Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
18 Януари
Основният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
Тънкости при готвенето на дивечТънкости при готвенето на дивеч
03 Май
Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
03 Април
Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий. Има тъмнозелени листа, които могат...
Тънкости при готвенето на зелеТънкости при готвенето на зеле
03 Април
2
Това се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
30 Март
И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им. Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
На пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
Тънкости при готвенето на праз лукТънкости при готвенето на праз лук
10 Април
Една от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив....
Някои тънкости при готвенето на птиче месоНякои тънкости при готвенето на птиче месо
24 Март
1
Птичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо. Когато си купувате замразено пиле...
Тънкости при готвене на аспержиТънкости при готвене на аспержи
01 Април
1
Преди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусака
03 Април
1
Най-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
Тънкости при готвенето с бутер тестоТънкости при готвенето с бутер тесто
11 Ноем.
При готвенето с бутер тесто трябва да се знаят някои тънкости, за да бъдат готовите ястия винаги не само вкусни, но и с добър външен вид....
Тънкости при готвенето в еър фрайърТънкости при готвенето в еър фрайър
13 Юни
Така че, ако се чудите дали си заслужава инвестицията и какви са тънкостите при готвене в еър фрайър, тази статия е за вас. Използването на еър фрайър е много лесно, дори и децата могат да се справят....
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКулинарни тънкости при готвенето с кресон
17 Ноем.
Кресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка. В далечното минало бил...
ТофуТофу
03 Февр.
Тофуто има неутрален аромат, поради което по време на готвенето трябва да се сложат повече подправки или се добавя сос....
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листКулинарни тънкости при готвенето с дафинов лист
09 Април
Дафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях. Добавяйки...
Запечено тофу на фурнаЗапечено тофу на фурна
10 Април
Пекат се на фурна загрята на 170 °C, докато получат лек кафеникав загар. Запечено тофу на фурна поднесете като гарнитура или основно в комбинация с любимите си разядки и свежи салати....
Тънкости за готвене в гювечТънкости за готвене в гювеч
06 Май
Какъв по-добър метод от готвенето в гювеч? Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
Тънкости при готвене с говежда лойТънкости при готвене с говежда лой
13 Ноем.
Говеждата лой в готвенето Що се отнася до използването на говеждата лой в готвенето, тя се използва основно за печене и дълбоко пържене на телешки месни продукти....
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиСъветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супи
24 Юли
Много от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби. Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
Тънкости при готвене на козе и овче месоТънкости при готвене на козе и овче месо
30 Май
1
При готвенето мазнината от месото прониква дълбоко в него, затова преди термичната обработка е добре да се отстранят парчетата мазнина. Овчето месо се сервира с червено вино....
Солени макарони с тофу на фурнаСолени макарони с тофу на фурна
21 Май
Макароните на фурна се пекат на долен и горен реотан около 25 минути на 180 градуса. Солените макарони с тофу на фурна са готови....
Тънкости и грешки при готвене с МултикукърТънкости и грешки при готвене с Мултикукър
10 Февр.
Този трик ще допринесе за ускоряване на процеса на готвене; С тези съвети със сигурност готвенето с Мултикукър ще ви бъде по-приятно и лесно....
ТофуТофу
16 Март
Лесна гарнитура или мезе за бяло вино. Нарежете в една чинийка тофу и доматчетата и посипете със самардала или босилек, риган. Добавете пълнозърнесни крекери и имате лека вечеря....
Спагети на фурна с хумус и тофуСпагети на фурна с хумус и тофу
13 Окт.
Слага се в загрята фурна на 180 градуса да се запече около 15 - 20 минути. Да ви е вкусно с тези спагети на фурна с хумус и тофу...
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
Темпурата е японска техника за пържене на зеленчуци, риба или морски дарове. Общо взето тя представлява лека панировка от брашно, сол, яйце и студена газирана вода. Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус...