Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Класически ястия със заешкоКласически ястия със заешко
17 Ноем.
Задушен заек - това също е вкусно ястие по класическа рецепта....
5 класически забравени български ястия5 класически забравени български ястия
26 Февр.
28
Качамак Това ястие е изключително вкусно и лесно за приготвяне. Мнозина от нас като деца често за закусвали или вечеряли с качамак....
Как се приготвя класически жулиенКак се приготвя класически жулиен
08 Март
Можете да използвате жулиена като основно ястие, а можете да го сервирате и като ордьовър....
Приготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпкаПриготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпка
01 Март
1
Тирамисуто се приготвя с бишкоти, силно еспресо, маскарпоне и десертно вино за готвене Марсала. Това са златните съставки на класическо тирамису....
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Всички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Четири нестандартни предложения за приготвяне на тикваЧетири нестандартни предложения за приготвяне на тиква
17 Окт.
На българската трапеза тиквата най-често се поднася под формата на десерт, гарнирана с мед и орехи, но в САЩ я хапват и в солени ястия, дори на закуска под формата на каша с овесени ядки....
Важните стъпки, когато приготвяме задушени ястияВажните стъпки, когато приготвяме задушени ястия
10 Февр.
Задушените ястия като яхниите са сред най-често приготвяните, защото могат да бъдат поднесени както на обяд, така и на вечеря....
За Цветница пригответе постни ястияЗа Цветница пригответе постни ястия
12 Април
На Цветница можете да приготвите постни ястия, но тъй като именно на този празник може да се яде риба, акцентът вероятно е върху рибните ястия....
История и приготвяне на класически френски Петел с виноИстория и приготвяне на класически френски Петел с вино
06 Юни
Продукти за класически петел с вино Днес в различните части на Франция кок о вен се приготвя по различни начини, но за класическата рецепта ще са ви необходими няколко основни съставки- петел, бекон ( всъщност класиката...
Робот-готвач приготвя 2000 ястияРобот-готвач приготвя 2000 ястия
23 Април
Американската компания Моли Роботикс изобрети робот готвач, който може да приготвя 2000 ястия, съобщава вестник Индипендънт....
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
23 Март
Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното. Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
10 Май
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
11 Окт.
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
25 Юни
Разбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре. Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода....
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
20 Юни
1
А и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват. * По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
Основен бадемов сос за рибни ястияОсновен бадемов сос за рибни ястия
27 Април
Може да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
Салата четири цвятаСалата четири цвята
02 Юли
1
Картофите се белят и режат на кубчета. Бобът се измива, изрязват се двете крайчета и се реже на парчета дълги около 2-3 см. Картофите и бобът се слагат заедно в тенджера и се сваряват за около 10 минути. Варете под капак...
Пица четири сезонаПица четири сезона
08 Юни
За да направите доматения сос, загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука, чесъна и чушката и ги задушете за 5 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, захарта, босилека и дафиновия лист. Овкусете със сол и черен пипер...
Пиле четири сиренаПиле четири сирена
15 Ноем.
10
Пилето четири сирена е много вкусно....
Спагети Четири СиренаСпагети Четири Сирена
05 Окт.
Разбъркайте и сервирайте веднага спагети четири сирена....
Франзелки Четири брашнаФранзелки Четири брашна
21 Дек.
Франзелките Четири брашна са супер вкусни!...