Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пухкави козунациПухкави козунаци
02 Юни
Поставяме козунака в предварително застлана с хартия за печене тава и оставяме да втаса отново. Намазваме с разбития с малко олио жълтък, поръсваме със захар и стафиди....
Ароматни и пухкави козунациАроматни и пухкави козунаци
05 Април
2
Готовите ароматни козунаци оставете да изстинат преди да разрежете. Да ви е сладко!...
Пухкави великденски козунациПухкави великденски козунаци
17 Април
Трябва да получите едно много меко, пухкаво и еластично козуначено тесто, оставяте да втаса, след което на намаслен плот разделяте тестото на три части....
Пухкави Великденски козунаци на конциПухкави Великденски козунаци на конци
29 Април
Сложете ги във форми и оставете да втасат, след което намажете с разбит жълтък, поръсете със ядките и захарта. Печете великденските козунаци на конци в загрята фурна на 170 градуса за около 30-35 минути....
Най-важните хитрини за вкусни домашни козунациНай-важните хитрини за вкусни домашни козунаци
15 Април
3
Ако спазваме тези хитрини, на Великден ще се радваме на вкусни и пухкави козунаци. Успех в начинанието на всички кулинари - и начинаещи, и майстори!...
Кулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексКулинарни хитринки за вкусен и пухкав кекс
03 Май
2
Хитринка има и при подготовката на яйцата. За да направите пухкав кекс, те трябва да са добре разбити....
Рецепти за бърз и пухкав козунакРецепти за бърз и пухкав козунак
21 Април
1
Противно на убеждението, че приготвянето му е трудоемко и изисква време, тук ще намерите няколко рецепти за бърз, пухкав и лесен козунак....
Трябва да научите това за хининовото дърво!Трябва да научите това за хининовото дърво!
10 Юли
За тази цел обаче трябва да се сдобиете с билката и да сварите 1 с. л. от нея в 600 мл вода, като добавите малко винена киселина....
КозунациКозунаци
12 Дек.
4
Трябва да се получи средно меко тесто. Към края на месенето тестото се разтяга напред и по средата се изсипва 2-3 с.л олио....
Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!
20 Окт.
1
Ето няколко съвета при готвенето, които може би не знаете, а със сигурност ще ви бъдат от полза: Слагайте в ястията замразените зеленчуци без да ги размразявате предварително. Зеленчуците увират по-бързо и запазват...
Няколко хитринки за яйцата, които трябва да знаетеНяколко хитринки за яйцата, които трябва да знаете
02 Юни
Ако прибавите на върха на ножа малко бакпулвер, белтъкът се разбива на пухкав сняг, който не спада....
Козунаци АсортиКозунаци Асорти
21 Април
То трябва да е на стайна температура и много меко. Първо всички течни съставки, сухи, брашното и маята. Пуснете програма тесто и изчакайте да смеси всички съставки....
Съвършените козунациСъвършените козунаци
20 Април
Оставяте да втасат след което мажете, поръсвате и печете в загрята фурна на 170 градуса зависи от печката. Съвършените козунаци са готови....
Болярски козунациБолярски козунаци
20 Април
1
Козунакът се поставя във форма, намазана с мазнина, като трябва да достига до половината от височината й, защото бухва. Така се изплитат всички козунаци, слагат се във форми и се оставят да втасат още веднъж....
Великденски козунациВеликденски козунаци
23 Април
Поставете оформените козунаци в тавички, намажете с разбито яйце, поръсете със захар и украсете с белени бадеми и цели орехови ядки. Покрийте с кърпа и оставете козунаците да втасат повторно за още час....
Ароматни козунациАроматни козунаци
24 Април
Всички продукти трябва да са със стайна температура. В 100 мл от прясното мляко разтваряме маята с 1 суп.лъж. захар и 1 суп.лъж. брашно и оставяме да шупне....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Хитринки при готвенето на картофи, които трябва да знаетеХитринки при готвенето на картофи, които трябва да знаете
10 Ноем.
Има много ястия, в които се ползват картофите, но има и малки хитринки, които може да използваме....
Уроците, които необвързаните трябва да научатУроците, които необвързаните трябва да научат
17 Ноем.
Започнете да се радвате на собствената си компания - необвързаните трябва да се научат да се радват и единствено на собствената си компания, въпреки че един момент е по-хубав, когато е споделен....
Козунаци без месенеКозунаци без месене
15 Ноем.
12
Печете козунаците 15 минути на 170 градуса на два реоатана, след което се пекат на долен реотан около 10 минути и накрая около 5 минути на двата реотана. Козунаците без месене са готови....
Козунаци на инатКозунаци на инат
13 Април
Проверявам с дървен шиш, когато излиза сух, махам фолиото и оставям да се запече козунакът с локум и отгоре. Козунаци на инат - получи се меко казано перфектен. П.П....
Различни Великденски козунациРазлични Великденски козунаци
16 Април
1
Натрошава се маята във водата с 1 ч.л. захар и 2 с.л. брашно, да стане кашичка, и оставяме да шупне. Пресява се брашното, сипваме маята, разбити яйца, прясното мляко и захарта....
Козунаци с шоколадКозунаци с шоколад
19 Април
Правят се козунаци, слагат се в намазани с масло форми, а отгоре се мажат с разбито яйце и се поръсват с шоколада, натрошен на дребно. Пекат се в умерена фурна. Поръсват се с пудра захар, след като леко изстинат....