Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хубаво тирамисуХубаво тирамису
23 Септ.
Преди поднасяне поръсете хубавото тирамису с какао. Да ви е сладко!...
Насладата от хубаво сервираното и приготвено кафеНасладата от хубаво сервираното и приготвено кафе
22 Януари
Започнете с качествени съставки Кафето, точно както храната, може да бъде хубаво ако е от хубави съставки....
Водата е ключът към хубавото кафеВодата е ключът към хубавото кафе
17 Април
Учени от университет Бат доказаха чрез изследване, че тайната на хубавото кафе не се крие нито в кафеените зърна, нито в скъпите кафемашини, а в използваната вода....
Как да си направя хубаво кафе в джезве?Как да си направя хубаво кафе в джезве?
04 Дек.
За приготвянето на истински хубаво кафе в джезве на първо място ви трябва джезве или т.нар. ибрик. Добре е джезвето да е медно, защото така максимално се запазва вкуса и аромата на кафето....
Много хубаво не е на хубаво! Хормонът на щастието всъщност ни депресираМного хубаво не е на хубаво! Хормонът на щастието всъщност ни депресира
07 Септ.
Задълбоченото изследване на хормона на щастието – сротонина, доведе в крайна сметка до разработването на така наречените добри наркотици като прозак, които на хартия успешно се справят с депресията. Въпреки че продължава...
Няколко трика за хубаво дупеНяколко трика за хубаво дупе
08 Септ.
1
Искате да имате хубаво дупе? На този реторичен въпрос се отговаря лесно, но за хубаво стегнато дупе се изискват доста неща, които трбява да промените в ежедневният си живот....
Трикове за перфектна домашна пастаТрикове за перфектна домашна паста
27 Февр.
Хубаво е да оставите направената паста за поне 15 минути да “дръпне” в хладилника (ако Ви е възможно) някъде настрана. Остава да си я приготвите - аз предварително я разделям и така изтупвам излишното брашно....
Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)Кафе със жълтък (Виетнамско кафе)
16 Януари
Комбинирайте жълтъците, кондензираното мляко и ванилията в купа. Разбийте с тел енергично за около 10 минути до образуването на пяна. Пригответе кафето според предпочитания от вас метод. Запазете около половин чаша за...
КафеКафе
26 Февр.
3
Първите писмени сведения относно кафето датират от около 1000 година, но кафето като тонизиращ и полезен продукт е известно още столетия назад във времето. До ден днешен кафето запазва своите позиции като една от най-известните...
Далгона кафеДалгона кафе
13 Май
1
В подходящ съд се слагат кафето, захарта и водата. Разбиват се с миксер или специален миксер за фрапе, до получаване на гъста пяна. В чашата, в която ще се пие, се слага млякото догоре на чашата. По желание се...
Какаово кафеКакаово кафе
21 Май
Поставете захарта, какаото и кафето в съд. Добавете малко вода, вземете миксер за кафе и разбъркайте, докато се образува пяна. Сварете млякото. Изсипете какаото с кафето в млякото, след което отново разбъркайте...
Шоколадово кафеШоколадово кафе
09 Юни
Сварете 50 мл кафе еспресо. Смесете всички съставки в блендер до получаване на еднородна смес. Изпийте кафето в компанията на бадемови бисквити и с добрата компания на приятели....
Кафе ВенецуелаКафе Венецуела
23 Май
Жълтъкът, захарта и кондензираното мляко се разбъркват и се загряват 1 ½ мин при 180 Вт. По време на загряването и накрая сместа се разбърква добре. Смесват се водата и кафето и се загряват 2 ½ мин при 600 Вт. Към...
Кафе ШокКафе Шок
24 Май
Смесват се водата и кафето и се загряват 2 мин при 600 Вт. Млякото се разбърква с коняка и се прибавя към загрятата течност. Сервира се с парченца млечен шоколад....
Кафе ДалгонаКафе Далгона
31 Окт.
В голяма купа се смесват кафето, захарта, ванилията и водата. Разбиват се с миксер за 2-3 минути или с телена бъркалка около 5-6 минути. Трябва да стане мека кремообразна смес. В чашата се слага лед, налива се мляко да...
Бронирано кафеБронирано кафе
04 Дек.
Получава се хубав каймак при разбиването на маслото. Аз не разполагам с малък пасатор специално за кафе и затова използвам обикновен - голям....
Ментово кафеМентово кафе
11 Юли
Прясното мляко се слага на котлона при умерен огън заедно със захарта и клонката мента небрежно накъсана. Когато закъкри, малко преди да заври се дръпва от огъня и се оставя да инфусионира за 10-15 минути като съда се...
Сорбе КафеСорбе Кафе
08 Юли
За направата на това сорбе ще ни е нужен блендер, кухненски робот или уред от типа на Нутри Булет, които да могат да смелят леда. Поставяме в купата на уреда леда, кондензираното мляко и лъжицата кафе, затваряме добре...
Кафе МакиатоКафе Макиато
03 Септ.
В малка чаша за кафе се пуска 1 нормално еспресо. Прясното мляко се сипва в желязно канче. Загрява се с тръбата за топъл въздух на кафе машината. Предварително трябва да е изкарана водата, която е в тръбата. Първоначално...
Кафе бонбонКафе бонбон
07 Юни
Правите си едно кафе еспресо на машина в стъклена чаша, след това се сипва кондензираното мляко. Ефекта от снимката става, тъй като млякото е по-тежко и се утаява на дъното на чашата. Няма нужда да се подслажда със...
Виетнамско кафеВиетнамско кафе
27 Януари
Първо си сваряваме кафето. Най-добре е, когато се вари на джезве. Смесваме си маслото с кондензираното мляко и жълтъкът. Всичко това разбиваме до пухкава пяна. Добавяме малко кафе и отново разбиваме. Поднасяме...
Виенско кафеВиенско кафе
20 Януари
3
Започнете да правите кафето. Междувременно на дъното на чашата сложете настъргания натурален шоколад или малко количество качествено какао. Добавете меда-желателно пресен. После прибавете канелата и разбъркайте. Прибавете...
Кафе доминиканаКафе доминикана
06 Юни
В широка чаша налейте тъмния доминикански ром, добавете бучките кафява захар и бъркайте интензивно докато се разтопи. Долейте кафето в чашата и накрая прибавете сметаната и по желание лед - 2-3 бучки. Може да се сервира...
Кафе ГранитаКафе Гранита
13 Август
Сипете захарта и водата в тенджерка. Варете около 5 минути, отстранете от огъня и прибавете кафето. Разбъркайте много добре. След това оставете сместа да се охлади. Излейте сместа в пластмасов съд и го сложете за около...
Заледено кафеЗаледено кафе
02 Юли
Сварявате кафето, подслаждате и оставяте да изстине. Сипвате ликьора. Течността се изсипва във формички за лед и се оставя да замръзне в хладилника. Изваждате в изстудена чаша, разбърквате леко с вилица и поднасяте...