Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Праз лук срещу полови проблемиНаред с чесъна и лука, празът със своите сулфиди проявява широкоспектърно действие.
Предотвратява растежа на микробите, възпрепятства възникването на рака, спира образуването на вредни радикали, предотвратява възпалителните...
29 Април
Праз лук - много полезен зеленчук!Често домакините се чудят какво да сготвят за вечеря. Зеленчукови ястия, пиле, риба, кюфтета и зърнените храни са най-често консумираните. Карфиол, праз лук, спанак и зеле са готвят най-често – пържени...
28 Май
Праз лук със сирене на фурнаРазпределяме половината от сварения и отцеден праз в тавичка, която е намазана с краве масло.
Поръсваме с натрошено краве сирене и отгоре разстиламе останалия сварен праз....
20 Юли
Тънкости при готвенето на грахОсновният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
18 Януари
Тънкости при готвенето на дивечКогато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
03 Май
Тънкости при готвенето на спанакСпанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий.
Има тъмнозелени листа, които могат...
03 Април
Тънкости при готвенето на зелеТова се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
03 Април
2
Тънкости при готвенето на яйцаИ колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им.
Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
30 Март
Тънкости при готвенето на тофуНай-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
01 Септ.
Постен боб с праз лук на фурнаПоставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до лек загар на ястието.
Постният боб с праз лук на фурна е готов....
12 Дек.
6
Кулинарни тънкости при готвенето на оризНа пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
26 Окт.
13
Свинско с праз, лук и домати на тиганПоднесете свинското с праз, лук и домати на тиган топло и се насладете....
04 Август
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо.
Когато си купувате замразено пиле...
24 Март
1
Тънкости при готвене на аспержиПреди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
01 Април
1
Тънкости при готвене на мусакаНай-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
03 Април
1
Салата от праз лукВъв всяка се нарежда пласт, нарязан на филийки лук, а върху него се сипва с лъжица от сместа....
21 Януари
Хапки с праз лукПоръсваме с микс от семена и печем хапките с праз в предварително загрята фурна на 190°C до зачервяване.
След изпичането оставяме да се охладят малко и режем на хапки....
09 Февр.
Шницели от праз лукНарежете магданоза на ситно и заедно с галетата, сол и черен пипер на вкус прибавете към сместа.
Омесете всичко хубаво и оформете като шницел. Овалват се в брашно и се пържат в останалата мазнина....
02 Дек.
Извара с праз лукРежем лука на ситно, след това го слагаме да се запържи с олио и малко вода, като го бъркаме да не залепне.
След като е готов, се маха от огъня и се слага изварата....
04 Май
1
Ризото с праз лукДоливайте топлия бульон на части, като оставяте оризът да поеме течността преди да долеете още. Разбърквайте продължително и внимателно, а не агресивно.
Гответе ризотото до сваряването на ориза....
16 Окт.
Чорба с праз лукНарежете на малки кубчета картофите и изсипете в тенджерата.
Надробете на ситно праз лука и добавете към картофите и оставете да се запържат за около 15 мин....
09 Януари
Пурички с праз лукСлагаме от плънката и навиваме на руло. Така постъпваме и с останалите кори.
Подреждаме в тавичка на разстояние една от друга, намазваме с мазнина и печем пуричките в гореща фурна на 180 градуса, докато порозовеят....
17 Ноем.
2