Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Омлет, приготвен в тостерОмлет, приготвен в тостер
17 Дек.
1
Яйцата се разбъркват, заедно с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и ситно нарязаните домати. Добавя се копърът и сместа се изсипва във вече загрелия тостер....
Шаран, приготвен в тестоШаран, приготвен в тесто
09 Дек.
Така приготвен, пълненият шаран се полива с мазнина и се пече за около 50 мин на 200°C. Ако тестото започне да прегаря, завийте го с фолио....
Козунак, приготвен с миксерКозунак, приготвен с миксер
25 Април
Оформя се на топка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса на топло. Втасалото тесто за козунак се премесва, но вече на ръце, прегъва се няколко пъти и се оставя отново да втаса....
Вкусен козунак, приготвен в хлебопекарнаВкусен козунак, приготвен в хлебопекарна
03 Април
Течността се изсипва в казанчето на хлебопекарната. Добавя се брашно, а отгоре се поставя сухата мая. Не слагайте цялото брашно. В зависимост от текстурата на тестото го добавяйте на части....
Омлет с грах, приготвен в тостер за сандвичиОмлет с грах, приготвен в тостер за сандвичи
26 Януари
Натрошаваме сирене - колкото искаме, и режем кашкавала на кубчета. Нарязваме вътре и маслините, добавяме малко чубрица и разбъркваме хубаво. Включваме тостера за филиите, слагаме малко олио - за да не залепва....
Видовете кафе според начина на приготвянеВидовете кафе според начина на приготвяне
30 Юни
Шварц кафе се приготвя със две супени лъжици кафе. Технологията на приготвяне тук е доста по-различна от начина на приготвяне на еспресото....
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Съвети при приготвяне на елдаСъвети при приготвяне на елда
05 Февр.
Все по-често срещаме рецепти, приготвени с така полезната елда, или т.нар. гречка. Тук в стегнат стил, кратко, точно и ясно, ще ви представя някои основни моменти в приготвянето на елда в кулинарията....
Съвети за приготвяне на рибаСъвети за приготвяне на риба
16 Май
Индийски нюанс ще придобие рибата, ако приготвите сами суха смес от любимите ви индийски подправки и натъркате с нея рибата. Преди печене напръскайте рибата с малко зехтин....
Съвети за приготвяне на зеленчуциСъвети за приготвяне на зеленчуци
02 Април
Избягвайте да разбърквате зеленчуковите ястия, докато ги приготвяте. По-добре е да тръскате от време на време тенджерата, като плътно затворите капака й....
Съвети за приготвяне на сандвичиСъвети за приготвяне на сандвичи
18 Март
Сандвичите са едни от най-лесните за приготвяне и ефектни за сервиране ордьоври....
Шведско сладко от касисШведско сладко от касис
25 Юли
Сладкото се оставя да изстине на стайна температура и се разпределя сухи чисти буркани, които веднага се затварят....
Златни правила за приготвяне на турско кафеЗлатни правила за приготвяне на турско кафе
27 Април
2
Турското кафе, което е известно и като кафе на джезве, всъщност символизира технология на приготвяне на кафе, което се е превърнала в емблематична....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Но тук аз ще ви опиша технологията на приготвянето от нашите баби. Добре свареният мармалад се е изсипвал в приготвени за целта съдове, които се оставят на слънце, за да хване коричка....
Съвети за приготвяне на домашен сладоледСъвети за приготвяне на домашен сладолед
03 Септ.
При приготвянето на сладолед всеки път се добавя и по щипка сол. Друг съвет за по-гладък и мек сладолед е да изстудите съда, в който ще се замразява....
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциКулинарни съвети за приготвяне на зеленчуци
10 Окт.
За да се свари бързо бобът, трябва да го залеете със студена вода и веднага да го сложите да се вари. В момента в който кипне, налейте още малко студена вода. Повторете това четири пъти. След четиридесет минути бобът...
Полезни съвети за приготвяне на картофиПолезни съвети за приготвяне на картофи
31 Януари
2
Водата, в която сте варили картофи, може да използвате за приготвяне на супи. За да станат пържените картофи хрускави, пържете ги в силно нагрята мазнина и предварително изсушете картофите с кърпа или салфетка....
Съвети за приготвяне на мексикански такосСъвети за приготвяне на мексикански такос
12 Май
Ето и няколко съвета, които е добре да спазвате, ако искате да си приготвите автентичен мексикански такос....
Съвети за приготвяне на вкусен стекСъвети за приготвяне на вкусен стек
23 Юни
Ето защо е добре да се научим как да си ги приготвяме....
Важни съвети при приготвяне на зимнинаВажни съвети при приготвяне на зимнина
18 Дек.
Приготвянето на зимнина има и икономически ефект, особено когато зеленчуците и плодовете са собствено производство....
Съвети за приготвяне на перфектните брускетиСъвети за приготвяне на перфектните брускети
07 Март
На пръв поглед може да изглежда, че приготвянето на това вкусно италианско предястие е просто, но дори и такова обикновение ястие има свои правила и етапи на приготвяне....
Съвети при приготвяне на дребни рибиСъвети при приготвяне на дребни риби
24 Ноем.
Ето някои идеи и съвети за приготвяне на дребни риби: Пържена дребна риба Ако смятате да изпържите рибките за вечеря, първо ги почистете добре....
Съвети при приготвяне на кисели краставичкиСъвети при приготвяне на кисели краставички
11 Март
1
Не се наемаме да потвърдим или отречем това, защото нашата задача днес ще бъде да ви разкрием някои тънкости при приготвянето им....