Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Праз лук срещу полови проблемиПраз лук срещу полови проблеми
29 Април
Наред с чесъна и лука, празът със своите сулфиди проявява широкоспектърно действие. Предотвратява растежа на микробите, възпрепятства възникването на рака, спира образуването на вредни радикали, предотвратява възпалителните...
Праз лук - много полезен зеленчук!Праз лук - много полезен зеленчук!
28 Май
Често домакините се чудят какво да сготвят за вечеря. Зеленчукови ястия, пиле, риба, кюфтета и зърнените храни са най-често консумираните. Карфиол, праз лук, спанак и зеле са готвят най-често – пържени...
Праз лук със сирене на фурнаПраз лук със сирене на фурна
20 Юли
Разпределяме половината от сварения и отцеден праз в тавичка, която е намазана с краве масло. Поръсваме с натрошено краве сирене и отгоре разстиламе останалия сварен праз....
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
18 Януари
Основният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
Тънкости при готвенето на дивечТънкости при готвенето на дивеч
03 Май
Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
03 Април
Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий. Има тъмнозелени листа, които могат...
Тънкости при готвенето на зелеТънкости при готвенето на зеле
03 Април
2
Това се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
30 Март
И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им. Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
Тънкости при готвенето на тофуТънкости при готвенето на тофу
01 Септ.
Най-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
Постен боб с праз лук на фурнаПостен боб с праз лук на фурна
12 Дек.
6
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до лек загар на ястието. Постният боб с праз лук на фурна е готов....
Моята скумрия на фурна с праз лукМоята скумрия на фурна с праз лук
14 Февр.
Добър апетит с тази вкусна скумрия на фурна с праз лук!...
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
На пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
Свинско с праз, лук и домати на тиганСвинско с праз, лук и домати на тиган
04 Август
Поднесете свинското с праз, лук и домати на тиган топло и се насладете....
Паниран праз лукПаниран праз лук
06 Юни
Панираният праз лук е готов....
Някои тънкости при готвенето на птиче месоНякои тънкости при готвенето на птиче месо
24 Март
1
Птичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо. Когато си купувате замразено пиле...
Тънкости при готвене на аспержиТънкости при готвене на аспержи
01 Април
1
Преди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусака
03 Април
1
Най-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
Салата от праз лукСалата от праз лук
21 Януари
Във всяка се нарежда пласт, нарязан на филийки лук, а върху него се сипва с лъжица от сместа....
Мусака с праз лукМусака с праз лук
19 Март
Запича се във фурната до зачервяване на заливката....
Хапки с праз лукХапки с праз лук
09 Февр.
Поръсваме с микс от семена и печем хапките с праз в предварително загрята фурна на 190°C до зачервяване. След изпичането оставяме да се охладят малко и режем на хапки....
Шницели от праз лукШницели от праз лук
02 Дек.
Нарежете магданоза на ситно и заедно с галетата, сол и черен пипер на вкус прибавете към сместа. Омесете всичко хубаво и оформете като шницел. Овалват се в брашно и се пържат в останалата мазнина....
Извара с праз лукИзвара с праз лук
04 Май
1
Режем лука на ситно, след това го слагаме да се запържи с олио и малко вода, като го бъркаме да не залепне. След като е готов, се маха от огъня и се слага изварата....
Ризото с праз лукРизото с праз лук
16 Окт.
Доливайте топлия бульон на части, като оставяте оризът да поеме течността преди да долеете още. Разбърквайте продължително и внимателно, а не агресивно. Гответе ризотото до сваряването на ориза....
Чорба с праз лукЧорба с праз лук
09 Януари
Нарежете на малки кубчета картофите и изсипете в тенджерата. Надробете на ситно праз лука и добавете към картофите и оставете да се запържат за около 15 мин....
Пурички с праз лукПурички с праз лук
17 Ноем.
2
Слагаме от плънката и навиваме на руло. Така постъпваме и с останалите кори. Подреждаме в тавичка на разстояние една от друга, намазваме с мазнина и печем пуричките в гореща фурна на 180 градуса, докато порозовеят....