Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шоколадови палачинки Креп СюзетТестото се оставя за 30 минути на топло.
В тиган, намазан с олио, се пържат палачинки. Готовите палачинки се сгъват на две и после още веднъж на две, за да се получат триъгълници....
04 Март
Палачинки Сюзет с конякВ тиган върху котлона разтопяваме малко масло и в него изсипваме част от сместа, колкото да покрие дъното на съда. Пържим палачинките и от двете страна.
Намазваме ги докато са топли с масло и ги навиваме на руло....
25 Май
Палачинките на ЖороЗа целта си пригответе тиган за палачинки от тефлон или керамично покритие, за да не ползвате олио и да не залепват. Вече готови палачинките намажете с мармалад или мед.
Приятно хапване....
22 Януари
1
Палачинките на татиПържим на НЕ най-високата възможна температура, за да не залепват и изгарят палачинките на тати....
28 Март
Палачинките на чичоСлед като се опекат от двете страни се вадят в равна чиния и се намазват с масло, за да останат меки палачинките. И така докато свърши сместа....
10 Април
Палачинките на бабаЗагрейте малко мазнина в тиган и изпържете палачинките.
Още горещи ги намажете с масло. Гарнират се най-добре с мед....
13 Юли
2
Палачинките на бабаЗагрейте малко мазнина в тиган и изпържете палачинките.
Още горещи ги намажете с масло. Гарнират се най-добре с мед....
13 Юли
2
Палачинките на Жак ПепенИзваждам сместа за палачинките и я разбърквам отново.
Загрявам тиган и намазвам дъното му с малко масло.
Сипвам 3-4 с. л. от палачинковата смес и завъртам тигана, така че сместа да покрие цялото дъно....
30 Ноем.
Мини палачинките на БабаИзпечете от двете страни до готовност палачинките на баба. Оставете леко да изстинат и сервирайте мини палачинките.
Мини палачинките на Баба са актуални винаги....
08 Май
Чудната баница със сирене и мас на мамаОставя се на топло да втаса до удвояване на обема. След това се разделя на две или три топки, всяка топка се разточва около 5 мм. Намазва се със свинска мас и плънка равномерно навсякъде....
23 Ноем.
Палачинки СюзетПравят се палачинки от тестото, които се пържат в масло.
Палачинките се прегъват на четвъртинки, поставят се в подходящ съд и се покриват с кърпа....
16 Юни
1
Палачинки СюзетПравят се палачинки от тестото, които се пържат в масло.
Палачинките се прегъват на четвъртинки, поставят се в подходящ съд и се покриват с кърпа....
16 Юни
1
Лесен десерт от палачинките на бабаСипва се содата, разбърква се и на части сипваме брашното.
Бърка се смес с гъстота на боза. Загрява се тиган, намазан с масло на умерен огън....
18 Февр.
4
Френски палачинки СюзетСмесете всички продукти за палачинките. Оставете сместа да престои за 30 минти.
Изпържете палачинките - трябва да се получат около 12 броя....
22 Септ.
Палачинки Сюзет - Crepes SuzetteПалачинките Сюзет - Crepes Suzette са страхотни!
Източник: HomeCooking
Забележка: в момента не разполагах с портокали и съм ползвала мандарини, около 8 бр големи....
13 Май
Боядисани великденски яйца с креп хартияБоядисаните великденски яйца с креп хартия са готови....
13 Януари
1
Какви са съставките на палачинките?Може би най-известните палачинки в света са палачинките Креп Сюзет, който са изключителен кулинарен деликатес....
01 Септ.
Овчарска торбичка - всички ползи на чудната билкаЕдва ли има човек, който да не помни овчарската торбичка, с която всички играехме като деца. Представлява висока трева, която има тънки, приличащи на сърца листенца.
Има също малки бели цветчета, които изпъкват на фона...
15 Окт.
За чудната полза на рибата върху здраветоПолезните мастни киселини Омега-3 се съдържат в много малки количества в говеждото и пилешкото месо, но рибата е истински извор. Колкото повече морски дарове присъстват на трапезата и в менюто ви, толкова по-добре ще се...
14 Май
История на бургераХамбургерът или наричан още бургер, хамбург, е сандвич, който се приготвя обикновено с говежда кайма, поставена в средата на питка. Той често се сервират с добавки от маруля, домати, лук, кисели краставички, кашкавал...
26 Юли
История на сайдераСайдерът /cider или cyder/ представлява алкохолна напитка, която се приготвя по специална технология от ферментиралия ябълков сок. Сайдерът е силно газиран, сладникав и леко кисел. Напитката има златист или зеленикав цвят...
19 Юни
История на еклеритеЕклерите са сред любимите десерти на много хора. За разлика от повечето други сладки изкушения, еклерите радват човечеството само от няколко века.
Първите сведения за съществуването на апетитните сладкиши датират...
03 Юни
1