Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашно захарно тесто за украсиДомашно захарно тесто за украси
31 Юли
1
Домашното захарно тесто за украси е готово....
Захарно тестоЗахарно тесто
19 Март
11
Готовото захарно тесто може да осветите с няколко капки сладкарска боя или да оставите така. Използвайте го за приготвянето на захарни фигурки, за покриване на сладкиши и торти, като го разточите и т.н....
Фондан - захарно тестоФондан - захарно тесто
29 Март
Съхранява се до следващия ден на стайна температура, а не в хладилника фонданът - захарно тесто. Тогава може да го премесите с още малко пудра захар....
Фигурки от захарно тестоФигурки от захарно тесто
02 Януари
Оцветете готовото тесто с подходящи бои за храна. Веднага завийте тестото с целофан, за да не изсъхне. Разточете тестото на плота и оформете желаните фигурки....
Глазури и украси на тортиГлазури и украси на торти
04 Март
Украса за торта от парено захарно тесто Необходими продукти: 500 гр. пудра захар, 150 гр. брашно, 70 гр. масло, 150 мл. вода. Начин на приготвяне: Сложете на котлона водата и добавете към нея маслото....
Как се прави захарно тестоКак се прави захарно тесто
11 Април
5
Охладеното тесто се замесва с малко брашно, като по време на месенето се добавя малко по малко и захарта, докато в един момент тестото не поеме цялото предвидено количество захар....
Оригинална украса за великденска торта (ГАЛЕРИЯ)Оригинална украса за великденска торта (ГАЛЕРИЯ)
03 Април
Разбира се, при приготвянето на великданска торта можете да изберете всякаква тематична украса по свой вкус....
Как се прави украса за тортаКак се прави украса за торта
21 Февр.
2
Украса за торта с бисквити След като сте приготвили тортата можете да направите глазура от разбити на сняг белтъци със захар. За целта разбийте на сняг 3 белтъка с 3 кафени чашки захар....
Тесто с грисТесто с грис
15 Дек.
След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с маяТесто с мая
17 Август
От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тънкости при работата със захарно тестоТънкости при работата със захарно тесто
26 Май
Тортите за специални поводи, преди да бъдат покрити със захарно тесто, трябва хубаво да се измажат с ганаш. Под фондана не трябва да остава въздух....
Маджун от захарно цвеклоМаджун от захарно цвекло
30 Септ.
6
Почистете захарното цвекло. Настържете го на ренде. След това трябва да го изцедите напълно, като го пресовате. Най-лесно е да се мине през мощна сокоизстисквачка, но традицията повелява всичко да се прави ръчно....
Как да си направим украса за тортаКак да си направим украса за торта
29 Април
Украса на торта с шоколадова глазура Ако сте направили вече вашата шоколадова глазура, тогава е ред да приготвите подходящ крем, с който да я украсите....
Тесто с прясна маяТесто с прясна мая
19 Февр.
Имате класическо тесто с прясна мая....
Универсално тесто в хлебопекарнаУниверсално тесто в хлебопекарна
10 Дек.
3
Слагат се подред сол, захар, олио, брашно и накрая маята. Маята не трябва да има допир до водата. Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути....
Козуначено тесто в хлебопекарнаКозуначено тесто в хлебопекарна
06 Ноем.
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Маслено тесто с виноМаслено тесто с вино
14 Ноем.
Прибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно. След това го разточете и го сложете в овална тавичка....
Маслено тесто с яйцаМаслено тесто с яйца
11 Март
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
Универсално тесто с бираУниверсално тесто с бира
26 Юли
Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто. Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си. Оформете питата по предпочитан от вас начин....
Пухкаво тесто с водкаПухкаво тесто с водка
25 Март
Добавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
Да си направим курабии от захарно тестоДа си направим курабии от захарно тесто
08 Септ.
Захарното тесто най-често се използва за декорации на торти, сладкиши и т.н., като може да се оцветява с боя за храна....
Тиквеник с захарно-канелена коричкаТиквеник с захарно-канелена коричка
30 Ноем.
Смесваме в друга купичка ½ ч.ч захар и ½ пакетче канела. Намазваме тиквеника с разтопеното масло. Със захарно-канелената смес напръскваме тиквеника отгоре. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност....
Тесто за соленкиТесто за соленки
24 Януари
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота. Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....