Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при готвенето на грахОсновният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
18 Януари
Тънкости при готвенето на дивечКогато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
03 Май
Тънкости при готвенето на спанакСпанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий.
Има тъмнозелени листа, които могат...
03 Април
Тънкости при готвенето на зелеТова се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
03 Април
2
Тънкости при готвенето на тофуНай-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
01 Септ.
Тънкости при варене на яйцаВаренето на яйца си е трудна задача, особено ако целта е черупките да не се напукат. Сложен е моментът, когато варим яйца за Великден и установим след като сме ги сварили, че всички са се напукали.
Разочарованието е...
02 Май
2
Тънкости при боядисването на яйцаВеликден е един от най-светлите християнски празници. Боядисването на яйца е характерен ритуал за този празник.
За да направите хубави твърдо сварени яйца, те трябва да се варят около 10-12 минути след завирането...
15 Април
5
Кулинарни тънкости при готвенето на оризНа пръв поглед готвенето на ориз изглежда като детска игра, с която биха могли да се справят дори и онези от нас, които не са факири в кухнята....
26 Окт.
13
Тънкости при готвенето на праз лукЕдна от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив....
10 Април
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо.
Когато си купувате замразено пиле...
24 Март
1
Тънкости при готвене на аспержиПреди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
01 Април
1
Тънкости при готвене на мусакаНай-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
03 Април
1
Тънкости при готвенето с бутер тестоПри готвенето с бутер тесто трябва да се знаят някои тънкости, за да бъдат готовите ястия винаги не само вкусни, но и с добър външен вид....
11 Ноем.
Тънкости при готвенето в еър фрайърТака че, ако се чудите дали си заслужава инвестицията и какви са тънкостите при готвене в еър фрайър, тази статия е за вас.
Използването на еър фрайър е много лесно, дори и децата могат да се справят....
13 Юни
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка.
В далечното минало бил...
17 Ноем.
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листДафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях.
Добавяйки...
09 Април
Тънкости за готвене в гювечКакъв по-добър метод от готвенето в гювеч?
Това е бърз, лесен и полезен начин за приготвянето на ястията. Не е нужно да се стои край печката, да се разбърква или отстранява пяна, да се прави запръжка....
06 Май
Тънкости при готвене с говежда лойГовеждата лой в готвенето
Що се отнася до използването на говеждата лой в готвенето, тя се използва основно за печене и дълбоко пържене на телешки месни продукти....
13 Ноем.
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиМного от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби.
Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
24 Юли
Тънкости при готвене на козе и овче месоПри готвенето мазнината от месото прониква дълбоко в него, затова преди термичната обработка е добре да се отстранят парчетата мазнина.
Овчето месо се сервира с червено вино....
30 Май
1
Тънкости и грешки при готвене с МултикукърТози трик ще допринесе за ускоряване на процеса на готвене;
С тези съвети със сигурност готвенето с Мултикукър ще ви бъде по-приятно и лесно....
10 Февр.
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТемпурата е японска техника за пържене на зеленчуци, риба или морски дарове. Общо взето тя представлява лека панировка от брашно, сол, яйце и студена газирана вода. Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус...
08 Август
Яйца на вестникЯйцата на очи се пекат 5 минути, сервират се в чиния и се слагат червеният пипер, солта и магданозът.
Яйцата на вестник са невероятно ретро ястие!...
07 Януари
Яйца на фурнаФурната се загрява предварително до 200 градуса. Огнеупорен съд се маже с масло.
Маслото се разтапя, добавя се брашното и се бърка. Прибавя се млякото и се бърка непрекъснато.
Прибавя се пармезанът и индийското орехче...
27 Февр.
Яйца на очиЗагрейте мазнината в тиган с незалепващо покритие. Бързо чуквайте яйцата и ги пускайте от ниско. Посолете, поръсете с малко черен пипер и похлупете за капак, за да се задушат.
Щом жълтъците леко се втвърдят, са готови...
06 Януари
8