Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тученица - ползи и кулинарна употребаТученица - ползи и кулинарна употреба
17 Окт.
Какви кулинарни употреби са подходящи при тученицата? Всички възможности за консумация са подходящи при това растение. В сурово състояние се прилага в салати....
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорски копър - ползи и кулинарна употреба
25 Февр.
Морският копър е вид солена, блатна трева. В продължение на векове, сочните му стъбла са били търсени заради техните успокояващи храносмилането свойства и висока хранителна стойност. Най-добър за готвене морският копър...
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаСамбал - здравословни ползи и кулинарна употреба
27 Август
Основната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
Брашно от амарант - кулинарна употреба и ползиБрашно от амарант - кулинарна употреба и ползи
04 Юни
Кулинарна употреба на брашно от амарант Брашното от амарант се използва за печене на различни ястия, но не е и за диетични такива, защото калориите му са високи, само гликемичния индекс е подходящ в този смисъл....
Див лук - здравословни ползи и кулинарна употребаДив лук - здравословни ползи и кулинарна употреба
02 Септ.
Това растение има здравословни ползи и намира приложение в народната медицина. Още в древни времена с него са лекували скорбут, холера, чума и други сериозни болести....
Мащерка - кулинарна употреба и ползи за здраветоМащерка - кулинарна употреба и ползи за здравето
28 Август
Дамите, които имат болезнена менструация, също могат да се възползват от чудодейните ползи от мащерката, за да елиминират болката в областта на корема....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафран
04 Юни
1
Не липсват летливи масла и восък – истинска феерия от ползи. В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня....
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
01 Юни
Освен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения. Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезан
02 Май
Вкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Проволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка. То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Маниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене. Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
07 Дек.
Спелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
Кулинарна употреба на ГаудаКулинарна употреба на Гауда
01 Дек.
1
Сиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс. Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
Кулинарна употреба на КамамберКулинарна употреба на Камамбер
18 Ноем.
Камамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
Кулинарна употреба на сусамКулинарна употреба на сусам
11 Април
2
Сусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....