Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на сусамБелият сусам е суровината, от която се произвежда халвата. Освен това обаче е и често използвана съставка при приготвянето на пържено месо и риба в китайската, японската и корейската кухня....
11 Април
2
Китайска кухняВсичко в китайската кухня е на малки хапки – за да могат да се взимат по-лесно и удобно с пръчиците за хранене. Супата в китайската кухня е последното ястие, което се сервира....
30 Януари
1
За и против китайската кухняПържени ястия от китайската кухня се приготвят на силен огън в голямо количество мазнина....
06 Септ.
Кулинарна употреба на дървесната китайска гъбаКитайската дървесна гъба е съставна част от много китайски ястия, като ги прави много по-вкусни и здравословни. Затова са предпочитани от много любители на китайската кухня по света....
08 Септ.
Най-популярните специалитети от китайската кухняЗа китайската кухня е характерно смесването на иначе несъвместими вкусове и аромати, както и използването на кълнове. На китайската кухня дължим сладко-киселия сос....
20 Окт.
Замразен нахут за директна употребаНаправо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
28 Януари
Пътешествие в китайската кухня: Ферментирал черен бобФерментиралият черен боб е много популярна съставка в китайската кухня....
16 Ноем.
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Световни кухни: Шанхайска кухняНакрая пърженото свинско се поръсва със сусам. Ще си оближете пръстите!
Ето и още някои предложения от китайската кухня:
- спагети по китайски;
- ориз по китайски;
- пролетни рулца....
30 Август
Китайска и японска кухня – основни разликиМоже би сме по-скоро свикнали да поставяме по един знаменател китайската и японска кухня, които са твърде различни в своята същност.
Китайската храна е смята за една от най-богатите и разнообразни кухни в света....
02 Септ.
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Ползите от сусамаСусамът има съвсем лек и деликатен аромат, който по никакъв начин не го прави неприятен за консумация. Богат е на витамини и минерали, които укрепват костите. Той е по-познат и използван в китайската и японска кухня....
21 Дек.
2
Млечна баница от моята кухняПече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката.
Охлажда се.
Млечната баница от моята кухня е чудна!...
06 Май
Бриош – Brioches от моята кухняПреди печенето отново се намазват с жълтък, поръсват се обилно с канелена захар или едра захар и се пече на 170-180 градуса за около 25-20 мин. до златисто-кафяво.
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен....
14 Май
6
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Скариди саганаки от моята кухняОставя се на котлона за още една минута.
Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз.
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Мокър сладкиш от турската кухняОставете глазурата да се охлади и разпределете равномерно върху крема на сочния турски сладкиш.
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Козуначени кифли от моята кухняСТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато сместа се изглади и бъркалката оставя следи по дъното на съда....
13 Окт.
3
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
14 Май
Сладка спаначена торта от турската кухняУкрасявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание.
Аз украсих спаначения сладкиша с нар.
Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
24 Февр.
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняНаправете топки с големината на орех. Сложете ги в тава, предварително намаслена, и леко ги сплескайте.
Върху всяка сладка сложете по една ядка. Намажете с жълтъка. Сложете да се пече на 180 градуса....
12 Януари
Световни кухни: Кухнята на ХонконгХонконгската кухня привлича вниманието на все повече шеф-готвачи, решили да открият нейния характерен стил, който всъщност е смес от китайската, японската, корейската и британската кухня....
06 Окт.