Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хранителни експерти: Хапвайте насекоми спокойно!Един килограм насекоми съдържа около 600 калории, а един килограм царевица - 320-340 калории. Стряскащ факт, който е предпоставка учените да ни съветват да си похапваме по-често насекоми. Дори и да ви звучи като нещо невъзможно...
02 Май
2
Хапвайте зеле! Ето защо е полезноВъпреки впечатляващото си хранително съдържание, зелето често се пренебрегва. А не трябва, тъй като е богато на витамини и минерали, и е изключително полезно за здравето.
Въпреки че може да изглежда като маруля, всъщност...
10 Февр.
Япония: Хапвайте спокойно риба от Фукушима!В съобщението се изтъква, че може спокойно да се консумират всички японски вносни храни, дори и онези, които са добити в района на атомната централа Фукушима....
14 Април
Ето защо да хапвате извара всеки денСлед като ги узнаете, ще искате да хапвате от нея всеки ден!
- изварата е от огромна полза при лечението на проблеми на черния дроб и жлъчката....
04 Юли
Хапвайте яйца спокойно - не са вредни за сърцето!Яйцата обаче са едни от обичаните продукти на много хора по света, като дори ако не харесвате да ги хапвате варени или като омлет, то те присъстват в приготвянето на различни сладки изкушения....
23 Май
Защо обичаме да хапваме сладки и мазни храниАмериканско проучване установи каква е причината честичко да налитаме на нездравословни храни, каквито са мазните и сладките продукти. Специалистите обясняват, че желанието да похапваме различни видове храни се командва...
12 Дек.
Салата Златна рибкаИмаме прекрасна салата Златна рибка!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа...
08 Дек.
Ето защо налитаме на сладки и мазни храниАмерикански учени разбраха каква е причината човек да предпочита да похапва мазни и сладки храни и защо му е трудно да се откъсне от тях....
12 Дек.
1
Пандишпанова торта Златната рибкаНека всеки има шанса да улови своята златна рибка! Започнете с пандишпанова торта Златната рибка!...
03 Януари
Ето защо трябва да хапвате рибата задължително с вино!Освен риба може да хапвате по-често картофи и яйца, защото те снабдяват тялото ви с важни микроелементи....
05 Дек.
Ето как да си направите домашен тоник за мазна кожаТова е особено важно за хора с мазна кожа, тъй като помага за свиването на порите и създава защитен филтър на кожата.
Ето как да си направим домашен тоник за лице!
1....
24 Март
Ето как разкривате нрава си, хапвайки любимите си яйцаСпоред ново изследване начинът, по който хапвате най-често яйцата си, може да разкрие съществена част от вашия характер....
10 Февр.
Ново 20: Хапвайте спокойно и не бройте калориите за перфектна фигура!Избягването на строгите диети и съпътстващото ги броене на калории е ключът към поддържането на здравословно тегло, смята водещият учен от Кралския колеж в Лондон - Тим Спектър. Професорът по генетика е твърдо решен...
30 Дек.
Защо трябва да си хапвате сом по-често?Много хора се наслаждават на аромата на сом, но той е много повече от вкусна храна. Включването на хранителната риба във вашата диета ви помага да задоволите нуждите си от протеини и да увеличите приема на витамини...
14 Юни
Ето как да си направите активен въгленАктивният въглен е особено полезно средство особено при различни случаи на отравяне като хранително, отравяне с алкохол и много други. Разбира се, той се продава във всяка аптека, но защо да не си го приготвите сами....
18 Ноем.
Детски сандвич Рибка на морско дъноМахнете кората на хляба и оформете квадрати от средата.
Намажете филийките с топеното сирене, поръсете скълцания копър и запечете на тостер.
Прехвърлете след това в чиния.
С белачка облете моркова и от по-тънката...
24 Юли
Пържена рибка бельовица с чеснов сосИзчистваме хубаво рибата от люспи, глави и вътрешности. Посоляваме отвън и оставаме да престои така няколко часа. През това време приготвяме соса.
В блендер слагаме почистения чесън, начупеният хляб (който предварително...
05 Февр.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Отвара против мазна косаКъм водата за изплакване на мазна коса по време на баня се прибавят 300 мл от течността....
11 Юни
Защо да хапваме гроздеГроздето е един от най-полезните и обичани плодове, особено поради тръпчивия му вкус, свежа текстура, сочност и атрактивен цвят. Добрата новина е, че тези плодове са пълни с основни хранителни вещества и са почти като лекарство...
08 Септ.
Вижте защо да си хапвате сладко не е хич вредноТъй като живеем във времена, в които рядко човек може да се снабди с продукти, които не съдържат неясни консерванти и всякакви други добавки, все повече се говори за здравословно хранене. Правят се безброй проучвания...
07 Август