Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Често използвани термини в кулинарията- II частЧесто използвани термини в кулинарията- II част
28 Септ.
Така получената захар може да се използва за бонбони, сладкиши, сосове е др. Течното мариноване се използва най-често при говеждото, овнешкото и при дивеч....
Често използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознатиЧесто използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознати
21 Дек.
3
Този метод на термична обработка се използва за по-лесното белене на някои плодове и зеленчуци....
Чести грешки в кулинарията: Как да ги поправим?Чести грешки в кулинарията: Как да ги поправим?
02 Септ.
Не трябва да се отваря вратичката на фурната често,защото във фурната навлиза студен въздух от който леките теста спадат. И накрая - грешка при нареждането на чинии в съдомиялна машина....
Най-важните кулинарни терминиНай-важните кулинарни термини
13 Дек.
Всеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините....
Най-често използваните плодове в арабската кухняНай-често използваните плодове в арабската кухня
12 Юли
Нарове На практика наровете могат да бъдат използвани в почти всички традиционни ястия и особено в десертите. 6....
Кои често използвани продукти не бива да се предозират?Кои често използвани продукти не бива да се предозират?
20 Март
Какви количества на напълно безвредни от най-често употребяваните храни и напитки всекидневно? Банан Този плод осигурява хранителни вещества и фибри на тялото....
Колко често може да се използва тривитаминол?Колко често може да се използва тривитаминол?
14 Януари
Най-напред се е използвал в животновъдството за отглеждане на гривата на конете и вълната на овцете....
Колко често може да се използва дарсонвал?Колко често може да се използва дарсонвал?
15 Януари
Противопоказания за използване на дарсонвал....
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
25 Януари
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
26 Дек.
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Менструалните чашки: Защо трябва да ги използвате по-често?Менструалните чашки: Защо трябва да ги използвате по-често?
24 Септ.
Смята се, че между 75 и 90% от жените, опитали веднъж менструална чашка, я използват редовно....
Основни есенции в кулинариятаОсновни есенции в кулинарията
25 Юли
1
Зехтин - плодов, често пъти маслинен вкус. Може би най-търсеното и утвърдено олио. Идеално за макарони и заливки; 2. Орехово олио - с богат землист вкус. Най-добре е да се използва в специални салатни заливки; 3....
Непознатата филипендула в кулинариятаНепознатата филипендула в кулинарията
13 Март
В средновековните манастирски градини тя често е заемала централно място, символизирайки чистотата и духовната светлина....
Основни готварски термини, които трябва да знаете!Основни готварски термини, които трябва да знаете!
31 Август
2
Карамелизираната захар се използва за глазиране на торти, за облицоване на форми, като подправка на ястия със сливи, дюли и др.; - Консоме - бульон, избистрен и подсилен с говежда кайма и белтъци; - Котлет - пържола...
Приложението на каперси в кулинариятаПриложението на каперси в кулинарията
15 Юни
Цветните пъпки се употребяват най- често в свежо и прясно състояние, и по рядко мариновани. Ароматните каперси добавят флорален, остър и солен вкус към хранителните ястия....
Какво са спредовете в кулинариятаКакво са спредовете в кулинарията
05 Септ.
Здравословни ползи от спреда и използване в кулинарията Поради метода на производство на спреда всички полезни свойства на растителните масла се запазват в него....
Митове в кулинарията, които рухнаха!Митове в кулинарията, които рухнаха!
12 Септ.
Когато готвим, всички ние често използваме кулинарни съвети и умения, предадени ни от нашите баби и майки, както и приемаме за закон това, което чуваме или виждаме в кулинарни предавания....
Любопитни факти за тиквите и защо да ги използваме по-честоЛюбопитни факти за тиквите и защо да ги използваме по-често
30 Окт.
Няма да изненадаме никой, ако споменем, че те са изключително вкусни и полезни и освен че хапваме месото им, използваме също така и семките, както при проблеми със здравето, така и само за удоволствие....
Колко често може да се използва кола маска?Колко често може да се използва кола маска?
21 Февр.
Обезкосмяване на интимната зона Много жени си правят обезкосмяване на интимната зона, но ако е доста често, ще си навлечете сериозен проблем. Колко често може да се използва кола маска в тази област?...
Шафранът - злато за кулинарията и медицинатаШафранът - злато за кулинарията и медицината
02 Дек.
Често, шафранът е наричан цар на подправките. Той се смята за най-изискан и най-благоуханен....
Приложение на натриев бензоат в кулинариятаПриложение на натриев бензоат в кулинарията
24 Януари
1
Цели запазването им за по-дълго време пресни; - Натриевият бензоат се използва често и за избистрянето на виното....
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаУпотреба на кокосово мляко в кулинарията
23 Ноем.
2
Широко се използва при приготвянето на супи, сосове, ястия и десерти. Риба с кокосово мляко Приготвя се за 20 минути. Първо, загрейте фурната до 200 градуса....
Как да вложим индрише в кулинариятаКак да вложим индрише в кулинарията
05 Окт.
В кулинарията от индрише се използват листата от растението. Силният им аромат им позволява се използват като заместител на ванилията....
Основни сосове от плодове в кулинариятаОсновни сосове от плодове в кулинарията
14 Юли
Много често се чудим какъв сос е подходящ за ястията, които приготвяме: дали да бъде лек и свеж, дали плътен или пикантен......
Кулинарната традиция на ИгнажденКулинарната традиция на Игнажден
20 Дек.
Често този полазник е поканен от самите домакини....