Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сготвим крехък заекКак да сготвим крехък заек
12 Окт.
Всичко това се вари за около 15 минути и след като изстине, в тази течност се накисва заекът, като от време на време трябва да се обръща. Престоява така около 5-6 часа....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
В каква марината да накисна див заек?В каква марината да накисна див заек?
11 Дек.
Опитни ловджии и кулинари съветват да накиснете заека в марината, приготвена от черен пипер, червен пипер, чесън, дафинов лист, целина, бахар, естрагон, моркови, сол, оцет и вино....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Ако имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Крехък и сочен свински дроб в марината от млякоКрехък и сочен свински дроб в марината от мляко
27 Септ.
Изпечете крехкия и сочен свински дроб в марината от мляко на скара. Посолете....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Трябва ли да се накисва лещата?Трябва ли да се накисва лещата?
08 Януари
., затова не може да се даде еднозначен отговор на въпроса трябва ли да се накисва лещата....
Заек във винена маринатаЗаек във винена марината
12 Април
Накрая отнемаме фолиото и запичаме заека във винена марината....
Марината за Див ЗаекМарината за Див Заек
04 Април
Оставяме я да изстине и заливаме почистения и измит заек. Държим 24 часа. Обръщаме от време на време....
Как се маринова заек?Как се маринова заек?
18 Януари
Заешкото месо става изключително вкусно и крехко, ако преди това се маринова. Заекът се маринова сравнително лесно....
Трябва ли да се къпят котките?Трябва ли да се къпят котките?
03 Септ.
1
Котките без козина, като тези от породата Донски сфинкс, също трябва да се къпят. Те нямат козина, но по кожата им доста често се образува излишна мазнина, която задължително трябва да се почисти....