Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Зимнина с морковиСлед около седмица зимнината с моркови е готова. Получават се много хрупкави и приятни....
29 Септ.
Зимнина с Чушки СиврияГотовата зимнина с чушки Сиврия поставяме на хладно и проветриво място.
През първите дни се претакаме през ден-два....
13 Юни
Зимнина от зеленчуциИзмиваме и почистваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме ги и оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука на тънки полумесеци, чушките на ивички, чесъна на тънки кръгчета, доматите на дребно....
30 Ноем.
Зимнина от ябълкиЗа по-добър аромат може да добавите и пръчка канела по време на варенето със захарта....
17 Септ.
Важни съвети при приготвяне на зимнинаПриготвянето на зимнина има и икономически ефект, особено когато зеленчуците и плодовете са собствено производство....
18 Дек.
Кулинарни тайни на класическите френски КрепсПриготвяне на френски Крепс
В купа се смесват брашното, солта, захарта, яйцата и ванилията. С помощта на бъркалка се разбива бавно, докато добавяте млякото. Маслото се слага последно....
13 Февр.
Зимнина от сладки патладжаниПатладжаните се разрязват на четвъртинки по дължина. Лукът се реже на четвъртинки. Чушките се чистят от семената и дръжките и се разрязват на широки ленти.
Чесънът се почиства и се разделя на скилидки....
28 Юни
Зимнина от млени доматиПочистете пиперките от семките и дръжките и ги нарежете на парчета. Доматите са почистват от зеленото около дръжката и също се нарязват на парчета....
11 Окт.
Зимнина от заешко месцеЗайците нарежете на големи парчета и сложете в дълбок подходящ съд със студена вода и 1 к.ч. оцет.
Оставете да се изкиснат за няколко часа, след което напълнете в гаци и закачете да се изцеждат....
11 Февр.
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаПриготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
13 Август
Зимнина с чушки, домати и чесънИзчакваме да изстине и насипваме зимнина с чушки, домати и чесън в малки бурканчета, затваряме хубаво зимнината с капачките и стерилизираме за 10 минути, след като водата е завряла с ключ.
Приятен апетит!...
14 Септ.
Зимнина от Домати без СтерилизиранеНарязват се с нож на дребни парченца, също и целината, магданозът, прибавя се сол на вкус.
Нарязват се чушлета по желание.
Слага се салицилът и се разбърква добре. Оставя се 1-2 часа на хладно....
06 Април
11 топ съвета за приготвяне на Френски макарониМного се говори за това колко трудно е да се приготвят френски макарони. Не е така. Те са трудни, но ви трябват само няколко полезни съвета и ни повярвайте, скоро ще правите перфектни френски макарони всеки път....
12 Април
Бурканите със зимнина - изобретени от френски готвачСвикнали сме да мислим, че бурканите със зимнина са типично българско изобретение. Но технологията е създадена от французина Никола Апер през 1795 г....
18 Окт.
Зимнина с криви чушки, моркови и зелеИзмити криви чушки се почистват от семената, нарязваме на две половини, а те се нарязват на ленти. Прясно зеле се нарязва на ивици, а обелени моркови - на кръгчета....
23 Септ.
Тайните на класическия френски омлетЗа приготвянето на класически френски омлет са ви необходими три яйца, сол, масло и черен пипер....
31 Юли
Зимнина от мариновани патладжани и чушкиЗимнината от мариновани патладжани и чушки е готова....
13 Юни
Кулинарни тайни при приготвянето на месоЗа да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество.
За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
26 Март
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеСега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
05 Дек.
История и приготвяне на класически френски Петел с виноПреди да ви покажем как се приготвя този петел, както и да ви запознаем с някои тънкости, свързани с приготвянето му, ще ви разкажем и малко за произхода на оригиналната френска рецепта....
06 Юни
Тънкости при приготвяне на неустоима френска селска тортаЗащото тази торта не е нито френска, още по-малко пък е била приготвена за първи път из някое затънтено селце....
28 Януари
Кулинарни тайни при приготвянето на класически фъджТова име подсказва, че десертът се приготвя лесно. Освен това се прави с малко и широко достъпни съставки....
16 Юни