Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при готвене в мултикукърСъвети при готвене в мултикукър
03 Февр.
Ако имате този уред вкъщи, ето няколко тънкости, с които трябва да бъдете наясно: Макар че някои програми изглеждат изкушаващо лесни, то не винаги се оказва точно така. Пример за това е готвенето на месо....
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусака
03 Април
1
Най-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
Тънкости при готвене на аспержиТънкости при готвене на аспержи
01 Април
1
Преди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
Тънкости за готвене в гювечТънкости за готвене в гювеч
06 Май
Какъв по-добър метод от готвенето в гювеч? Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
Боб в мултикукър с пресни подправкиБоб в мултикукър с пресни подправки
19 Дек.
Малко преди да изключи мултикукъра, запържваме боба и след това добавяме пресните подправки....
Тънкости при готвене с говежда лойТънкости при готвене с говежда лой
13 Ноем.
Говеждата лой в готвенето Що се отнася до използването на говеждата лой в готвенето, тя се използва основно за печене и дълбоко пържене на телешки месни продукти....
Ориз в мултикукър с пиле и зеленчуциОриз в мултикукър с пиле и зеленчуци
30 Ноем.
Нарязваме всички продукти, които са изброени, слагаме ги в купата, разбъркваме и включваме на програма rice. След 40 минути имаме вкусен и неустоимо ухаещ ориз с пиле и зеленчуци. Да ви е сладко!...
Вълчи сарми в мултикукър и еър фрайърВълчи сарми в мултикукър и еър фрайър
20 Дек.
Пекат се вълчи сарми в мултикукър и еър фрайър на програма roast - 190 °C, по 10 минути от всяка страна. Източник: Вкусни рецепти с Валерия....
Чести грешки при готвене на ризотоЧести грешки при готвене на ризото
21 Август
1
Кои са най-честите грешки при готвене на ризото и защо толкова опитни готвачи се провалят при изпълнението на този оризов специалитет? Първата грешка започва още в магазина, когато избираме продукти....
Пълнени чушки в мултикукър за 7 минутиПълнени чушки в мултикукър за 7 минути
14 Август
Пълнят се с плънката и се нареждат в купата на мултикукъра. Останалата вода и лъжицата брашно се размива добре. Смесва се с остатъка от плънката и се полива върху чушките....
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
30 Март
И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им. Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
Тънкости при готвенето на тофуТънкости при готвенето на тофу
01 Септ.
Най-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
Тънкости при готвенето на дивечТънкости при готвенето на дивеч
03 Май
Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
03 Април
Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий. Има тъмнозелени листа, които могат...
Тънкости при готвенето на зелеТънкости при готвенето на зеле
03 Април
2
Това се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
18 Януари
Основният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Доматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода. Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
Яйца в мултикукър с булгур и рулца от рациЯйца в мултикукър с булгур и рулца от раци
17 Август
Слага се маслото в мултикукъра. Яйцата се разбиват със сметаната и се изсипват при маслото. Рулцата от раци се нарязват на кръгчета, а чушката на кубчета и се изсипват в мултикукъра....
Най-големите грешки при готвене на оризНай-големите грешки при готвене на ориз
12 Февр.
Истината е, че надали ще успеете от първия път да приготвите перфектен ориз, но ние ще споделим с вас кои са най-големите грешки при готвенето на ориз. 1....
Какви грешки допускаме при готвене на картофиКакви грешки допускаме при готвене на картофи
13 Окт.
Картофите са един от най-популярните хранителни продукти. Те са вкусни, полезни и не на последно място - много лесни за приготвяне. Рецептите с картофи са разнообразни, а вкусовете - уникални, независимо дали ги варим,...
Тънкости при готвене на козе и овче месоТънкости при готвене на козе и овче месо
30 Май
1
Преди да готвите овчето месо, добре е да го мариновате, за да узрее и да отстраните неприятния специфичен мирис....
Пържени банани за готвенеПържени банани за готвене
05 Юли
Извадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
16 Септ.
Консервираното месо за готвене е готово....
Стерилизирани тиквички за готвенеСтерилизирани тиквички за готвене
26 Май
2
Тиквичките се обелват и режат на кубчета. След това се взема буркана и отдолу се слага нарязано на няколко по големи парчета доматчето и се слагат тиквичките. Отгоре се слага копърът и солта и се долива с вода. След...
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресон
17 Ноем.
Кресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка. В далечното минало бил...