Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Научи се да готвиш паста правилно! Виж точните стъпкиАко готвите с готова паста, прочетете опаковката за необходимото ѝ време за приготвяне....
26 Януари
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Полезно смутиБананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата.
Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем....
12 Март
Полезно ли е да готвим с говежда лой?Ако сте се сдобили с говежда лой и се чудите дали е полезно да готвите с нея, нека разясним.
Говеждата лой е твърда мазнина, която е добита от подкожната тъкан на крави и бикове....
01 Дек.
Научните факти, по-невероятни от научна фантастикаВ сферата на научната фантастика практически всичко е възможно, родено от фантазиите на талантливи творци. Но има истории от света на науката, които са по-невероятни и от измислените от най-богатото въображение. Ето и някои...
09 Ноем.
Как да готвим амарантЗа целта се готви подобно на ориза, като търпи комбинция с всякакви продукти по избор. Така например с една част кафяв ориз и една част киноа може да се свари половин част амарант, заедно с шест части вода....
05 Дек.
1
Как да готвим бамбукГотви се на пара за 8 мин. Съставките за соса се смесват с 2 с.л. от течността, получена при готвенето на пара....
15 Ноем.
Да готвим без пърженеПържената храна е доста вкусна, но и изключително нездравословна. Поради това, в последните години съветите за ограничаването на консумация на пържените храни ни дебнат от всякъде. Ако все пак сте решили да прибегнете...
11 Дек.
1
Как да готвим карфиолЗа да се запази красивият бял цвят на карфиола, той трябва да се вари без капак и във водата да се добави малко прясно мляко – 300 милилитра мляко на 2 литра вода. Вместо мляко може да се добави 1 чаена лъжичка лимонов...
28 Ноем.
2
Как да готвим зелеЗелето се готви лесно и дори домакиня без много опит може да направи истински кулинарни шедьоври от една зелка.
Много е вкусна салатата от варено зеле....
20 Август
Как да готвим броколиНай-добре е броколите да се готвят на пара. Предварително се почистват и се разделят на съцветия. След това се готвят на пара за около 5 минути....
23 Юни
Как да готвим манатаркиМанатарките са едни от най-вкусните гъби. Според ценителите те са на второ място по вкус и аромат след ненадминатите трюфели. Манатарките изискват специално приготвяне, за да разкрият изцяло вкуса и аромата си.
Уханието...
19 Юни
Как да готвим мидиВсичко се готви още 3 минути и се добавя сиренето. Ястието се приготвя още 5 минути, като се бърка непрекъснато и се сервира, като може да се овкуси със сок от лайм....
08 Юни
Как да готвим соятаСоята е здравословен продукт и се използва най-вече от вегетарианци, като замества месото в ястията. Всъщност соята може да се използва в най-различни гозби – основни ястия или в салати.
Салатата със соя е много...
13 Септ.
Как да готвим сърнелаМоже да се готви с ориз и зеленчуци, както и с месо. Интересна идея е да се направят кюфтенца с гъби от тях. Режат се на малки парченца, добавят се подправки като за кюфтета с кайма и се пържат....
07 Ноем.
Как да готвим таро?Обикновено таро се готви в комбинация с най-различни меса. Подхожда си и с риба. Обикновено се влага в ястията вместо картофи....
29 Юли
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1