Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Дивеч с дюли и морковиДивеч с дюли и моркови
10 Юни
Варете месото и зеленчуците на най-ниската степен на котлона и ако е необходимо, доливайте вода....
Марината за дивеч и пържолиМарината за дивеч и пържоли
18 Окт.
2
Разбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
Салата от дивеч и зеленчуциСалата от дивеч и зеленчуци
22 Август
Месото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно. Аспержите се режат на едро....
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
18 Януари
Основният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
03 Април
Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий. Има тъмнозелени листа, които могат...
Тънкости при готвенето на зелеТънкости при готвенето на зеле
03 Април
2
Това се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
30 Март
И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им. Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
Тънкости при готвенето на тофуТънкости при готвенето на тофу
01 Септ.
Най-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
На пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
Тънкости при готвенето на праз лукТънкости при готвенето на праз лук
10 Април
Една от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив....
Някои тънкости при готвенето на птиче месоНякои тънкости при готвенето на птиче месо
24 Март
1
Птичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо. Когато си купувате замразено пиле...
Тънкости при готвене на аспержиТънкости при готвене на аспержи
01 Април
1
Преди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусака
03 Април
1
Най-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
Тънкости при готвенето с бутер тестоТънкости при готвенето с бутер тесто
11 Ноем.
При готвенето с бутер тесто трябва да се знаят някои тънкости, за да бъдат готовите ястия винаги не само вкусни, но и с добър външен вид....
Тънкости при готвенето в еър фрайърТънкости при готвенето в еър фрайър
13 Юни
Така че, ако се чудите дали си заслужава инвестицията и какви са тънкостите при готвене в еър фрайър, тази статия е за вас. Използването на еър фрайър е много лесно, дори и децата могат да се справят....
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресон
17 Ноем.
Пикантният вкус на кресона го превръща в прекрасен завършек на ястия с дивеч, печени меса и сосове за риба. С количеството му обаче не трябва да се прекалява, за да не стане много горчиво....
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листКулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист
09 Април
Хармонира добре с риба, говеждо месо, дивеч и всякакви супи. Тя допълва пикантните вкусове. Дафинов лист се прибавя още в туршиите, в комбинация с други подправки, като лук, чесън, черен пипер, бахар и др....
Тънкости за готвене в гювечТънкости за готвене в гювеч
06 Май
Какъв по-добър метод от готвенето в гювеч? Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
Тънкости при готвене с говежда лойТънкости при готвене с говежда лой
13 Ноем.
Говеждата лой в готвенето Що се отнася до използването на говеждата лой в готвенето, тя се използва основно за печене и дълбоко пържене на телешки месни продукти....
Кулинарна обработка на дивечКулинарна обработка на дивеч
29 Март
При готвенето на такава птица се добавят домати и чесън. Дивечът се маринова в оцет или в червено вино. Ако се използва оцет, се взима две части вода и една част оцет....
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиСъветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супи
24 Юли
Много от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби. Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
Марина за дивечМарина за дивеч
20 Ноем.
Маринатата за дивеч е много сполучлива....
Шницели от дивечШницели от дивеч
29 Дек.
Смелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина. В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
Провесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника. След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер....