Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Дивеч с дюли и морковиВарете месото и зеленчуците на най-ниската степен на котлона и ако е необходимо, доливайте вода....
10 Юни
Марината за дивеч и пържолиРазбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
18 Окт.
2
Салата от дивеч и зеленчуциМесото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно.
Аспержите се режат на едро....
22 Август
Тънкости при готвенето на грахОсновният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
18 Януари
Тънкости при готвенето на спанакСпанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий.
Има тъмнозелени листа, които могат...
03 Април
Тънкости при готвенето на зелеТова се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
03 Април
2
Тънкости при готвенето на яйцаИ колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им.
Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
30 Март
Тънкости при готвенето на тофуНай-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
01 Септ.
Кулинарни тънкости при готвенето на оризНа пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
26 Окт.
13
Тънкости при готвенето на праз лукЕдна от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив....
10 Април
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо.
Когато си купувате замразено пиле...
24 Март
1
Тънкости при готвене на аспержиПреди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
01 Април
1
Тънкости при готвене на мусакаНай-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
03 Април
1
Тънкости при готвенето с бутер тестоПри готвенето с бутер тесто трябва да се знаят някои тънкости, за да бъдат готовите ястия винаги не само вкусни, но и с добър външен вид....
11 Ноем.
Тънкости при готвенето в еър фрайърТака че, ако се чудите дали си заслужава инвестицията и какви са тънкостите при готвене в еър фрайър, тази статия е за вас.
Използването на еър фрайър е много лесно, дори и децата могат да се справят....
13 Юни
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонПикантният вкус на кресона го превръща в прекрасен завършек на ястия с дивеч, печени меса и сосове за риба. С количеството му обаче не трябва да се прекалява, за да не стане много горчиво....
17 Ноем.
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листХармонира добре с риба, говеждо месо, дивеч и всякакви супи.
Тя допълва пикантните вкусове. Дафинов лист се прибавя още в туршиите, в комбинация с други подправки, като лук, чесън, черен пипер, бахар и др....
09 Април
Тънкости за готвене в гювечКакъв по-добър метод от готвенето в гювеч?
Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
06 Май
Тънкости при готвене с говежда лойГовеждата лой в готвенето
Що се отнася до използването на говеждата лой в готвенето, тя се използва основно за печене и дълбоко пържене на телешки месни продукти....
13 Ноем.
Кулинарна обработка на дивечПри готвенето на такава птица се добавят домати и чесън.
Дивечът се маринова в оцет или в червено вино. Ако се използва оцет, се взима две части вода и една част оцет....
29 Март
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиМного от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби.
Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
24 Юли
Шницели от дивечСмелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина.
В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус....
29 Дек.
Пастърма от ДивечПровесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника.
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
10 Май
Чорба с дивечСварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме.
В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер....
05 Юни