Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при варенето на млякоТънкости при варенето на мляко
26 Ноем.
Трябва да знаете обаче, че има тънкости при варенето на мляко, които ще изброим сега. 1. Добре е да се вари в тенджера с дебело дъно, да не загаря, или пък в такава с двойно дъно; 2....
Раздаваме варено жито на Голяма ЗадушницаРаздаваме варено жито на Голяма Задушница
18 Февр.
На Голяма Задушница християните раздават варено жито, домашен обреден хляб и вино за починалите си близки....
Тънкости при варене на спагетиТънкости при варене на спагети
04 Януари
22
Проверявайте от време на време докъде е стигнал процесът на варене и разбърквайте много внимателно спагетите; 8....
Тънкости при варене на яйцаТънкости при варене на яйца
02 Май
2
Ако приготвяте яйцата за Великден, пропускайте охлаждането, тоест оставете ги за кратко в течаща вода, колкото да се спре процеса на варене....
Тънкости при варене на черен оризТънкости при варене на черен ориз
06 Февр.
Рецептите с черен ориз стават все по-популярни поради уникалните свойства на този продукт. Домакините, които не знаят как да готвят черен ориз и поради тази причина не включват продукта в диетата си, губят много. Тази...
Полезно ли е вареното жито?Полезно ли е вареното жито?
02 Април
Вареното жито е подходящо да се хапва на закуска, обяд или вечеря. Освен в комбинация със захар, сушени плодове и ядки, вареното жито също така може да се прибавя и към различни видове салати....
Жито за раздаване на ЗадушницаЖито за раздаване на Задушница
24 Февр.
След което поставете житото в тава, поръсете със смлените на по едро бисквити и орехи, настърганата кора на лимона, ванилиите и добавете стафидите (те поемат излишната влага и омекват)....
Сладко житоСладко жито
01 Юни
Следва да сложим пудрата захар, ванилията, смлените орехите и да настържем кората на лимона. Разбъркваме вкусното ашуре всичко с помощта на лъжица. 4....
Сватбарско житоСватбарско жито
10 Април
Особено популярно е в Троянския край, където се сервира на сватби и се поднася като мезе за ракията....
Лападови сарми с ориз и жито на фурнаЛападови сарми с ориз и жито на фурна
01 Май
Заливаме с 1 ч.ч. вода и зареждаме във фурната да се пекат на 200 градуса (отгоре и отдолу) за 35-40 минути. Поднасяме ароматните лападови сарми с ориз и жито на фурна топли, в допълнение с млечен сос!...
Диета с житоДиета с жито
04 Август
Сега е времето да пречистите организма си от тлъстите храни, да свалите излишните килограми и да имате перфектна форма. Вече има всякакви разновидности на диети за отслабване, така че всяка жена може да прецени за себе си...
Камут - древноегипетското житоКамут - древноегипетското жито
15 Август
Камутът е древен вид египетска пшеница. Тя е била позната още на строителите и ползвателите на пирамидите, тъй като нейни останки се откриват именно там. Това я прави по-стара от 3000 години. Самото име - камут, е древноегипетското...
Варено сухо житоВарено сухо жито
09 Май
Оформя се с ръце на купол, покрива се плътно с пудра захар през цедка. Отгоре се декорира с църковен кръст с канелата. Вареното сухо жито е готово....
Жито с гъбиЖито с гъби
06 Февр.
Насладете се на ароматни гъби със здравословни житни зърна....
Бисквити с житоБисквити с жито
09 Февр.
Грамажът, след като се свари, се увеличава на 100-120 грама, поради това че е напоено и обема на зърното се е увеличил тройно (поне при житото, което аз използвам се получава така)....
Жито със спанакЖито със спанак
09 Февр.
Оставете ястието да се свари на слаб огън, като периодично разбърквате, за да не загори. Житото със спанак е готово....
Варено жито ПарастасВарено жито Парастас
11 Февр.
1
Поставете тенджерата на котлона на умерен огън и варите докато житото омекне, набъбне и се пукне. Прецедете и изплакнете житото под течаща вода много добре. Подсушете върху чиста кърпа за няколко часа....
Салата с житоСалата с жито
06 Май
Сваряваме житото в подсолена вода, изцеждаме и оставяме да изстине. Почистваме и нарязваме лука, чушката и доматите. В купа смесваме охладеното жито с нарязаните зеленчуци и поръсваме с наситнените магданоз и кориандър...
Жито за ЗадушницаЖито за Задушница
03 Март
Житото се измива на течаща вода и се отцежда. В тенджерка се залива със студена вода и на умерен огън се вари до готовност, като по време на вареното пяната се изхвърля със решетъчна лъжица....
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
Темпурата е японска техника за пържене на зеленчуци, риба или морски дарове. Общо взето тя представлява лека панировка от брашно, сол, яйце и студена газирана вода. Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус...
Печени гъби с житоПечени гъби с жито
25 Ноем.
Изсипваме в тава и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути....
Печено сирене с житоПечено сирене с жито
04 Окт.
Нарежете на триъгълници...
Свежа салата с житоСвежа салата с жито
10 Юни
Смесват се зеленчуците и вареното жито и салатата се овкусява с подправките....
Жито с прясно млякоЖито с прясно мляко
31 Януари
Накрая разбъркайте с ореховите ядки, като добавите сол или захар на вкус. Житото с прясно мляко е готово....
Варено жито с орехиВарено жито с орехи
15 Януари
Вари се на слаб огън докато се напукат зърната и течността се изпари. Подслажда се със захарта и се сваля от котлона. Брашното се препича и с него се поръсва житото. Добавят се ванилията и счуканите орехи....