Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хайвер от охлюви - хит във ФранцияХайвер от охлюви - хит във Франция
09 Май
Хайвер от охлюви е един от най-хитовите кулинарни деликатеси във Франция в момента. Хайверът от охлюви се консумира, след като е бил държан в саламура....
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеКюфтета за бургери от ресторант за бързо хранене
02 Април
Беконът се пържи в голям тиган, докато стане хрупкав, след което се отцежда върху домакинска хартия. 3 с.л. от мазнината в тигана се прехвърлят в огнеупорна купа и тя се слага в хладилника. Смесете в голяма купа хляба...
Лондонски сладкишЛондонски сладкиш
01 Май
20
За приготвяне на тестото разбъркваме киселото мляко, захарта, какаото, олиото, содата и брашното добре и изсипваме в намазнена тавичка. Печем във фурната на 180 градуса за около 20-25 минути. С горещият сироп, приготвен...
Лондонски квадратЛондонски квадрат
15 Дек.
Съставките за блата се смесват и се разбъркват. Получената смес поставяме в намазнена тава и печем в умерено загрята фурна. Докато блатът е топъл се намазва с конфитюра и разбитите на сняг белтъци (по желание може...
Лондонски сюрпризЛондонски сюрприз
29 Юни
Разделят се яйцата на белтъци и жълтъци. Жълтъците се избиват хубаво със захарта, добавя се олиото, киселото мляко със содата /да изкипи/, ванилията и брашното. Изпича се на 180 градуса около 30-40 минути. След това...
Лондонски сладкишЛондонски сладкиш
01 Май
20
За приготвяне на тестото разбъркваме киселото мляко, захарта, какаото, олиото, содата и брашното добре и изсипваме в намазнена тавичка. Печем във фурната на 180 градуса за около 20-25 минути. С горещият сироп, приготвен...
Хайверът от охлюви става все по-популяренХайверът от охлюви става все по-популярен
01 Дек.
3
От кожите им се шият скъпи обувки. В САЩ е популярен домашният бизнес по отглеждане на хлебарки....
ХайверХайвер
28 Септ.
3
Наред с трюфелите, хайверът има славата на една от най-скъпите храни. Корените на този факт навярно трябва да потърсим в старините на историята, когато хайверът е специално пазен за царската трапеза....
Лондонски сладкиш с глазураЛондонски сладкиш с глазура
18 Февр.
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Към тях се добавя водата, олиото, брашното, бакпуверът и ванилията. Получената смес се разстила в намаслена форма и се изпича в предварително загрята фурна на 180 градуса...
Черен ХайверЧерен Хайвер
17 Февр.
Черният хайвер е една от най-скъпите храни в света, поради което неслучайно е наричан храната на царете. Този вид хайвер е символ на лукс и изобилие и често е оприличаван на черните диаманти....
Охлюви яхнияОхлюви яхния
28 Август
Оставете сосът да поври 10 минути и сипете охлювите. След 15 минути охлювите яхния е готова....
Панирани охлювиПанирани охлюви
20 Април
2
Предварително сварените и почистени охлюви подсушете добре. Посолете ги и ги поръсете с черен пипер....
Печени охлювиПечени охлюви
20 Април
2
Сипете охлювите в тава и полейте с ароматното масло. Посипете галета и объркайте. Пъхнете тавата в силно загряна фурна да се изпекат охлювите до приятен загар....
Пълнени охлювиПълнени охлюви
02 Май
Изсипете и нарязаните на дребно охлюви, разбъркайте за минута и прехвърлете сместа в чопър. Може да използвате и пасатор. Изсипете към охлювите цеденото кисело мляко и сметаната и пасирайте....
Охлюви плакияОхлюви плакия
16 Април
Добавете и охлювите, разбъркайте и оставете да къкри за 5 минути. След това прехвърлете всичко в леко намазнена тава. Поръсете с лимонов сок и сложете да се пече за около 20-25 минути....
Сладки охлювиСладки охлюви
14 Ноем.
Така направените охлюви се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна на 180 градуса....
Баклава-охлювиБаклава-охлюви
28 Дек.
2
Пресните кори се разделят на две части, разгънати върху масата. Счуканите орехи се смесват със захарта и канелата, разделят се на две купчини и всяка се поръсва върху една от разгънатите кори. Корите се навиват на стегнати...
Захаросани ОхлювиЗахаросани Охлюви
26 Януари
1
Лентите се навиват на охлюви, като горната им страна се потапя в захар. Пекат се в умерена фурна до златисто-розово....
Саварини ОхлювиСаварини Охлюви
10 Ноем.
Навийте на стегнато руло, което нарежете на охлюви с дебелина около 1 см. Наредете охлювите в намазана с масло тава и ги оставете да втасат. Печете ги в умерено силна фурна. Сварете сироп от захарта и водата....
Сиропирани охлювиСиропирани охлюви
28 Януари
Сиропът се приготвя, като захарта и водата се смесват. След като кипне сиропът, се оставя да ври 5 минути, отстранява се от огъня и се добавя сокът на лимона. От продуктите за тестото се замесва меко, еластично тесто....
Охлюви панеОхлюви пане
20 Януари
3
Събраното количество охлюви (поне 100 броя) се оставят за 2 дена в съд с капак с вентилационни отвори, който да се отстранява по трудно за да не излязат охлювите....
Варени охлювиВарени охлюви
08 Януари
1
Варените охлюви са готови....
Пържени охлювиПържени охлюви
31 Май
Поставяме почистените охлюви в тенджара или купа и сега започва големият ********* ! Наливаме оцет на око и мачкаме здраво, изплакваме ги, слагаме сол /доста/, мачкаме пак здраво....
Охлюви разсолОхлюви разсол
27 Юли
Почистените от черупката охлюви се изплакват 4-5 води, като след всяко изцеждане на водата ги посипваме с повечко сол и претриваме с ръце....
Охлюви плакияОхлюви плакия
16 Април
Добавете и охлювите, разбъркайте и оставете да къкри за 5 минути. След това прехвърлете всичко в леко намазнена тава. Поръсете с лимонов сок и сложете да се пече за около 20-25 минути....