Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Турската баклава на АннеПри топла баклава заливам със студен сироп.
Ами, това е! И да Ви е сладко!...
25 Февр.
Тайната на турската баклаваИ все пак имаме нещичко за вас, което може да ви разкрие завесите пред истинската турска баклава....
02 Април
Въвеждат стандарт за турската баклаваСпоред TSE турската баклава трябва да им златистожълт цвят, сиропът не трябва да е прекалено гъст или да предизвиква парене в устата при консумация....
21 Февр.
Турската баклава получи европейски лейбъл за качествоС него се залива баклавата. Следва се принципът "студена баклава - горещ сироп" или обратното....
07 Януари
1
Баклава по нашенскиРазликата е, че корите се точат, нарежда се по същия начин и тавите с баклава се оставят за поне две седмици да изсъхват в сухо помещение, като през два-три дни всяко парче се размества, за да не плесеняса и да изсъхва равномерно...
16 Дек.
2
Разкошна баклава по свиленградскиПродължете до изчерпване на корите, като разпределяте сместа с канелата по ваше усмотрение и на всеки 3-4 кори мажете с мазнината....
17 Януари
Автентична баклава по ЗлатоградскиЗалейте студената баклава с топлия сироп.
Оставете на хладно за 24 часа. По желание, преди печенето, може да сложите по една орехова ядка на всяко парче.
Автентичната баклава по Златоградски е готова....
23 Дек.
ТрилечеРазбийте яйцата със захарта много добре. В някои рецепти за сладкиша разбиват първо жълтъците със захарта и накрая добавят разбитите белтъци.
При непрекъснато разбиване долейте маслото, водата. След това прибавете пресятото...
25 Август
2
Гръцка Баклава по стара рецептаНапример аз оставям баклавата да истине.
След заливането оставяме гръцката баклава да се напои поне едно денонощие.
Сервираме с кафе или чай според вашият вкус....
25 Дек.
Златоградска баклава по оригинална рецептаПо-желание преди печене върху златоградската баклава по оригинална рецепта може да сложите по-парченце орехче на всяко парче....
17 Дек.
Каква е зелената съставка в турската баклава?Полезните съставки в ядката, използвана в турската баклава, подобряват и зрението. Лутеинът, който съдържа, е отличното средство за това....
02 Дек.
Баклава по гръцки с ароматна плънкаЗалейте готовата баклава с още горещия сироп.
Оставете да престои така поне 3-4 часа, ако имате търпение може и повече....
21 Ноем.
По-здравословна баклаваВъв всяка розичка се сипва по малко, за да се разтвори.
Подредената баклава се слага във фурната. Пече се около 10-тина минути, да се зачерви леко.
Оставя се да изстине хубаво.
След това се приготвя сиропът....
01 Януари
Турско трилечеНакрая полейте отгоре с карамелен топинг сервирайте студено нашето Трилече.
Турското трилече е готово....
14 Август
Аудиокнигите набират все по-голяма популярностТе набират все по-голяма популярност – в САЩ за последните няколко години са се продали повече от един милиард подобни книги....
03 Април
Бърза бутер баклава по рецепта на Ваня ДжорджевичБаклавата не се сиропира!
Бързата бутер баклава по рецепта на Ваня Джорджевич е готова....
23 Април
Моето домашно ТрилечеОставяме Трилече в хладилник за поне 2 часа.
Накрая поливаме с карамелен топинг отгоре и го разстиламе, оставете си топинг да поливате Трилечето отгоре, защото този, който сме сложили, ще попие.
Да ви е сладко!...
28 Окт.
2
Мокър сладкиш от турската кухняТака оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Английското синьо сирене задмина френското по качествоНай-доброто сирене в света е английското синьо сирене Bath Blue, което узрява поне осем седмици в специални каменни стаи.
На 26-тото издание на Световните награди за сирене в Лондон, английското синьо сирене успя...
23 Ноем.