Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилешка супа за душата с джинджифилПилешка супа за душата с джинджифил
15 Май
1
Пилешката супа за душата с джинджифил е готова....
Френска или Италианска кухняФренска или Италианска кухня
25 Юни
Кралският финес на френската кухня Съществена част от френската кухня, предназначена да впечатли туристите, е по рецепти и менюта, запазени от някогашните кралски дворове....
Предястие Окото на дяволаПредястие Окото на дявола
17 Февр.
Шприцовайте готовата смес в белтъчените половинки и изстудете добре предястие Окото на дявола, преди да сервирате....
Особености на френската кухняОсобености на френската кухня
22 Юни
Може още много да се пише за особеностите на френската кухня, но единственият начин да се запознаете с нея е като я опитате....
Черен сладкиш Окото на нощтаЧерен сладкиш Окото на нощта
07 Април
Украсяваме черния сладкиш Окото на нощта по желание. Аз използвах за украса кокосови стърготини и захарни пръчици Звезден микс....
Чорбичка за душатаЧорбичка за душата
12 Юни
Чорбичката за душата е готова....
Слънце за душатаСлънце за душата
12 Януари
Изваждайки го от фурната, се опитайте да не се изгорите, бързайки да предложите на душата си това парещо слънце!...
Кекс за душатаКекс за душата
15 Ноем.
1
Кексът за душата е готов....
Бухтички за душатаБухтички за душата
08 Окт.
Пържим от двете страни бухтичките за душата и ги поднасяме с плодове, сирене, сладко......
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Емблематични десерти от френската кухняЕмблематични десерти от френската кухня
23 Май
Най-известните френски целувки се наричат френски макарони и са невероятни на вкус....
Изискани ордьоври от френската кухняИзискани ордьоври от френската кухня
01 Февр.
Като цяло френската кухня залага изключително много на сирената и морските продукти, поради което те присъстват в огромна част от ордьоврите....
Интересни факти за френската кухняИнтересни факти за френската кухня
10 Ноем.
Френската кухня, която е превърнала храненето в истинско изкуство, неслучайно е световноизвестна....
Известни супи от френската кухняИзвестни супи от френската кухня
17 Април
Супите са едни от най-самобитните и интересни блюда на френската кухня. Те се отличават с лекота и затова се поднасят не на обяд, а на вечеря....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Варен чесън при ечемик на окотоВарен чесън при ечемик на окото
07 Май
Нанесете от кашата върху ечемика, като внимавате да не попадне в окото. Изчакайте 2 минути и измийте с топла вода. Рецептата при ечемик на окото е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины....
При ечемик на окото - широколистен живовлякПри ечемик на окото - широколистен живовляк
07 Май
Рецептата при ечемик на окото е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
Черешов пай за душатаЧерешов пай за душата
15 Дек.
1
Черешовият пай за душата е готов....
Супа топчета за душатаСупа топчета за душата
26 Септ.
Нарежете лука и морковите на кубчета. Задушете ги в подходящ съд със загрята мазнина. Изсипете бульона към тях. Овкусете каймата със сол и черен пипер. Оформете малки топчета и ги оваляйте в брашно. След това ги пуснете...
Картофени кюфтенца за душатаКартофени кюфтенца за душата
30 Дек.
Картофите се сваряват. След това се обливат със студена вода и се оставят да изстинат. Когато това стане, се обелват и намачкват. Смесват се с подправките и брашното, което се добавя на части. За панировката галетата и...
Картофени кюфтета за душатаКартофени кюфтета за душата
09 Януари
Измийте, сварете, обелете и пасирайте картофите. Настържете кашкавала. Измийте магданоза и го нарежете на ситно. Разбийте 2 яйца /за панирането/. Добавете към пасираните картофи 2 яйца, подправките, 3 с.л. галета, 2 с.л...
Пилешка супа за душатаПилешка супа за душата
20 Окт.
4
В тенджера налейте 2 литра вода, добавете пилешкото месо и сол около 1/2 ч.л.и варете около 45 минути. Ако пилешкото месо е от домашно пиле, трябва да варите по-дълго, около 60 минути. След като се свари месото, оберете...
Лятна манджа за душатаЛятна манджа за душата
16 Юли
Почистете и обелете патладжана и тиквичките, нарежете ги на кубчета. Запържете ги в тенджера с половината олио до полуготовност, отстранете тенджерата от огъня. Опечете и обелете чушките, нарежете ги на дълги ленти и ги...
Пилешки кюфтета за душатаПилешки кюфтета за душата
14 Август
Пилешкото месо се смила в мелачка за месо или кухненски робот с подходяща фунция за това. Може да помолите да ви го смелят и в месарския магазин, откъдето го закупувате. Хубаво е да преобладава месото от бутчета, защото...