Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ева не е откъснала ябълкаЕва не е откъснала ябълка
22 Септ.
2
Никъде в Библията обаче не е казано, че върху дървото на познанието е имало ябълки. Плодът, който е откъснала Ева, би могъл да е кайсия, манго или който и да е друг плод....
Шоколадова торта ГинесШоколадова торта Гинес
28 Май
Добавят се какаото на прах, захарта и бирата Гинес. Разбърква се. Отстранява се от огъня и сместа се оставя настрани. Разбива се заквасената сметана с яйца. Добавя се ванилия....
Ирландски какаов кекс с бира ГинесИрландски какаов кекс с бира Гинес
13 Февр.
По желание може да се поръси ирландски какаов кекс с бира Гинес с пудра захар или да се полее с какаова глазура. Забележка: алкохолът при печенето се изпарява!...
Гинес кейк с ароматен шоколадов кремГинес кейк с ароматен шоколадов крем
15 Август
1
Това е така известният Гинес кейк. В тенджера се загрява бирата и маслото, докато се разтопят. Маха се от огъня и се прибавят захарта и какаото, разбърква се хубаво....
Гюзлюми от старозагорския крайГюзлюми от старозагорския край
29 Август
Замесете гладко тесто от брашното /оставете малко количество за разточването/, маята, маслото, солта и водата. разделете готовото тесто на топчета и оставете да втасат. От топчетата разточете тънки кори, които поръсвайте...
Кьопоолу от шопския крайКьопоолу от шопския край
20 Август
Разбъркваме добре всичко и Кьоополуто от шопския край е готово! Приятен апетит!...
Кавърма от Бургаския крайКавърма от Бургаския край
22 Ноем.
Вкусна и лесна кавърма от Бургаския край....
Бисквитена торта Роден КрайБисквитена торта Роден Край
16 Април
Свалете ринга и украсете бисквитената торта Роден Край по желание. Да ви е сладко!...
Пилешка каша от Плевенския крайПилешка каша от Плевенския край
05 Август
Източник на тази вкусна пилешка каша от Плевенския край: Hristo Y Moni‎ от Българските ястия и рецепти...
Никулденски шаран от Дунавския крайНикулденски шаран от Дунавския край
07 Дек.
Режем Никулденския шаран от Дунавския край на рибни котлети и сервираме (като махаме шишчетата), а отстрани гарнираме със сос и зеленчуци....
Домашен пастет от Странджанския крайДомашен пастет от Странджанския край
19 Август
Ще ви предложа една традиционна рецепта за домашен пастет от Странджанския край. Подбирате възможно по-мазно свинско месо, мазната част от гърдите или бузи, аз съм правил и с мазни изрезки....
Телешко варено от ловешкия крайТелешко варено от ловешкия край
17 Юни
Начукайте джолана, за да стане месото по-крехко, залейте го със студена вода и го кипнете. Отпенете няколко пъти, посолете и добавете ситно нарязаните моркови, целина, лук и корени магданоз. Варете на тих огън под...
Традиционни пърленки от габровския крайТрадиционни пърленки от габровския край
16 Март
Традиционните пърленки от габровския край са чудни!...
Запечени пърленки от габровския крайЗапечени пърленки от габровския край
25 Януари
Запечените пърленки от габровския край са готови....
Рекорден бял трюфел откъсна мъж край СмолянРекорден бял трюфел откъсна мъж край Смолян
24 Ноем.
С гигантска по размери гъба, откъсната през последните дни, може да се похвали и семейство от добричкото село Победа. 800-грамовата гъба сърнела е била откъсната от Владислав Александров в гора край селото....
Жито по сватбарски от Троянския крайЖито по сватбарски от Троянския край
03 Септ.
1
Житото измийте и сварете до омекване и леко разпукване на зрънцата. Колко време ще ви отнеме варенето, зависи от вида и марката, които използвате, но по принцип не е дълго, тъй като зрънцата би трябвало да са белени и...
Чушки с мляко от Добруджанския крайЧушки с мляко от Добруджанския край
10 Март
Хубавото на тази манджичка, че е много лесна, бърза и вкусна и може да се прави не само с пресни печени чушки, но и с такива от буркан. В мазнината се запържват за около 5-6 минути почистените чушки, които преди това сме...
Доматът - златната ябълка от другия край на светаДоматът - златната ябълка от другия край на света
25 Август
Италианците започват да го наричат Златна ябълка, а провансалците любовна ябълка. Той навлиза в кухнята на Европа първо под формата на сосове, за да се превърне постепенно в един от най-употребяваните зеленчуци....
Казанлъшки поничкиКазанлъшки понички
27 Окт.
34
Стоплете водата и постепенно разбъркайте в нея захарта, солта и маята. Започнете след това да добавяте брашното на части и разбърквайте докато се изчерпи. Трябва да се получи рядко тесто, което оставете да втаса 40 минути...
Казанлъшка баницаКазанлъшка баница
24 Март
12
За да приготвите сместа, първо слагате яйцата и сиренето и разбивате докато сиренето не стане на съвсем малки пaрченца. По желание може да оставите някое по-голямо парченце. Добавяте киселото мляко и отново разбивате....
Казанлъшки гевречетаКазанлъшки гевречета
19 Април
Направете кладенче в брашното и сложете всички продукти. Замесете меко, нелепнещо тесто. Сложете го в купа, а купата завийте с памучна кърпа. Оставете да втаса на топло, докато удвои обема си. Готовото тесто извадете...
Казанлъшки курабииКазанлъшки курабии
07 Ноем.
В подходяща тава пресейте брашното и в кладенче по средата добавете -те жълтъка и 1 цяло яйце, разтопеното масло, захарта, настърганата лимонова кора от половин цитрус и киселото мляко с разтворената в него сода. Замесете...
Казанлъшки поничкиКазанлъшки понички
27 Окт.
34
Стоплете водата и постепенно разбъркайте в нея захарта, солта и маята. Започнете след това да добавяте брашното на части и разбърквайте докато се изчерпи. Трябва да се получи рядко тесто, което оставете да втаса 40 минути...
Казанлъшки курабийкиКазанлъшки курабийки
03 Май
1
Пресейте брашното, за да стане по-пухкаво. Угасете содата в киселото мляко. Изсипете брашното в тава или друг подходящ съд. Направете по средата кладенче и сложете щипка сол, киселото мляко със содата, 4 жълтъка и 1 цяло...
Хлебни кошнички с яйца от Македонския крайХлебни кошнички с яйца от Македонския край
12 Март
Приятен апетит с тези хлебни кошнички с яйца от Македонския край....