Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при поднасянето на черен хайверТънкости при поднасянето на черен хайвер
25 Февр.
Те са много елегантен начин за поднасяне на черния хайвер, като можете за украса да добавите и някаква зелена подправка като магданоз или копър....
Етикет при поднасянето и консумация на червено виноЕтикет при поднасянето и консумация на червено вино
25 Април
1
Няма нищо по-отпускащо и по-релаксиращо от чаша червено вино след дълъг и тежък ден и хубава книга в другата ръка. Ще си отпочинете чудесно, дори само за два часа, а и ще позабравите за редовните работни проблеми. Но,...
Етикет при поднасянето и консумация на бяло виноЕтикет при поднасянето и консумация на бяло вино
03 Август
Да разгледаме няколко съвета как се сервира и консумира бялото вино: Температура на поднасяне на бяло вино Всъщност всяко вино има своя собствена температура на поднасяне – най-подходяща за него, при която най-добре могат...
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноТънкости при приготвянето на домашно бяло вино
21 Ноем.
Силата на виното зависи от количеството захар, използвана при приготвянето му. При ферментацията от захарта се образува спирт. Добавянето на около 20 грама захар на 1 литър повишава силата на виното с около 1 градус....
Пинизи при поднасянето на ракияПинизи при поднасянето на ракия
11 Юни
Масата при поднасяне на ракиите трябва да се нарежда по един от следните два начина: 1. Приготвените мезета се нареждат в общ съд. Добре е този съд да е стъклен с преградки за отделяне на различните мезета....
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
Темпурата е японска техника за пържене на зеленчуци, риба или морски дарове. Общо взето тя представлява лека панировка от брашно, сол, яйце и студена газирана вода. Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус...
Традицията по поднасянето и съчетаването на БожолеТрадицията по поднасянето и съчетаването на Божоле
28 Юли
Всяка година французите очакват с нетърпение третия четвъртък на ноември. Надписите на витрините на винарските магазини гласят: Божоле нуво пристигна! . Знаете ли толкова специалната история на това много специално вино...
Заешко на фурна с виноЗаешко на фурна с вино
19 Март
Покриваме с алуминиево фолио и печем на 220°С за около 2 часа. 15 мин преди да е готово, махаме фолиото да се запече леко....
Традицията в приготвянето и поднасянето на арабско кафеТрадицията в приготвянето и поднасянето на арабско кафе
26 Юни
Кафето, което се свързва предимно с Южна Америка, всъщност е най-предпочитаната напитка в Арабски свят. Пие се от хора от различни възрасти, тъй като действа ободряващо и отморяващо. Според арабска легенда кафето е открито...
Ребра на фурна с червено виноРебра на фурна с червено вино
08 Май
Ребрата на фурна с червено вино са готови....
Каракуда на фурна с бяло виноКаракуда на фурна с бяло вино
08 Юли
Поднесете каракудата на фурна с омекналите и поели вкуса на бялото вино тиквички и сгъстеното сосче, останало на дъното на стъклената тава....
Бяла риба с вино на фурнаБяла риба с вино на фурна
21 Май
Около нея се нареждат доматите и лукът, нарязани на кръгчета. Добавят се маслото, дафиновите листа, чубрицата, черният пипер и солта. Залива се с виното и се запича в умерена фурна. Сервира се топла....
Пържоли с бяло вино на фурнаПържоли с бяло вино на фурна
25 Ноем.
1
Оставят се за 3 часа на студено, след което се посоляват, заливат се с виното, покриват се с алуминиево фолио и се запичат в загрята фурна....
Пъстърва на фурна с бяло виноПъстърва на фурна с бяло вино
03 Окт.
Загрейте фурната на 200°C. Направете марината от виното, лимоновия сок, морската сол, магданоза и зехтина. Измийте лимона и го нарежете на шайби....
Пъстърва с бяло вино на фурнаПъстърва с бяло вино на фурна
09 Март
Сипете виното на дъното на тавичката - трябва да покрива не повече от половин пръст. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на умерена фурна около 25-30 минути под фолио и 15 открити, за да се запече кожата....
Октопод в червено вино на тиганОктопод в червено вино на тиган
05 Дек.
Почистваме и нарязваме октопода на по-едри парчета, защото доста се свива. Слагаме го в сух тиган и включваме котлона на слаба степен (моя е с 6 степени, използвам 2-ра или 3-та степен)....
Паламуд на фурна с бяло виноПаламуд на фурна с бяло вино
28 Януари
Залейте с вино до половината на рибата (количеството е в зависимост от големината на тавата Ви). Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
Кексът с червено вино на прабабаКексът с червено вино на прабаба
23 Ноем.
2
Кексът се пече се в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, не трябва да полепва тесто. След изпичане кексът с червено вино се оставя да се охлади и се нарязва на парчета....
Хек с бяло вино на фурнаХек с бяло вино на фурна
24 Април
Печем я в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути от двете страни. Поднасяме с гарнитура по желание....
Сочни пържоли на тиган с виноСочни пържоли на тиган с вино
31 Окт.
Забъркайте каша от 1 с.л. масло, горчица, оцет черен пипер, червен пипер и сол. С тази марината намажете месото и го оставете да почине 3-4 часа. С нож остържете излишната марината. Запържете пържолите в незалепващ тиган...
Шаран с бяло вино на фурнаШаран с бяло вино на фурна
28 Март
Поднесете на трапезата печения шаран цял, като го украсите с маслинки, чери домати, зелени подправки и резенчета лимон. Шаранът с бяло вино на фурна е много вкусен....
Пържоли с червено вино на скараПържоли с червено вино на скара
14 Февр.
Пържолите с червено вино на скара са много вкусни....
Свински пържоли на фурна с виноСвински пържоли на фурна с вино
15 Юни
На дъното на тавичка сипете олио и подредете свинските пържоли, без да ги застъпвате. Полейте с маринатата, в която са престояли, и долейте още малко течност при нужда - вода или още вино....
Калкан с бяло вино на фурнаКалкан с бяло вино на фурна
21 Окт.
Сервирайте калкана с бяло вино на фурна с подходящо питие....
Пилешки пържоли с бяло вино на фурнаПилешки пържоли с бяло вино на фурна
16 Август
В същата мазнина сложете лука, нарязан на полумесеци, чушката - на големи парчета, и картофите на колелца. Пържете до леко омекване на продуктите. Налейте бялото вино и след няколко минути изключете....