Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ева не е откъснала ябълкаНикъде в Библията обаче не е казано, че върху дървото на познанието е имало ябълки. Плодът, който е откъснала Ева, би могъл да е кайсия, манго или който и да е друг плод....
22 Септ.
2
Шоколадова торта ГинесДобавят се какаото на прах, захарта и бирата Гинес. Разбърква се. Отстранява се от огъня и сместа се оставя настрани.
Разбива се заквасената сметана с яйца. Добавя се ванилия....
28 Май
Ирландски какаов кекс с бира ГинесПо желание може да се поръси ирландски какаов кекс с бира Гинес с пудра захар или да се полее с какаова глазура.
Забележка: алкохолът при печенето се изпарява!...
13 Февр.
Гинес кейк с ароматен шоколадов кремТова е така известният Гинес кейк.
В тенджера се загрява бирата и маслото, докато се разтопят. Маха се от огъня и се прибавят захарта и какаото, разбърква се хубаво....
15 Август
1
Гюзлюми от старозагорския крайЗамесете гладко тесто от брашното /оставете малко количество за разточването/, маята, маслото, солта и водата. разделете готовото тесто на топчета и оставете да втасат.
От топчетата разточете тънки кори, които поръсвайте...
29 Август
Кьопоолу от шопския крайРазбъркваме добре всичко и Кьоополуто от шопския край е готово!
Приятен апетит!...
20 Август
Бисквитена торта Роден КрайСвалете ринга и украсете бисквитената торта Роден Край по желание.
Да ви е сладко!...
16 Април
Пилешка каша от Плевенския крайИзточник на тази вкусна пилешка каша от Плевенския край: Hristo Y Moni от Българските ястия и рецепти...
05 Август
Никулденски шаран от Дунавския крайРежем Никулденския шаран от Дунавския край на рибни котлети и сервираме (като махаме шишчетата), а отстрани гарнираме със сос и зеленчуци....
07 Дек.
Домашен пастет от Странджанския крайЩе ви предложа една традиционна рецепта за домашен пастет от Странджанския край.
Подбирате възможно по-мазно свинско месо, мазната част от гърдите или бузи, аз съм правил и с мазни изрезки....
19 Август
Телешко варено от ловешкия крайНачукайте джолана, за да стане месото по-крехко, залейте го със студена вода и го кипнете.
Отпенете няколко пъти, посолете и добавете ситно нарязаните моркови, целина, лук и корени магданоз.
Варете на тих огън под...
17 Юни
Традиционни пърленки от габровския крайТрадиционните пърленки от габровския край са чудни!...
16 Март
Рекорден бял трюфел откъсна мъж край СмолянС гигантска по размери гъба, откъсната през последните дни, може да се похвали и семейство от добричкото село Победа.
800-грамовата гъба сърнела е била откъсната от Владислав Александров в гора край селото....
24 Ноем.
Жито по сватбарски от Троянския крайЖитото измийте и сварете до омекване и леко разпукване на зрънцата.
Колко време ще ви отнеме варенето, зависи от вида и марката, които използвате, но по принцип не е дълго, тъй като зрънцата би трябвало да са белени и...
03 Септ.
1
Чушки с мляко от Добруджанския крайХубавото на тази манджичка, че е много лесна, бърза и вкусна и може да се прави не само с пресни печени чушки, но и с такива от буркан.
В мазнината се запържват за около 5-6 минути почистените чушки, които преди това сме...
10 Март
Доматът - златната ябълка от другия край на светаИталианците започват да го наричат Златна ябълка, а провансалците любовна ябълка. Той навлиза в кухнята на Европа първо под формата на сосове, за да се превърне постепенно в един от най-употребяваните зеленчуци....
25 Август
Казанлъшки поничкиСтоплете водата и постепенно разбъркайте в нея захарта, солта и маята. Започнете след това да добавяте брашното на части и разбърквайте докато се изчерпи. Трябва да се получи рядко тесто, което оставете да втаса 40 минути...
27 Окт.
34
Казанлъшка баницаЗа да приготвите сместа, първо слагате яйцата и сиренето и разбивате докато сиренето не стане на съвсем малки пaрченца. По желание може да оставите някое по-голямо парченце.
Добавяте киселото мляко и отново разбивате....
24 Март
12
Казанлъшки гевречетаНаправете кладенче в брашното и сложете всички продукти. Замесете меко, нелепнещо тесто. Сложете го в купа, а купата завийте с памучна кърпа.
Оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.
Готовото тесто извадете...
19 Април
Казанлъшки курабииВ подходяща тава пресейте брашното и в кладенче по средата добавете -те жълтъка и 1 цяло яйце, разтопеното масло, захарта, настърганата лимонова кора от половин цитрус и киселото мляко с разтворената в него сода.
Замесете...
07 Ноем.
Казанлъшки поничкиСтоплете водата и постепенно разбъркайте в нея захарта, солта и маята. Започнете след това да добавяте брашното на части и разбърквайте докато се изчерпи. Трябва да се получи рядко тесто, което оставете да втаса 40 минути...
27 Окт.
34
Казанлъшки курабийкиПресейте брашното, за да стане по-пухкаво. Угасете содата в киселото мляко.
Изсипете брашното в тава или друг подходящ съд. Направете по средата кладенче и сложете щипка сол, киселото мляко със содата, 4 жълтъка и 1 цяло...
03 Май
1
Хлебни кошнички с яйца от Македонския крайПриятен апетит с тези хлебни кошнички с яйца от Македонския край....
12 Март