Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кебап от овче месо на шишНанижете ги на шишчета, като между тях може да сложите по парченце чушки или лук по желание.
Изпечете кебапа от овче месо на шиш за около 12 минути от едната страна и обърнете....
16 Ноем.
Курбан от овче месоВарете курбана до увиране на зеленчуците, като внимавате да не се разварят.
Курбанът от овче месо е готов....
13 Януари
Супа от овче месоИзвадете го и го нарежете на ситно, а корените пасирайте. Върнете ги в бульона и сложете отново на огъня.
Добавете картофите, а когато са почти сварени прибавете настърганите домати....
21 Окт.
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо.
Когато си купувате замразено пиле...
24 Март
1
Печено козе месо на фурнаСложете алуминиево фолио върху тавата и пъхнете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за около 150 минути....
08 Окт.
Люти суджуци от овче месоОкачваме готовите суджуци на прът и оставяме да съхнат на сухо и прохладно място.
Това продължава около 30 дни, като на 2 ден ги разточваме, за да придобият плоска форма.
Лютите суджуци от овче месо са готови!...
01 Май
Зимен гювеч с овче месоНаливаме виното и оставяме ястието да ври на тих огън до изпоряване на виното и полусварйване на месото....
24 Август
Домашен суджук с овче месоОкачваме суджуците и оставяме да съхнат на сухо, студено и проветриво, подобно на другите сушени меса.
Домашен суджук с овче месо сервираме с домашно вино. Наздраве!...
24 Дек.
Курбан чорба с овче месоПосолява се и се вари до пълна готовност на месото. Сервира се гореща....
14 Януари
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Ястие с пшеница и овче месоЗатваряме капака и печем запеканката на 200 градуса до зачервяване и абсорбиране на течността.
Ястието с пшеница и овче месо е готово....
10 Дек.
Чорба зелен фасул и овче месоМесото се измива и нарязва на парченца, в тенджерка се слага мазнина и се запържва.
След това се добавя 2 ч.ч. вода, за да поври. През това време си обелваме лука и чесъна, нарязват се на ситно....
26 Февр.
Супа от овче месо по турскиПочистваме и нарязваме на ситно овчето месо. В тенджера с вода слагаме месото да се вари.
Прибавяме към него нарязания на ситно лук, морковите, магданоз и целина. Измиваме ориза и го добавяме в тенджерата....
03 Август
Овче месо с картофи в гювечНарязваме месото на парчета и ги задушаваме с малко сол.
Взимаме пръстен гювеч и на дъното слагаме месото.
Върху него нареждаме нарязания на едро кромид лук и половината картофи, нарязани на ивички....
17 Февр.
Тънкости при готвене на аспержиПреди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
01 Април
1
Тънкости при готвене на мусакаНай-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
03 Април
1
Сарми с прясно зеле и овче месоСлагаме капак на тавичката и поставяме във фурна. Включваме на 180-200 градуса и печем до готовност....
10 Юли
Тънкости при задушаване на месоЗадушеното месо става много вкусно, ако се спазят някои тънкости при приготвянето му....
28 Февр.
Тънкости при приготвянето на месоКогато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути.
След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
18 Февр.
Кисело зеле със свинско месо за готвенеРъсваме черен пипер на вкус, къри на вкус и слагаме мас (50 г)....
06 Дек.