Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рогче-хапкаВ купа слагаме маята заедно със солта и захарта. Разбъркваме и оставяме да се разтопят. Прибавяме олиото и единия белтък (жълтъка го оставяме за намазване накрая).
Загряваме прясното мляко и водата. Сипваме ги при маята...
07 Юни
Истинско брауниНа водна баня се разтапят маслото с шоколада. Ароматизират се с ванилията. След като се получи гладка и хомогенна смес, се маха от котлона и се оставя да поизстине за 2-3 мин.
Добавят се постепенно и при постоянно разбъркване...
09 Окт.
Гурме ПилеНарязваме на ситно лука, червения и зеления пипер и смачкваме чесъна.
Запържваме ги в зехтина до омекване за около 5 минутки. Нарязваме си пилешкото напречно на тънки ивици и го прибавяме към лука.
Като се позапържи...
28 Февр.
Гурме салатаОт телешкото се оформят тънки резени. Накиснете месото във виното за няколко часа - най-добре от предния ден. След това го отцедете и го изпечете на добре намазнена плоча, като накрая го овкусите със сол и черен пипер....
29 Януари
Истинско домашно маслоОткога не сте опитвали истинско краве масло?
Вкъщи всяка седмица ни доставят по 5 л прясно мляко от малка ферма. Имам един домашен способ за добиване на краве масло и сега ще ви го споделя....
10 Дек.
Истинско индийско пуриВ купа се сипва брашното солта и захарта, отгоре се изсипва горещото олио и се разбъркава. Постепенно се долива по много мъничко вода.
Когато брашното стане на валци, замесете твърдо тесто, но не прекалено (така че да...
29 Юни
1
Истинско шоколадово суфлеВсъщност то си е суфле като всички други - на базата на разбити на сняг белтъци и стои пухкаво и въздушно, както трябва да е едно истинско суфле....
06 Ноем.
Ефектни гурме картофкиОбелете и нарежете картофите на много тънки кръгчета.
В голяма купа сложете всичко заедно с маслото, което предварително сте разтопили. Разбъркайте добре.
Вземете няколко парчета от картофите и ги наредете едно върху...
07 Дек.
Мариновани камби гурме1 ч. ч. = 250 мл
Камбите се почистват, измиват и се разрязват на 4 или на 6 парчета, ако са по-големи.
В дълбок съд се разбърква олиото, оцета, водата, захарта и щипката сол. Поставя се на котлон. Когато започне да...
28 Окт.
3
Истинско домашно козе сиренеМоже да съхранявате истинското домашно козе сирене в саламура, направена от морска сол и вода. Ако успеете да го хапнете по-бързо обаче, няма нужда....
26 Ноем.
Изживяване извън тялотоКак се проявява изживяването извън тялото?
Не всички подобни изживявания се случват спонтанно....
22 Януари
10
Крок Мосю - любов от първата хапкаНарежете кашкавала и шунката на средно тънки парчета. Сиренето ементал настържете на ренде. Направете сос Бешамел като в тенджерка на котлона сложите маслото, когато се разтопи добавете брашното и разбъркайте.
Запържете...
09 Юни
2
Истинско домашно приготвено краве маслоХубаво и истинско краве масло се получава само от качествено домашно краве мляко. А за да е по-голямо количеството масло, е необходимо млякото да е по-маслено....
08 Юни
4
Гурме предястие с телешкоМесото се нарязва на много тънки парченца, почти прозрачни. Всяко парченце се посолява от двете страни и се поръсва с черен пипер. Приготвя се марината от оцета, виното и соевия сос.
Лимонът се изцежда и сокът се добавя...
28 Април
Гурме предястие с патешкоЛистенцата на босилека се накъсват. Приготвя се смес за глазиране, като портокалите се изцеждат и сокът се смесва с меда, соевия сос и коняка.
Загрява се на бавен огън и се вари, докато една четвърт от течността не се...
13 Май
Гурме предястие със сьомгаФранзелата се нарязва на филийки и се запича във фурна до златисто на 140 градуса. Стъблата на аспержите се обелват.
Аспержите се поливат с 2 супени лъжици от зехтина, напръскват се с оцета, поръсват се със сол и черен...
15 Ноем.
Свинска пача гурме - царица на зиматаУкрасете свинската пача гурме - царица на зимата, ако желаете, с розмарин и каперси или нар.
Насладете се!...
31 Януари
Гурме предястие със свинско и крушиКрушите се разрязват на осем парченца, дръжките и сърцевините се махат. Маслото се загрява и в него се запържват до златисто парченцата круши.
Добавя се оцетът, конякът и горчицата, всичко се разбърква внимателно и след...
15 Ноем.
Гурме хапки с риба и хайверПосолете, наръсете с черния пипер и намажете с тази смес нарязаните в желаната форма хапки.
Гарнирайте ги с хайвера и парченца риба и ги поднесете за мезе на Узо....
03 Юли
Гурме салата с ябълки и гъбиГъбите почистваме и нарязваме на тънки филийки. В широк тиган загряваме с.л. зехтин и задушаваме гъбите, докато леко омекнат. При нужда ги отцеждаме и ги оставяме да се охладят, като ги поръсваме с малко сол.
Почистваме...
19 Февр.
Гурме салати със СтилтънАнглийското сирене Стилтън е много подходящо за приготвянето на салати, които са подходящи за почитателите на гурме-специалитетите....
02 Февр.
Гурме предястие със смокини и синьо сиренеЗахарта се карамелизира на бавен огън до светъл карамел. Ореховите ядки се разделят на половинки и се пускат в захарта. Разбъркват се и се загряват 2 минути, за да се карамелизират.
Смокините се измиват, подсушават се...
02 Ноем.
Какво е гурме кухня?Често използвани в гурме кухнята са сосовете с балсамов оцет, ароматни подправки и масла....
22 Окт.
Стилни Гурме Предястия със СьомгаОт сьомга можете да приготвите пастет, различни хапки, да пълните яйца със сьомга и още много варианти на вкусни и стилни предястия със сьомга....
21 Април