Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-добрите добруджански гозбиЕто какви са най-характерни за Добруджанския край гозби, от които наистина ще си оближете пръстите, а и не са никак сложни за приготвяне:
1....
26 Май
Уикенд-барбекюМоже да препечете и филийки хляб на вече загрятата и омазнена скара. Стават перфектни!
Уикенд-барбекюто е готово....
07 Окт.
Супер Уикенд сандвичНамажете филийките с маргарин.
Добавете доматите, краставиците и сиренето.
Сандвичът е много лек за консумация и ще ви засити.
Подходящ е и за хора, които спазват диета....
25 Януари
4
Зимнина с морковиПочистете морковчетата. По желание ги нарежете или ги оставете цели. Подредете ги в трилитров буркан, като между тях слагате почистен и нарязан целина.
Кипнете 3 л вода със солта и добавете 1 ч.ч. оцет. Веднага снемете...
29 Септ.
Зимнина с Чушки СиврияГотовата зимнина с чушки Сиврия поставяме на хладно и проветриво място.
През първите дни се претакаме през ден-два....
13 Юни
Кръгли бухтички от селоС намаслена лъжица загребваме от тестото и пържим на маслена баня в силно сгорещено олио.
Сервираме кръглите бухтички по избор с пудра захар, сладко, сирене и т.н....
06 Юли
Пататник от село МомчиловциИзравнете повърхността на този традиционен пататник и го сложете да се пече в предварително загрята фурна на около 180 °C до златисто.
Нарежете готовия пататник от село Момчиловци на парчета и го сервирайте....
02 Юли
Зимнина с чушки, домати и чесънИзчакваме да изстине и насипваме зимнина с чушки, домати и чесън в малки бурканчета, затваряме хубаво зимнината с капачките и стерилизираме за 10 минути, след като водата е завряла с ключ.
Приятен апетит!...
14 Септ.
Усукан тутманик от моето селоВтасалото тесто разделете на 4 равни питки. Всяка питка разточвате според размера на тавата ви, около 28-30 см.
Първата разточена кора се маже хубаво с масло и поръсва с част от натрошеното сирене....
18 Април
Класическа туршия от село ТрудПредставям Ви класическа туршия от Пловдивското село Труд.
Не са дадени количества, защото те зависят от личните предпочитания и от съда, в който ще се прави туршията....
09 Ноем.
Домашна орехова торта от селоПродуктите за блатовете се смесват и разбиват до получаването на хомогенна смес. Разделям на две части сместа и пека отделни блатове в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка....
07 Май
2
Разкошна кавърма от село СкравенаДобавя се пилешкото месо и се оставя на котлона до зачервяване на гърдите....
09 Април
Кървавица от село Злато ПолеСлед като приключим с пълненето, на дъното на тенджерата слагаме няколко празни черва и редим пълните.
Доливаме с вода и оставяме за 60 минути на много слаб котлон....
23 Януари
Зимнина с криви чушки, моркови и зелеИзмити криви чушки се почистват от семената, нарязваме на две половини, а те се нарязват на ленти. Прясно зеле се нарязва на ивици, а обелени моркови - на кръгчета....
23 Септ.
Любимите гозби на мъжетеМесото в пикантен сос е вкусна и засищаща гозба, която ще се хареса на представителите на силния пол....
15 Юни
Каша с тиквички от село ТрудПоднасяме кашата с тиквички от село Труд със саламура от счукан чесън, оцет и малко копър.
Сполай Ви!...
09 Юли
Вързана солена баница от моето селоНамазвате вързаната солена баница от моето село отгоре с разбито яйце и печете в сгорещена фурна....
07 Юли
Телешки тас кебап от наше селоЗапочваме с почистването на месото от костите, след това нарязваме телешкото месце на дребни парченца, запържваме го заедно със нарязания на ситно лук....
12 Ноем.
Пълнени чушки с боб от село ТрудРецептата за пълнени чушки с боб е традиционна за пловдивското село Труд и това е една от гозбите, които задължително присъстват на трапезата за Бъдни вечер.
1....
14 Дек.
Чуждестранни гозби за Великденската ТрапезаТрадиционни за българската трапеза на Великден са салатите с яйца, козунаците, печеното агнешко бутче. Християните от различните страни нареждат интересни ястия за Великден.
В Англия традиционни са великденските...
15 Април
Яна радва Петко с гозбиОсвен че се сдоби с красива съпруга, бизнесменът Петко Димитров е уцелил десетката и откъм домакински умения, се говори в светските среди. Хубавата Яна, която чака първото си дете от Петко, е майсторка на вкусотиите.
Въпреки...
24 Април
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Най-вкусните гозби от трапезата на славянските народиНо съгласете се все пак, че гозбите, традиционни за славянските страни, не отстъпват по нищо и на най-апетитните специалитети....
16 Август