Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рогче-хапкаРогче-хапка
07 Юни
В купа слагаме маята заедно със солта и захарта. Разбъркваме и оставяме да се разтопят. Прибавяме олиото и единия белтък (жълтъка го оставяме за намазване накрая). Загряваме прясното мляко и водата. Сипваме ги при маята...
Истинско брауниИстинско брауни
09 Окт.
На водна баня се разтапят маслото с шоколада. Ароматизират се с ванилията. След като се получи гладка и хомогенна смес, се маха от котлона и се оставя да поизстине за 2-3 мин. Добавят се постепенно и при постоянно разбъркване...
Гурме ПилеГурме Пиле
28 Февр.
Нарязваме на ситно лука, червения и зеления пипер и смачкваме чесъна. Запържваме ги в зехтина до омекване за около 5 минутки. Нарязваме си пилешкото напречно на тънки ивици и го прибавяме към лука. Като се позапържи...
Гурме салатаГурме салата
29 Януари
От телешкото се оформят тънки резени. Накиснете месото във виното за няколко часа - най-добре от предния ден. След това го отцедете и го изпечете на добре намазнена плоча, като накрая го овкусите със сол и черен пипер....
Истинско домашно маслоИстинско домашно масло
10 Дек.
Откога не сте опитвали истинско краве масло? Вкъщи всяка седмица ни доставят по 5 л прясно мляко от малка ферма. Имам един домашен способ за добиване на краве масло и сега ще ви го споделя....
Истинско индийско пуриИстинско индийско пури
29 Юни
1
В купа се сипва брашното солта и захарта, отгоре се изсипва горещото олио и се разбъркава. Постепенно се долива по много мъничко вода. Когато брашното стане на валци, замесете твърдо тесто, но не прекалено (така че да...
Истинско шоколадово суфлеИстинско шоколадово суфле
06 Ноем.
Всъщност то си е суфле като всички други - на базата на разбити на сняг белтъци и стои пухкаво и въздушно, както трябва да е едно истинско суфле....
Ефектни гурме картофкиЕфектни гурме картофки
07 Дек.
Обелете и нарежете картофите на много тънки кръгчета. В голяма купа сложете всичко заедно с маслото, което предварително сте разтопили. Разбъркайте добре. Вземете няколко парчета от картофите и ги наредете едно върху...
Мариновани камби гурмеМариновани камби гурме
28 Окт.
3
1 ч. ч. = 250 мл Камбите се почистват, измиват и се разрязват на 4 или на 6 парчета, ако са по-големи. В дълбок съд се разбърква олиото, оцета, водата, захарта и щипката сол. Поставя се на котлон. Когато започне да...
Истинско домашно козе сиренеИстинско домашно козе сирене
26 Ноем.
Може да съхранявате истинското домашно козе сирене в саламура, направена от морска сол и вода. Ако успеете да го хапнете по-бързо обаче, няма нужда....
Изживяване извън тялотоИзживяване извън тялото
22 Януари
10
Как се проявява изживяването извън тялото? Не всички подобни изживявания се случват спонтанно....
Крок Мосю - любов от първата хапкаКрок Мосю - любов от първата хапка
09 Юни
2
Нарежете кашкавала и шунката на средно тънки парчета. Сиренето ементал настържете на ренде. Направете сос Бешамел като в тенджерка на котлона сложите маслото, когато се разтопи добавете брашното и разбъркайте. Запържете...
Гурме кухняГурме кухня
15 Дек.
У нас съществува още и понятието „гурме туризъм“....
Истинско домашно приготвено краве маслоИстинско домашно приготвено краве масло
08 Юни
4
Хубаво и истинско краве масло се получава само от качествено домашно краве мляко. А за да е по-голямо количеството масло, е необходимо млякото да е по-маслено....
Гурме предястие с телешкоГурме предястие с телешко
28 Април
Месото се нарязва на много тънки парченца, почти прозрачни. Всяко парченце се посолява от двете страни и се поръсва с черен пипер. Приготвя се марината от оцета, виното и соевия сос. Лимонът се изцежда и сокът се добавя...
Гурме предястие с патешкоГурме предястие с патешко
13 Май
Листенцата на босилека се накъсват. Приготвя се смес за глазиране, като портокалите се изцеждат и сокът се смесва с меда, соевия сос и коняка. Загрява се на бавен огън и се вари, докато една четвърт от течността не се...
Гурме предястие със сьомгаГурме предястие със сьомга
15 Ноем.
Франзелата се нарязва на филийки и се запича във фурна до златисто на 140 градуса. Стъблата на аспержите се обелват. Аспержите се поливат с 2 супени лъжици от зехтина, напръскват се с оцета, поръсват се със сол и черен...
Свинска пача гурме - царица на зиматаСвинска пача гурме - царица на зимата
31 Януари
Украсете свинската пача гурме - царица на зимата, ако желаете, с розмарин и каперси или нар. Насладете се!...
Гурме предястие със свинско и крушиГурме предястие със свинско и круши
15 Ноем.
Крушите се разрязват на осем парченца, дръжките и сърцевините се махат. Маслото се загрява и в него се запържват до златисто парченцата круши. Добавя се оцетът, конякът и горчицата, всичко се разбърква внимателно и след...
Гурме хапки с риба и хайверГурме хапки с риба и хайвер
03 Юли
Посолете, наръсете с черния пипер и намажете с тази смес нарязаните в желаната форма хапки. Гарнирайте ги с хайвера и парченца риба и ги поднесете за мезе на Узо....
Гурме салата с ябълки и гъбиГурме салата с ябълки и гъби
19 Февр.
Гъбите почистваме и нарязваме на тънки филийки. В широк тиган загряваме с.л. зехтин и задушаваме гъбите, докато леко омекнат. При нужда ги отцеждаме и ги оставяме да се охладят, като ги поръсваме с малко сол. Почистваме...
Гурме салати със СтилтънГурме салати със Стилтън
02 Февр.
Английското сирене Стилтън е много подходящо за приготвянето на салати, които са подходящи за почитателите на гурме-специалитетите....
Гурме предястие със смокини и синьо сиренеГурме предястие със смокини и синьо сирене
02 Ноем.
Захарта се карамелизира на бавен огън до светъл карамел. Ореховите ядки се разделят на половинки и се пускат в захарта. Разбъркват се и се загряват 2 минути, за да се карамелизират. Смокините се измиват, подсушават се...
Какво е гурме кухня?Какво е гурме кухня?
22 Окт.
Често използвани в гурме кухнята са сосовете с балсамов оцет, ароматни подправки и масла....
Стилни Гурме Предястия със СьомгаСтилни Гурме Предястия със Сьомга
21 Април
От сьомга можете да приготвите пастет, различни хапки, да пълните яйца със сьомга и още много варианти на вкусни и стилни предястия със сьомга....