Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сос УасабиСложете да се запържи леко заедно с кориандъра, лимоновия сок, соевия сос и уасабито в тиган.
След това пасирайте сместа, като доливате по малко от мазнината....
08 Март
Сьомга с уасабиПригответе марината от джинджифила, олиото, соевия сос и половината паста уасаби.
Налейте я в найлонов плик, сложете вътре сьомгата и я оставете за 5 минути, като разклащате....
12 Август
Кето майонеза с уасабиИзсипете кето майонезата от купата на пасатор в купичка, добавете 1 ч.л. уасаби, разбъркайте и опитайте.
Овкусете още, ако е необходимо, със сол и уасаби....
31 Януари
Авокадо в бекон с уасабиНамазваме бекона от едната страна с уасаби.
Махаме костилката от авокадото и го нарязваме на резенчета и ги увиваме в бекона.
За всеки случай забиваме клечките за зъби в авокадото, за да не се развият....
06 Август
Риба тон с масло уасабиНарежете на ситно зелените подправки, добавете ги към сусама заедно със соевия сос, соса уасаби, табаското и маслото. Разбийте до получаването на гладка смес и оформете овкусеното масло на руло....
27 Юни
Как се прави уасабиУасаби е растение, произлизащо от Япония. Културата уасаби се отглежда също и в тихоокеанския северозапад на САЩ и Канада....
20 Август
Кексчета с бял шоколад и уасабиКексчетата с бял шоколад и уасаби са просто невероятни!
Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа...
19 Януари
Шест здравословни ползи от УасабиУасаби стимулира стомашните и чревните ензими, което подпомага храносмилането.
4. Уасаби е чудесен източник на витамин C.
5....
25 Август
От какво се прави уасаби?Уасаби е растение, което много наподобява нашия хрян. Характерният за японската кухня и въобще за азиатската кухня сос уасаби всъщност се приготвя от настърганите корени на растението уасаби....
06 Ноем.
Любопитни факти за уасабито, които със сигурност не знаетеАко в него не е изписано, че съдържа уасаби или уасаби японика, значи вероятно ще си дадете парите на вятъра;
– уасаби е член на семейство Кръстоцветни, сред които са зелето, хрянът и синапът....
03 Ноем.
Продукти за сушиУасаби (Wasabi) - То представлява пикантна паста, направена от стрит корен на растението уасаби. Истинското уасаби - hon-wasabi, се нарича Wasabi japonica....
15 Окт.
Традиционни подправки и водорасли в японската кухняУасаби
Няма как суши и сашими да бъдат поднесени на масата без уасаби. Тази откровено лютива подправка, която се прави от подобно на хряна растение, обикновено се смесва със соев сос, за да се избегне огнената ѝ сила....
20 Юли
Суши - начини за консумацияВинаги трябва да се потопи в уасабито или в соевия сос. Така вкусът му е още по-неустоим....
09 Януари
Фактите за пикантното, които трябва да знаетеВкусът на горчицата, хряна и уасабито може да се разнесе дори до синусите....
28 Ноем.
Вместо любимото ти суши! Приготви си вкусна суши салатаКъм нея се прави и великолепен сос, който наистина ще ви накара да се чувствате сякаш сте в японски ресторант – благодарение на уасабито и джинджифиловия сос, който ще сложим....
17 Февр.
Направете сладолед самиЗа да получите шест порции, са ви необходими пет жълтъка, сто грама захар, десет грама уасаби и 200 милилитра течна сметана.
Смесете жълтъците с ужасно лютото уасаби....
15 Юни
Суши сашимиДо тях се слага малко уасаби и маринован джинджифил. Сервира се със соев сос....
20 Януари
Какво може да приготвим пушена трескаоризов оцет, 2 с.л. захар, 1 щипка сол, 1 пакет кори нори, соев сос, уасаби
Начин на приготвяне: Оризът се сварява, като се следват инструкциите на производителя....
06 Юни
СушиУасаби (Wasabia japonica) е друга задължителна добавка на суши. Често наричано Японския хрян. Използва се като подправка и има изключително силен вкус. От корените на растението уасаби се прави пикантна паста....
19 Септ.
5
Факти за сушито, които всеки трябва да знаеИ с уасаби
Уасаби е перфектната добавка към суши. Но често се случва така, че твърде голямо количество от зелената паста попада върху суши хапката. В такъв случай помага само едно: дишайте през носа!...
10 Февр.
Основни японски добавки в кухнятаУасаби
Произвежда се от растението японски хрян. Уасаби има пикантен вкус, подобно на лютива горчица и не е за всеки. Изключително богат на витамин С, калций, калий, магнезий, витамин В6....
26 Юни
Красиви салати и предястияТой се приготвя от соевия сос, уасаби и майонеза. Всичко се разбърква добре и се оформя красиво с ринг за салата. Отгоре се шприцова разбитият хайвер....
24 Май
1