Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пухкави козунациПоставяме козунака в предварително застлана с хартия за печене тава и оставяме да втаса отново. Намазваме с разбития с малко олио жълтък, поръсваме със захар и стафиди....
02 Юни
Ароматни и пухкави козунациГотовите ароматни козунаци оставете да изстинат преди да разрежете.
Да ви е сладко!...
05 Април
2
Пухкави великденски козунациТрябва да получите едно много меко, пухкаво и еластично козуначено тесто, оставяте да втаса, след което на намаслен плот разделяте тестото на три части....
17 Април
Пухкави Великденски козунаци на конциСложете ги във форми и оставете да втасат, след което намажете с разбит жълтък, поръсете със ядките и захарта.
Печете великденските козунаци на конци в загрята фурна на 170 градуса за около 30-35 минути....
29 Април
Най-важните хитрини за вкусни домашни козунациАко спазваме тези хитрини, на Великден ще се радваме на вкусни и пухкави козунаци. Успех в начинанието на всички кулинари - и начинаещи, и майстори!...
15 Април
3
Кулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексХитринка има и при подготовката на яйцата. За да направите пухкав кекс, те трябва да са добре разбити....
03 Май
2
Рецепти за бърз и пухкав козунакПротивно на убеждението, че приготвянето му е трудоемко и изисква време, тук ще намерите няколко рецепти за бърз, пухкав и лесен козунак....
21 Април
1
Трябва да научите това за хининовото дърво!За тази цел обаче трябва да се сдобиете с билката и да сварите 1 с. л. от нея в 600 мл вода, като добавите малко винена киселина....
10 Юли
КозунациТрябва да се получи средно меко тесто.
Към края на месенето тестото се разтяга напред и по средата се изсипва 2-3 с.л олио....
12 Дек.
4
Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!Ето няколко съвета при готвенето, които може би не знаете, а със сигурност ще ви бъдат от полза:
Слагайте в ястията замразените зеленчуци без да ги размразявате предварително.
Зеленчуците увират по-бързо и запазват...
20 Окт.
1
Няколко хитринки за яйцата, които трябва да знаетеАко прибавите на върха на ножа малко бакпулвер, белтъкът се разбива на пухкав сняг, който не спада....
02 Юни
Козунаци АсортиТо трябва да е на стайна температура и много меко. Първо всички течни съставки, сухи, брашното и маята.
Пуснете програма тесто и изчакайте да смеси всички съставки....
21 Април
Съвършените козунациОставяте да втасат след което мажете, поръсвате и печете в загрята фурна на 170 градуса зависи от печката.
Съвършените козунаци са готови....
20 Април
Болярски козунациКозунакът се поставя във форма, намазана с мазнина, като трябва да достига до половината от височината й, защото бухва.
Така се изплитат всички козунаци, слагат се във форми и се оставят да втасат още веднъж....
20 Април
1
Великденски козунациПоставете оформените козунаци в тавички, намажете с разбито яйце, поръсете със захар и украсете с белени бадеми и цели орехови ядки. Покрийте с кърпа и оставете козунаците да втасат повторно за още час....
23 Април
Ароматни козунациВсички продукти трябва да са със стайна температура. В 100 мл от прясното мляко разтваряме маята с 1 суп.лъж. захар и 1 суп.лъж. брашно и оставяме да шупне....
24 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Хитринки при готвенето на картофи, които трябва да знаетеИма много ястия, в които се ползват картофите, но има и малки хитринки, които може да използваме....
10 Ноем.
Уроците, които необвързаните трябва да научатЗапочнете да се радвате на собствената си компания - необвързаните трябва да се научат да се радват и единствено на собствената си компания, въпреки че един момент е по-хубав, когато е споделен....
17 Ноем.
Козунаци без месенеПечете козунаците 15 минути на 170 градуса на два реоатана, след което се пекат на долен реотан около 10 минути и накрая около 5 минути на двата реотана.
Козунаците без месене са готови....
15 Ноем.
12
Козунаци на инатПроверявам с дървен шиш, когато излиза сух, махам фолиото и оставям да се запече козунакът с локум и отгоре.
Козунаци на инат - получи се меко казано перфектен.
П.П....
13 Април
Различни Великденски козунациНатрошава се маята във водата с 1 ч.л. захар и 2 с.л. брашно, да стане кашичка, и оставяме да шупне.
Пресява се брашното, сипваме маята, разбити яйца, прясното мляко и захарта....
16 Април
1
Козунаци с шоколадПравят се козунаци, слагат се в намазани с масло форми, а отгоре се мажат с разбито яйце и се поръсват с шоколада, натрошен на дребно. Пекат се в умерена фурна. Поръсват се с пудра захар, след като леко изстинат....
19 Април