Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при готвенето на грахОсновният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
18 Януари
Тънкости при готвенето на дивечКогато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
03 Май
Тънкости при готвенето на спанакСпанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий.
Има тъмнозелени листа, които могат...
03 Април
Тънкости при готвенето на яйцаИ колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им.
Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
30 Март
Тънкости при готвенето на тофуНай-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
01 Септ.
Кулинарни тънкости при готвенето на оризНа пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
26 Окт.
13
Тънкости при готвенето на праз лукЕдна от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив....
10 Април
Кулинарни трикове при готвенето на зелеЗелето е един от най-ценните зеленчуци, които имат благоприятно действие върху нашия стомах. Разбира се, ако искаме да извлечем максимална полза от него, трябва да го консумираме правилно, без да прекаляваме, защото правилото...
22 Август
1
Приготвяне на кисело зеле: Тънкости и хитринкиТрапезата на българина през зимата е бедна без традиционното кисело зеле! Туршията се приготвя от всички сортове обикновено зеле, стига то да е здраво, добре развито, неразпукнало се и съвършено прясно.
Ако зелките са...
05 Ноем.
1
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо.
Когато си купувате замразено пиле...
24 Март
1
Тънкости при готвене на аспержиПреди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
01 Април
1
Тънкости при готвене на мусакаНай-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
03 Април
1
Тънкости при готвенето с бутер тестоПри готвенето с бутер тесто трябва да се знаят някои тънкости, за да бъдат готовите ястия винаги не само вкусни, но и с добър външен вид....
11 Ноем.
Тънкости при готвенето в еър фрайърТака че, ако се чудите дали си заслужава инвестицията и какви са тънкостите при готвене в еър фрайър, тази статия е за вас.
Използването на еър фрайър е много лесно, дори и децата могат да се справят....
13 Юни
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка.
В далечното минало бил...
17 Ноем.
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листДафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях.
Добавяйки...
09 Април
Тънкости за готвене в гювечКакъв по-добър метод от готвенето в гювеч?
Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
06 Май
Тънкости при готвене с говежда лойГовеждата лой в готвенето
Що се отнася до използването на говеждата лой в готвенето, тя се използва основно за печене и дълбоко пържене на телешки месни продукти....
13 Ноем.
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиМного от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби.
Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
24 Юли
Тънкости при готвене на козе и овче месоПри готвенето мазнината от месото прониква дълбоко в него, затова преди термичната обработка е добре да се отстранят парчетата мазнина.
Овчето месо се сервира с червено вино....
30 Май
1
Диетично ли е готвеното зеле?Зелето е било обичано и почитано като полезна за здравето храна още през Древността. В Древен Рим са отглеждали и консумирали с удоволствие различни видове зеле – главесто, листно, броколи.
Днес на пазара можем да открием...
13 Окт.
Тънкости и грешки при готвене с МултикукърТози трик ще допринесе за ускоряване на процеса на готвене;
С тези съвети със сигурност готвенето с Мултикукър ще ви бъде по-приятно и лесно....
10 Февр.
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТемпурата е японска техника за пържене на зеленчуци, риба или морски дарове. Общо взето тя представлява лека панировка от брашно, сол, яйце и студена газирана вода. Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус...
08 Август
ЗелеИзключително богато е на белтъчини, а при готвене не бива да се преварява, защото губи своите качества. Най-добрия начин за неговото съхранение е замразяването....
06 Април
1
Прясно зеле на фурнаПрехвърля се в тавичка и печем на умерена фурна. 170 градуса за 50-60 минути, докато течността изври и остане на мазнина.
Прясното зеле на фурна се сервира поръсено с пресен магданоз....
04 Окт.