Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Класически ястия със заешкоЗадушен заек - това също е вкусно ястие по класическа рецепта....
17 Ноем.
5 класически забравени български ястияКачамак
Това ястие е изключително вкусно и лесно за приготвяне. Мнозина от нас като деца често за закусвали или вечеряли с качамак....
26 Февр.
28
Как се приготвя класически жулиенМожете да използвате жулиена като основно ястие, а можете да го сервирате и като ордьовър....
08 Март
Приготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпкаТирамисуто се приготвя с бишкоти, силно еспресо, маскарпоне и десертно вино за готвене Марсала. Това са златните съставки на класическо тирамису....
01 Март
1
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Четири нестандартни предложения за приготвяне на тикваНа българската трапеза тиквата най-често се поднася под формата на десерт, гарнирана с мед и орехи, но в САЩ я хапват и в солени ястия, дори на закуска под формата на каша с овесени ядки....
17 Окт.
Важните стъпки, когато приготвяме задушени ястияЗадушените ястия като яхниите са сред най-често приготвяните, защото могат да бъдат поднесени както на обяд, така и на вечеря....
10 Февр.
За Цветница пригответе постни ястияНа Цветница можете да приготвите постни ястия, но тъй като именно на този празник може да се яде риба, акцентът вероятно е върху рибните ястия....
12 Април
История и приготвяне на класически френски Петел с виноПродукти за класически петел с вино
Днес в различните части на Франция кок о вен се приготвя по различни начини, но за класическата рецепта ще са ви необходими няколко основни съставки- петел, бекон ( всъщност класиката...
06 Юни
Робот-готвач приготвя 2000 ястияАмериканската компания Моли Роботикс изобрети робот готвач, който може да приготвя 2000 ястия, съобщава вестник Индипендънт....
23 Април
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода....
02 Ноем.
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Основен бадемов сос за рибни ястияМоже да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
27 Април
Салата четири цвятаКартофите се белят и режат на кубчета. Бобът се измива, изрязват се двете крайчета и се реже на парчета дълги около 2-3 см.
Картофите и бобът се слагат заедно в тенджера и се сваряват за около 10 минути. Варете под капак...
02 Юли
1
Пица четири сезонаЗа да направите доматения сос, загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука, чесъна и чушката и ги задушете за 5 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, захарта, босилека и дафиновия лист. Овкусете със сол и черен пипер...
08 Юни