Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Червени чушки - защо са толкова полезниНесъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
04 Април
Маринован червен лукНарежете червения лук на четвъртини. Поставете в цедка над купа и залейте с вряла вода, за да отстраните острия вкус.
За маринатата загрейте балсамовия оцет и около 150 мл вода....
11 Дек.
Карамелизиран червен лукСваля се от котлона и е готов карамелизираният червен лук.
Карамелизираният лук е чудесна гарнитура към патешко месо, черен дроб, гъши дроб....
24 Ноем.
Печен червен лукМахнете шишчетата и нарежете всеки лук наполовина напречно.
Издълбайте с лъжица вътрешността, като после я нарежете на ситно. Загрейте зехтина на слаб огън. Запържете нарязания лук, галетата и розмарин....
04 Окт.
Хуск - защо е толкова полезен?Преки показания за употреба могат да бъдат лошо храносмилане (запек или диария), висока кръвна захар или холестерол, синдром на раздразнените черва, дивертикулоза....
05 Февр.
Защо тараторът е толкова полезен?Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
24 Юли
Сладко от червен лукПоднесете сладкото от червен лук като гарнитура към ястие или затворете в бурканче....
29 Окт.
1
Галет с червен лукЗагрейте 2 с.л. от зехтина в тиган за запържете лука и чесъна за 15-20 минути, като разбърквате. Добавете подправките. Загрейте фурната на 220 градуса.
Разделете бутер тестото на 4 еднакви кръга. Притиснете краищата им...
13 Юли
Фокача с червен лукПресейте брашното със солта и захарта. Добавете маята, зехтина и водата, след което замесете тесто. Сложете тестото в намазнена купа, покрийте и оставете да престои на топло място докато удвои обема си.
Намазнете две...
16 Август
Питка с червен лукСлед като се е запържил, го посоляваме и му добавяме малко червен пипер и един вързоп копър, разбъркваме добре и го сваляме от огъня....
05 Февр.
Помело - защо е толкова полезно?Полезни свойства на помелото
По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства:
- В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
23 Ноем.
Защо е толкова полезен черният чайОт растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай в света. Те са черен, бял и зелен. Разликата идва от времето на бране и ферментацията, на която се подлагат листата....
01 Дек.
Ето защо нахутът е толкова полезен!Това е и причината да е толкова харесван от вегетарианците. Когато се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът осигурява същото количество протеини, както и месото....
08 Май
Жасминов чай - защо е толкова полезенЖасминът е растение, което има много полезни действия за организма....
24 Юни
Гръцка салата с червен лукГръцка салата с червен лук за свежест и настроение на трапезата....
25 Септ.
Гръцка мусака с червен лукВ отделен тиган се изсипва олио 50 мл, загрява се и в него се задушат нарязаният лук и чесън за 5 мин на среден огън, след което се сваля от котлона и се прибавя гръцката подправка за мусака....
02 Септ.
Тарт Татен с червен лукЗа плънката карамелизирайте едро нарязания лук с кафявата захар в загрят съд с олио, подходящ за печене. Нарежете на ситно градинския чай и добавете в съда при лука....
31 Август
Мини пици с червен лукДобавят се нарязаният лук и домати. Поръсва се със сирене.
Яйцата се разбъркват заедно с настъргания кашкавал и се заливат пиците. Пекат се във фурна на 160 градуса за 20 мин....
29 Февр.
Печени картофи с червен лукПрибавете картофите, червения лук, розмарина и чесъна.
Разбъркайте добре и запечете за 25 минути. Овкусете със сол и черен пипер....
11 Август
Пушена скумрия с червен лукПочистваме скумрията и изваждаме филето.
Нареждаме в продълговато плато.
Лука нарязваме на полумесеци и намачкваме със солта.
Поставяме в средата на платото и украсяваме с нарязания лимон....
29 Ноем.
1
Сладък конфитюр с червен лукЛукът се реже на кубчета.
Половинката люта чушка се реже на тънки кръгчета.
Зехтинът се загрява леко, добавят се черният пипер, нарязаната люта чушка, кориандърът, розмаринът и мащерката. Добавя се лукът и се пържи...
04 Ноем.