Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто. Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Вържете я на удобно място и оставете за 1 нощ, за да стегне сиренето. На следващия ден извадете от тензуха и оваляйте сиренето в едрата морска сол....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Салата ФенСалата Фен
23 Май
Пекат се на грил тиган. Салатите престояват за около минути в ледена вода и заедно с останалите зеленчуци се режат на фини ивици и се смесват в купа. Непосредствено преди сервиране се залива с дресинга....
Пица СиренатаПица Сирената
13 Ноем.
Пицата Сирената е готова....
При киселини и рефлукс трябва да знаеш това!При киселини и рефлукс трябва да знаеш това!
25 Юни
Ето какво трябва да знаем и да правим при проблеми с киселините: 1....
Трябва да знаете това за дефицита на МанганТрябва да знаете това за дефицита на Манган
25 Юли
За да не изпадаме в такива ситуации, хубаво е да се знае, че манганът се среща най-често в зърнените храни, семената, чая и зеленчуците....
Запушване на артериите - това, което трябва да знаетеЗапушване на артериите - това, което трябва да знаете
11 Март
Артериите са кръвоносни съдове, които носят кръв, богата на кислород в тялото ви. Те отиват до мозъка ви, както и до върховете на пръстите ви. Здравите артерии имат гладки вътрешни стени и кръвта тече през тях лесно....
Това трябва да знаете, ако откриете бучка в гърдата сиТова трябва да знаете, ако откриете бучка в гърдата си
15 Февр.
В повечето случаи причината е в кърмата, но трябва да ги следите. Ако забележите, че бучката не намалява въпреки лечението, трябва да се консултирате с лекар, който да изясни на какво се дължи тя....
Пукнат зъб – това, което трябва да знаетеПукнат зъб – това, което трябва да знаете
18 Дек.
Пукнатият зъб може да бъде резултат от дъвченето на твърди храни, несъзнателното скърцане със зъбите през нощта или отслабването им с напредването на възрастта. Това е често срещано състояние и е водеща причина за загуба...
Алергия към риба - това трябва да знаетеАлергия към риба - това трябва да знаете
29 Юни
Ако имате алергия към рибата и рибните продукти, за да не получавате алергична реакция, ще трябва да избягвате консумацията ѝ....
Летните кожни болести – това трябва да знаетеЛетните кожни болести – това трябва да знаете
15 Март
Малко са нещата, които са по-дразнещи от кожните обриви и сърбежа. Лятото е най-доброто време за всякакви подобни усещания, често придружени от мистериозни бучки, подутини, обриви, петна и зачервяване. Причина за кожните...
Е239 - какво трябва да знаем?Е239 - какво трябва да знаем?
14 Юни
Когато срещнете хранителна добавка с този индекс, то трябва да знаете, че тя най-вероятно се ъотнася към консервантите....
Е270 - какво трябва да знаем?Е270 - какво трябва да знаем?
10 Юни
Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
Женшен - какво трябва да знаем?Женшен - какво трябва да знаем?
20 Юли
Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
Фен си на бадемите? Виж защо не трябва да прекаляваш с тяхФен си на бадемите? Виж защо не трябва да прекаляваш с тях
16 Февр.
Ако имате слаба храносмилателна система и сте склонни към храносмилателни нарушения, трябва да контролирате приема на бадеми. Един от начините да се справите със стомашните проблеми, е да пиете много вода....
Всеки диабетик трябва да знае това за въглехидратитеВсеки диабетик трябва да знае това за въглехидратите
21 Март
Всеки диабетик знае, че приемът на въглехидрати повишава нивото ѝ. Факт е обаче, че те са от изключително значение за доставянето на енергия за тялото, така че техният прием не може да бъде преустановен....
Сирената, които бременните не трябва да ядатСирената, които бременните не трябва да ядат
06 Март
Меките сирена и тези с плесен трябва да се избягват през периода на бременност, но всички останали млечни продукти като бялото саламурено сирене и кашкавал редовно трябва да се хапват, защото съдържат белтъчини и...
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите. Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....