме...
Специалитет с пържоли и гъбиСпециалитет с пържоли и гъби
13 Април
Извадете от фурната и прехвърлете специалитета в тава. Върнете във фурната за още 10-тина минути. Специалитетът с пържоли и гъби е готов....
Специалитет с кайма на фурнаСпециалитет с кайма на фурна
09 Август
30
Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките. Накълцайте печурките и ги добавете...
Пилешки специалитет в бутер тестоПилешки специалитет в бутер тесто
20 Май
2
В маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме...
Специалитет ала Ноазети по ПарижкиСпециалитет ала Ноазети по Парижки
20 Юни
1
Специалитетът ала Ноазети по Парижки е много вкусен....
Кафе специалитет с Бейлис и сладоледКафе специалитет с Бейлис и сладолед
10 Юли
1
С помощта на ренде или кухненска белачка се настъргва малко количество шоколад (3-4 настъргани лентички), за да украсят алкохолния коктейл и да придадат лек шоколадов привкус на кафе специалитет с Бейлис и сладолед....
Специалитет за подсилване на имунната системаСпециалитет за подсилване на имунната система
16 Април
Измитите шишарки се слагат в тенджера и се заливат с гореща вода. Престояват 1/2 денонощие. Варят се, докато водата се изпари наполовина. Шишарките се изхвърлят. Добавя се захарта и се бърка до сгъстяване. 5-6 минути...
Специалитет в гювечета с овнешко месоСпециалитет в гювечета с овнешко месо
06 Март
Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в собствената му мазнина за около 30 минути. След това добавяме ситно нарязаните лук, чушки, гъби и домати и прибавяме и маслото. Задушаваме всичко за 30 минути и добавяме червения...
Турски специалитет с кюфтенца и картофкиТурски специалитет с кюфтенца и картофки
06 Ноем.
Турският специалитет с кюфтенца и картофки е готов....