Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено пиле (Швейцария)Извадете готовите пилета и ги разрежете на 2, като ги поставите в затоплена чиния на топло.
В тавата на пилето излейте виното и сметаната. Оставете сосът да поври няколко минути....
11 Юли
Беден швейцарец измислил фондютоПрочутото фондю, без което изисканите коктейли биха изглеждали доста по-семпло, е „родено” в Швейцария....
22 Окт.
3
Фондю с бутер тесто на фурнаПритискаме кръговете добре към ръбовете на купите.
Печем фондюто за 20 минути в загрята фурна на 200 градуса на фурна без вентилатор....
09 Дек.
Пиле фондюНарежете пилешкото на парчета, объркайте го със сол, млян черен пипер и мащерка и оставете да престои.
Загрейте маслото на слаб огън и задушете ситно накълцания лук и чесън, като внимавате да не прегорят....
21 Март
1
Снежно фондюВ съд за фондю се наливат две трети от сметаната, начупеният на парченца шоколад, ликьорът и ромът. Всичко се разбърква, докато се нагрява на бавен огън, докато не се разтопи шоколадът....
09 Януари
Фондю по селскиНа вилица се набожда хапка хляб и се потапя в получената смес.
Консумира се с чаша вино....
08 Юни
1
Фондю с ФонтинаНарежете сиренето на кубчета и го смесете млякото. Оставете да престои за 2 часа.
Прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона в друга по-голяма тенджера с топла вода. Разбъркайте....
20 Юли
Фондю по парижкиВиното се налива в дълбока тенджера и се добавят сирената, нарязани на кубчета, и подправките.
Оставя се на котлона да заври при непрекъснато бъркане.
Добавя се ликьорът и се сваля от котлона....
29 Април
Шоколадово фондю МимиРазтопетешоколада на пара, добавете млякото, рома и ванилията.
Гарнирайте по желание с плодове, целувки, бишкоти....
08 Януари
Тройно шоколадово фондюРазтопете трите вида шоколад в три отделни съда на водна баня. След това на всеки се сипва по 1/3 от сметаната и олиото....
10 Май
Фондю с вишниВишните се измиват, почистват се от костилките и се варят 15 минути на слаб огън заедно с виното, канелата и захарта.
Пасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън....
25 Юли
История и приготвяне на фондюНаименованието „фондю” идва от френския глагол fonder, който означава „стопявам”, се посочва в книгата „В света на кулинарното изкуство”.
Фондюто всъщност представлява „топено ястие”....
03 Юни
1
Перфектната визиткаВизитки имали само хората от висшето общество.
Италианските аристократи през седемнадесети век въвели гравираните визитки.
Има два вида визитки – работни и лични....
27 Януари
2
Фондю с бяло сиренеДобавете и сиренето и бъркайте леко на огъня, докато се сгъсти.
Накрая се овкусява със сол и се долива шерито. Фондюто се поднася с хапки хляб....
23 Юли
Как се прави фондюФондю е френска дума, която означава разтопен. Но самият процес на кулинарна обработка на продуктите по този специфичен начин идва от Швейцария....
04 Дек.
Хляб на конциОставаме домашния хляб 20 мин да втаса.
Загряваме фурната на 180°C и слагаме хляба да се пече.
Като придобие хубава златиста коричка, изваждаме и охлаждаме върху решетка.
Пухкавият хляб на конци е готов....
11 Март
Хляб на сачКогато сачът се загрее, а това отнема около 20 минути, слагаме първия хляб.
Печем пърленките за около 15 минути.
Печенето става бързо, защото самият сач е топъл и самата фурна, но хлябът на сач не изгоря....
08 Февр.
Хляб на фурнаСами определете количеството на продуктите.
Сухия хляб се начупва на малки залчета и се изсипва в намазнена тава. Киселото мляко се смесва със захарта и разбитите яйца и се изсипва върху хляба....
23 Юни
Хляб на фурнаСами определете количеството на продуктите.
Сухия хляб се начупва на малки залчета и се изсипва в намазнена тава. Киселото мляко се смесва със захарта и разбитите яйца и се изсипва върху хляба....
23 Юни
Печени картофи с кашкавалено фондюНарязвате с нож картофите на кръст и леко ги разтваряте, така че да се получи като джоб.
Поръсвате печени картофи с кашкавалено фондю с розмарин и сол и заливате с кашкаваленото фондю. Стават много вкусни!...
17 Ноем.
Ананасово фондю с бял шоколадШоколадът се разтопява на водна баня, добавя се сметаната и след 1 минута се добавя ликьорът.
Сместа се топли на бавен огън още 2 минути.
Парченцата ананас се набождат на вилица и се топват във фондюто....
13 Юли
Фондю с кашкавал в тикваЧушката се нарязва на кубчета и с нея се поръсва сместа. Отгоре се шприцова на няколко места сметаната и се сервира с хляб, като тиквата се поднася, затворена с капачето....
27 Окт.