Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фоа гра - тъмната страна на изискания деликатесТерминът Фоа гра от френски означава мастен черен дроб от патици и гъски....
03 Окт.
2
Патешко магре със сос Фоа граПоднесете патешкото магре, нарязано на филийки и залято с ароматният сос Фоа гра (може и просто да го сложите отстрани в купичка).
Добър апетит!...
19 Юни
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
13 Дек.
1
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
13 Дек.
1
Деликатес с карначета на фурнаВ дълбока тава сипете нарязаните глави лук, олиото, кимиона, солта, черния пипер и навитите на кръг карначета, забодени с клечка за зъби, и запечете....
17 Дек.
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
18 Дек.
41
Как се прави Фоа Гра?Перфектно изпеченото парче гъши дроб (Фоа Гра), хрупкаво отвън с топла маслена сърцевина, която се топи в устата ви, е кулинарен еликсир за сетивата ви.
Тази рецепта за печен гъши дроб, която ще видите по-долу, подчертава...
17 Март
Фоа гра е забранена на места заради жестокостта към гъскитеТова е деликатес, който е описан в стотици романи и е любим на много хора по света.
Пристрастие към гъшия черен дроб са имали още древните египтяни....
28 Ноем.
Печени гълъби са изискан френски деликатесПечените гълъби са известни като изискан деликатес във Франция още от XVI век. Това е било любимо ястие на аристократите и до днес се смята за изтънчена храна....
31 Януари
Тайната на френските палачинкиЕдна от тайните на тънките френски палачинки е преди пържене тиганът да бъде намазан с малко краве масло. Количеството трябва да е наистина минимално, като е най-добре да се нанася с готварска четка....
02 Февр.
2
Пуйка деликатесВърху нея нареждаме нарязаните на колелца яйца и настъргания кашкавал и поръсваме с черен пипер.
Завиваме добре месото на руло и за завързваме добре на няколко места с конец....
11 Март
Риба ДеликатесВ нея сваряваме нарязаната на парчета риба заедно със зеленчуците и подправките.
Изваждаме рибата, обезкостяваме и нареждаме парчетата в тава, намазана с масло....
24 Май
Тайните на класическия френски омлетАко знаете тънкостите за приготвянето му, никой няма да каже, че сте забъркали набързо няколко яйца, а напротив - всеки ще ви моли да издадете тайната за приготвянето му....
31 Юли
Ето я тайната на вкусните Френски сладкишиВафлено тесто
Това е разкошна кремава смес, която се крие под редици глазирани плодове във френски плодови пити....
06 Юли
Тайната на френските багети и кексчетаКласически френски хляб
Необходими продукти: 680 гр. брашно, 2 ч.л....
05 Септ.
Миди на фурна по френскиКъм тях добавете нарязаните на ситно чесън и лимон.
Подправете с черен пипер и дафинов лист. Сложете ястието да се пече 35 минути в умерена фурна....
03 Юли
Деликатесна туршияВдигнете ги на студено. Тази туршия се претака 2-3 пъти през 1-2 дни, докато процесът на ферментация приключи....
11 Окт.
Стилтън - изисканият деликатесЗа този кратък период обаче то успява да придобие огромна популярност и статут на изискан деликатес.
Сиренето Стилтън често е наричано царят на сирената. То се смята за един от най-изисканите деликатеси....
21 Дек.
1
Италианският деликатес прошутоДнес прошуто се произвежда в различни региони на страната, като всеки вид се приготвя по специална тайна рецепта.
Много важно е качеството на месото....
16 Август
Рокфор - мухлясалият деликатес на светаМухлясалият деликатес Рокфор, както и много други кулинарни творения, е роден случайно....
11 Март