Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
При гастрит – хапвайте повече фасулПри гастрит – хапвайте повече фасул
23 Ноем.
Препоръчително е зеленият фасул да се съхранява при температура около 2 градуса (за не повече от 2 дена). Максималното време, което продуктът може да престои в хладилника, е 4 дена....
ГрисГрис
23 Ноем.
Самият грис не бива да се вари повече от 2 минути, защото това освен че влошава вкусовите му качества, води до загубата на много от ценните вещества в него....
Моята мусака с повече лукМоята мусака с повече лук
19 Февр.
Надявам се да ви хареса моята мусака с повече лук....
Хапвайте тези храни за повече колагенХапвайте тези храни за повече колаген
10 Февр.
Още храни за повече колаген в тялото си!...
За красива кожа – хапвайте повече морковиЗа красива кожа – хапвайте повече моркови
04 Окт.
1
Ако тялото ви изпитва недостиг от витамин А, най-добрият начин, по който да си набавите необходимата доза, е редовната консумация на морковен сок. Той се счита за най-големият източник на ценната субстанция, наричана още...
Вкусен постен ориз с повече зеленчуциВкусен постен ориз с повече зеленчуци
13 Юли
Щом е готов, поръсете вкусения постен ориз с повече зеленчуци с магданоз....
Царевичен ГрисЦаревичен Грис
25 Окт.
С храни, богати на желязо, се подобрява кръвообращението и се осигурява повече гориво за тялото....
Пшеничен грисПшеничен грис
20 Окт.
Поради значителните ползи за организма и достъпната си цена тази храна е добре да се познава повече и да намери място на трапезата. Ето някои факти за гриса....
Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?
27 Ноем.
След като знаете за всички тези ползи от ряпата, може да я хапвате по-често в различни ястия. Опитайте салатка с ряпа или салата с моркови и ряпа....
СеленСелен
20 Юни
9
Хапвайте спокойно сьомга на фурна, салата с риба тон, гъби в масло, скариди на тиган или телешки дроб на фурна за повече селен....
Диета с грисДиета с грис
07 Февр.
През целия ден също можете да хапвате плодове и зеленчуци без добавки в малки количества....
Защо да хапвате повече сушените плодове през зимата?Защо да хапвате повече сушените плодове през зимата?
14 Дек.
Дори в някои от тях баластните вещества са в пъти повече за разлика от пресния плод. Така например сушените кайсии доставят близо 6.5 грама фибри от една чаша, а пресните - само 3.1 грама....
Сладки изкушения с грисСладки изкушения с грис
18 Април
1
Сладкишите, направени от грис, са много леки, полезни за здравето и изключително вкусни. Изненадайте семейството си с нещо различно от баналната грис халва. Сладкишът от грис и стафиди ще стане любим не само на вас...
Вкусни десерти с грисВкусни десерти с грис
10 Дек.
Грисът е идеална основа за създаването на леки и нежни десерти, подходящи както за възрастни, така и за деца. Много вкусен и лек десерт е запеканката от извара и грис. Необходими продукти: 500 грама извара, 50 милилитра...
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?Защо да хапваме повече мандарини през зимата?
30 Дек.
От всички познати ни цитрусови плодове, мандарините са тези, които съдържат най-големи количества витамин С. Освен на него обаче, те са богати още на витамин D и витамин К, предпазващи децата от рахит и важни за...
Селен в хранатаСелен в храната
13 Март
1
Селен се съдържа в продуктите с растителен произход. Една от най-богатите на селен храни са бразилските орехи. Твърди се, че 4 бразилски ореха на ден могат да ви набавят нужното количество селен....
Как се прави грис халва?Как се прави грис халва?
16 Февр.
Един от най-известните и любими десерти се оказва грис халвата. Нейният незабравим вкус и апетитен външен вид карат много хора да експериментират с различни варианти на този десерт. Произходът му идва от Турция, като...
Как се готви царевичен грисКак се готви царевичен грис
04 Юни
С помощта на царевичен грис можете да приготвите много вкусни кулинарни изкушения. Царевичният грис не е подходящ само за правене на качамак, от него можете да направите много вкусни катми. Необходими са 1 чаена чаша...
Дебелее ли се от грис?Дебелее ли се от грис?
28 Юли
Варенето не трябва да е повече от две минути, тъй като това влошава вкусовите му качества и извлича част от ценните му минерали....
За ползите от царевичен грисЗа ползите от царевичен грис
08 Април
2
Само в 100 грама царевичен грис се съдържат 18 основни аминокиселини, както и магнезий, желязо, малко фосфор, калий, селен, витамин В6, В 9, В 12, А, Е, К и други....
Децата, които помагат в кухнята, хапват повече зеленчуциДецата, които помагат в кухнята, хапват повече зеленчуци
16 Май
В проучването са участвали деца между 6 и 10 години, а крайните резултати са показали, че малките готвачи хапват с 76% повече салата от децата, които си играят или мързелуват, докато родителите им приготвят храна....
Селен и щитовидната жлезаСелен и щитовидната жлеза
22 Февр.
2
Оказва се, че селена играе ключова роля при вирусните инфекции, специално при вируса на СПИН, като пациенти с ниски нива на селен е по вероятно да умрат от вируса, отколкото тези с нормални нива....
Хапвайте пъпеш преди плажаХапвайте пъпеш преди плажа
13 Юни
Достатъчно е редовно да хапвате от вкусния плод през лятото. За родното място на пъпеша се счита Предна Азия. Познат е още от времето на вавилонците. В Европа виреят към 500 сорта....
Грис халваГрис халва
24 Февр.
8
Важно е да използвате пшеничен, а не царевичен грис!...
Грис фламериГрис фламери
31 Март
Нарежете плодовете и ги залейте с рома. Ако използвате компот, отцедете плодовете добре. Карамелизирайте захарта и излейте топлото мляко. Бъркайте, докато захарта се разтвори и прибавете гриса, отново при непрекъснато...