Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при поднасянето на черен хайверТе са много елегантен начин за поднасяне на черния хайвер, като можете за украса да добавите и някаква зелена подправка като магданоз или копър....
25 Февр.
Етикет при поднасянето и консумация на червено виноНяма нищо по-отпускащо и по-релаксиращо от чаша червено вино след дълъг и тежък ден и хубава книга в другата ръка. Ще си отпочинете чудесно, дори само за два часа, а и ще позабравите за редовните работни проблеми.
Но,...
25 Април
1
Етикет при поднасянето и консумация на бяло виноДа разгледаме няколко съвета как се сервира и консумира бялото вино:
Температура на поднасяне на бяло вино
Всъщност всяко вино има своя собствена температура на поднасяне – най-подходяща за него, при която най-добре могат...
03 Август
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноСилата на виното зависи от количеството захар, използвана при приготвянето му. При ферментацията от захарта се образува спирт.
Добавянето на около 20 грама захар на 1 литър повишава силата на виното с около 1 градус....
21 Ноем.
Пинизи при поднасянето на ракияМасата при поднасяне на ракиите трябва да се нарежда по един от следните два начина:
1. Приготвените мезета се нареждат в общ съд. Добре е този съд да е стъклен с преградки за отделяне на различните мезета....
11 Юни
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТемпурата е японска техника за пържене на зеленчуци, риба или морски дарове. Общо взето тя представлява лека панировка от брашно, сол, яйце и студена газирана вода. Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус...
08 Август
Традицията по поднасянето и съчетаването на БожолеВсяка година французите очакват с нетърпение третия четвъртък на ноември. Надписите на витрините на винарските магазини гласят: Божоле нуво пристигна! . Знаете ли толкова специалната история на това много специално вино...
28 Юли
Заешко на фурна с виноПокриваме с алуминиево фолио и печем на 220°С за около 2 часа.
15 мин преди да е готово, махаме фолиото да се запече леко....
19 Март
Традицията в приготвянето и поднасянето на арабско кафеКафето, което се свързва предимно с Южна Америка, всъщност е най-предпочитаната напитка в Арабски свят. Пие се от хора от различни възрасти, тъй като действа ободряващо и отморяващо. Според арабска легенда кафето е открито...
26 Юни
Каракуда на фурна с бяло виноПоднесете каракудата на фурна с омекналите и поели вкуса на бялото вино тиквички и сгъстеното сосче, останало на дъното на стъклената тава....
08 Юли
Бяла риба с вино на фурнаОколо нея се нареждат доматите и лукът, нарязани на кръгчета.
Добавят се маслото, дафиновите листа, чубрицата, черният пипер и солта. Залива се с виното и се запича в умерена фурна. Сервира се топла....
21 Май
Пържоли с бяло вино на фурнаОставят се за 3 часа на студено, след което се посоляват, заливат се с виното, покриват се с алуминиево фолио и се запичат в загрята фурна....
25 Ноем.
1
Пъстърва на фурна с бяло виноЗагрейте фурната на 200°C.
Направете марината от виното, лимоновия сок, морската сол, магданоза и зехтина.
Измийте лимона и го нарежете на шайби....
03 Окт.
Пъстърва с бяло вино на фурнаСипете виното на дъното на тавичката - трябва да покрива не повече от половин пръст.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на умерена фурна около 25-30 минути под фолио и 15 открити, за да се запече кожата....
09 Март
Октопод в червено вино на тиганПочистваме и нарязваме октопода на по-едри парчета, защото доста се свива.
Слагаме го в сух тиган и включваме котлона на слаба степен (моя е с 6 степени, използвам 2-ра или 3-та степен)....
05 Дек.
Паламуд на фурна с бяло виноЗалейте с вино до половината на рибата (количеството е в зависимост от големината на тавата Ви).
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
28 Януари
Кексът с червено вино на прабабаКексът се пече се в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, не трябва да полепва тесто.
След изпичане кексът с червено вино се оставя да се охлади и се нарязва на парчета....
23 Ноем.
2
Хек с бяло вино на фурнаПечем я в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути от двете страни. Поднасяме с гарнитура по желание....
24 Април
Сочни пържоли на тиган с виноЗабъркайте каша от 1 с.л. масло, горчица, оцет черен пипер, червен пипер и сол. С тази марината намажете месото и го оставете да почине 3-4 часа.
С нож остържете излишната марината. Запържете пържолите в незалепващ тиган...
31 Окт.
Шаран с бяло вино на фурнаПоднесете на трапезата печения шаран цял, като го украсите с маслинки, чери домати, зелени подправки и резенчета лимон.
Шаранът с бяло вино на фурна е много вкусен....
28 Март
Свински пържоли на фурна с виноНа дъното на тавичка сипете олио и подредете свинските пържоли, без да ги застъпвате. Полейте с маринатата, в която са престояли, и долейте още малко течност при нужда - вода или още вино....
15 Юни
Пилешки пържоли с бяло вино на фурнаВ същата мазнина сложете лука, нарязан на полумесеци, чушката - на големи парчета, и картофите на колелца.
Пържете до леко омекване на продуктите. Налейте бялото вино и след няколко минути изключете....
16 Август