Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хайвер от охлюви - хит във ФранцияХайвер от охлюви е един от най-хитовите кулинарни деликатеси във Франция в момента.
Хайверът от охлюви се консумира, след като е бил държан в саламура....
09 Май
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеБеконът се пържи в голям тиган, докато стане хрупкав, след което се отцежда върху домакинска хартия.
3 с.л. от мазнината в тигана се прехвърлят в огнеупорна купа и тя се слага в хладилника.
Смесете в голяма купа хляба...
02 Април
Лондонски сладкишЗа приготвяне на тестото разбъркваме киселото мляко, захарта, какаото, олиото, содата и брашното добре и изсипваме в намазнена тавичка. Печем във фурната на 180 градуса за около 20-25 минути.
С горещият сироп, приготвен...
01 Май
20
Лондонски квадратСъставките за блата се смесват и се разбъркват.
Получената смес поставяме в намазнена тава и печем в умерено загрята фурна.
Докато блатът е топъл се намазва с конфитюра и разбитите на сняг белтъци (по желание може...
15 Дек.
Лондонски сюрпризРазделят се яйцата на белтъци и жълтъци.
Жълтъците се избиват хубаво със захарта, добавя се олиото, киселото мляко със содата /да изкипи/, ванилията и брашното.
Изпича се на 180 градуса около 30-40 минути. След това...
29 Юни
Лондонски сладкишЗа приготвяне на тестото разбъркваме киселото мляко, захарта, какаото, олиото, содата и брашното добре и изсипваме в намазнена тавичка. Печем във фурната на 180 градуса за около 20-25 минути.
С горещият сироп, приготвен...
01 Май
20
Хайверът от охлюви става все по-популяренОт кожите им се шият скъпи обувки.
В САЩ е популярен домашният бизнес по отглеждане на хлебарки....
01 Дек.
3
ХайверНаред с трюфелите, хайверът има славата на една от най-скъпите храни. Корените на този факт навярно трябва да потърсим в старините на историята, когато хайверът е специално пазен за царската трапеза....
28 Септ.
3
Лондонски сладкиш с глазураЖълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Към тях се добавя водата, олиото, брашното, бакпуверът и ванилията.
Получената смес се разстила в намаслена форма и се изпича в предварително загрята фурна на 180 градуса...
18 Февр.
Черен ХайверЧерният хайвер е една от най-скъпите храни в света, поради което неслучайно е наричан храната на царете. Този вид хайвер е символ на лукс и изобилие и често е оприличаван на черните диаманти....
17 Февр.
Охлюви яхнияОставете сосът да поври 10 минути и сипете охлювите. След 15 минути охлювите яхния е готова....
28 Август
Панирани охлювиПредварително сварените и почистени охлюви подсушете добре. Посолете ги и ги поръсете с черен пипер....
20 Април
2
Печени охлювиСипете охлювите в тава и полейте с ароматното масло. Посипете галета и объркайте.
Пъхнете тавата в силно загряна фурна да се изпекат охлювите до приятен загар....
20 Април
2
Пълнени охлювиИзсипете и нарязаните на дребно охлюви, разбъркайте за минута и прехвърлете сместа в чопър.
Може да използвате и пасатор. Изсипете към охлювите цеденото кисело мляко и сметаната и пасирайте....
02 Май
Охлюви плакияДобавете и охлювите, разбъркайте и оставете да къкри за 5 минути.
След това прехвърлете всичко в леко намазнена тава. Поръсете с лимонов сок и сложете да се пече за около 20-25 минути....
16 Април
Сладки охлювиТака направените охлюви се пекат до зачервяване в предварително загрята фурна на 180 градуса....
14 Ноем.
Баклава-охлювиПресните кори се разделят на две части, разгънати върху масата. Счуканите орехи се смесват със захарта и канелата, разделят се на две купчини и всяка се поръсва върху една от разгънатите кори.
Корите се навиват на стегнати...
28 Дек.
2
Захаросани ОхлювиЛентите се навиват на охлюви, като горната им страна се потапя в захар.
Пекат се в умерена фурна до златисто-розово....
26 Януари
1
Саварини ОхлювиНавийте на стегнато руло, което нарежете на охлюви с дебелина около 1 см.
Наредете охлювите в намазана с масло тава и ги оставете да втасат. Печете ги в умерено силна фурна. Сварете сироп от захарта и водата....
10 Ноем.
Сиропирани охлювиСиропът се приготвя, като захарта и водата се смесват. След като кипне сиропът, се оставя да ври 5 минути, отстранява се от огъня и се добавя сокът на лимона.
От продуктите за тестото се замесва меко, еластично тесто....
28 Януари
Охлюви панеСъбраното количество охлюви (поне 100 броя) се оставят за 2 дена в съд с капак с вентилационни отвори, който да се отстранява по трудно за да не излязат охлювите....
20 Януари
3
Пържени охлювиПоставяме почистените охлюви в тенджара или купа и сега започва големият ********* !
Наливаме оцет на око и мачкаме здраво, изплакваме ги, слагаме сол /доста/, мачкаме пак здраво....
31 Май
Охлюви разсолПочистените от черупката охлюви се изплакват 4-5 води, като след всяко изцеждане на водата ги посипваме с повечко сол и претриваме с ръце....
27 Юли
Охлюви плакияДобавете и охлювите, разбъркайте и оставете да къкри за 5 минути.
След това прехвърлете всичко в леко намазнена тава. Поръсете с лимонов сок и сложете да се пече за около 20-25 минути....
16 Април