Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЮфкаЮфката е тестен хранителен продукт, който се прави от изсушени тестени кори. По своя вид наподобява някои видове паста, но в технологията на приготвяне на паста и юфка има съществени разлики. Под думата юфка най-често разбираме...
17 Март
1
Немска наденицаОстаналите немски наденички може да запазите в пликове във фризер.
Немска наденица, която да сервирате и в хубава немска бира....
26 Май
Немска салатаЯйцата, картофите и морковите се сваряват поотделно, обелват се и се нарязват на кубчета.
Кашкавалът, киселите краставички и филето се нарязват по същия начин. Майонезата се смесва с горчицата и се разбърква добре....
02 Февр.
Немска палачинкаСложете немската палачинка да се пече за 15 минути на 190-200 градуса, след това намалете на 170 градуса и доопечете за още 15 минути. По време на печенето на немската палачинка не отваряйте фурната....
09 Април
4
Любимата МусакаОбелваме и нарязваме картофите на кубчета. Лукът се нарязва на ситно и си настъргваме домата предварително.
В тавичка слагаме малко олио и когато е загрято си добавяме лука. Запържваме докато започне да придобива прозрачен...
28 Юли
Немска дамска тортаНемска дамска торта е класика, която не бива да липсва на нито едно парти или рожден ден! Със своята чудесна ефирна основа и мандариново - сметанов вкус, тя е любима на дамите....
27 Февр.
Немска морковена салатаТази немска морковена салата е вкусно допълнение към всяко ястие....
13 Април
1
Немска шоколадова тортаУникално вкусна немска шоколадова торта, подходяща за всякакъв повод!...
17 Февр.
Немска супа ПихелщайнерПет минути преди пълна готовност добавете в немската супа Пихелщайнер нарязания магданоз....
13 Януари
1
Немска картофена салатаСложете нарязаните картофи в тенджера, покрийте ги с вода и ги сварете. Отцедете и оставете да се охладят.
Запържете бекона. Добавете лука към мазнината от пърженето на бекона и го запържете до покафеняване.
Сипете...
03 Май
Немска зимна салатаМесата се режат на малки парчета. Кашкавалът се настъргва на едро ренде, а крастачиките се ражат също на малки кубчета. Бялата част на праза се реже на ситно. В голяма купа се смесва всичко с картофите и нарязаната червена...
17 Ноем.
2
Немска пържена салатаКартофите се сваряват, но не напълно. Когато са готови и изстинали, се режат на дебели шайби.
В тиган се слага маслото да поомекне.
Когато се нагорещи достатъчно, се прибавят картофите, беконът (нарязан на тънки ленти...
18 Януари
1
Немска пуешка манджаПреди поднасяне поръсете немската пуешка манджа с нарязан на ситно магданоз....
24 Ноем.
Немска зимна салатаМесата се режат на малки парчета. Кашкавалът се настъргва на едро ренде, а крастачиките се ражат също на малки кубчета. Бялата част на праза се реже на ситно. В голяма купа се смесва всичко с картофите и нарязаната червена...
17 Ноем.
2
Любимата бобена чорбаСложете предварително накиснатия боб с около 2 литра вода на котлона.
Оставете го така да се вари за около 15-20 минути. След което отцедете боба, сложете около 3 литра вода и върнете на котлона.
Оставете го да ври...
01 Дек.
6
Любимата картофена салатаСлагаме в чиния и поръсваме любимата картофена салата с маслините и пресния лук....
02 Февр.
Любимата пухкава баницаРазбиваме 4 бр. яйца с половин кофичка кисело мляко, към тях прибавяме натрошеното сирене, олиото и 400 мл от газираната вода.
В намаслена тава нареждаме 2 реда кори, като ги накъсваме. След това един черпак от сместа...
14 Ноем.
Любимата лазаня БолонезеКаймата се размесва във вода, докато не стане на трохи. Лукът се почиства и се настъргва. Морковите се измиват, белят се и също се настъргват. В тенджера се сипва олиото и се оставя да загрее. Когато е готово, в него се сипват...
13 Август
1
Любимата семейна пицаРазтиламе тестото в намазнена тава.
За соса смесваме лютеница с доматен сок и слагаме 1ч.л.шарена сол.
Изсипваме соса върху тестото след това нареждаме нарязания на кубчета салам и царевицата.
Поръсваме с кашкавала...
20 Април
Любимата питка СусамкаЗатопляме 100 мл прясно мляко и към него прибавяме натрошената мая и захарта. Оставяме да шупне.
През това време пресяваме брашното и правим кладенче. Когато маята е готова, изсипваме всички продукти без маслото към брашното...
17 Дек.