Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържено свинско с виноПържено свинско с вино
23 Март
Щом лукът и месото хубаво омекнат и се сготвят, объркайте с всички подправки на вкус и снемете от котлона пърженото свинско с вино. Задължително поднесете с чаша червено вино....
Защо да ядем повече дюли?Защо да ядем повече дюли?
25 Септ.
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Моята мусака с повече лукМоята мусака с повече лук
19 Февр.
Надявам се да ви хареса моята мусака с повече лук....
Два пъти токано (гьозлеми)Два пъти токано (гьозлеми)
30 Дек.
4
Не се ангажирам с грамове за количеството брашно, тъй като брашната много често се различават като качество и като попивателност. Това е една стара рецепта от нашето семейство, може да се намери в различни варианти, но...
Два пъти засладени морковиДва пъти засладени моркови
07 Март
Подбират се моркови с ярък оранжев цвят и се измиват. Леко се остъргват и повторно се измиват, нарязват се на кръгчета с дебелина 15 – 19 мм. Сваряват се до омекване, след което се изстудяват. От сварените моркови се изрязват...
Два пъти засладени морковиДва пъти засладени моркови
07 Март
Подбират се моркови с ярък оранжев цвят и се измиват. Леко се остъргват и повторно се измиват, нарязват се на кръгчета с дебелина 15 – 19 мм. Сваряват се до омекване, след което се изстудяват. От сварените моркови се изрязват...
Ароматна марината за свинско с виноАроматна марината за свинско с вино
16 Март
Нарежете плешката или бута на дебели пържоли, посолете съвсем леко и начукайте или нацепете на няколко места с острието на ножа. В голяма купа сипете виното, подправката за скара, захарта и останалите подправки, разбъркайте...
Друсано свинско с вино и гъбиДрусано свинско с вино и гъби
10 Февр.
Поднасяме друсано свинско с вино и гъби с чаша червено вино....
Вкусен постен ориз с повече зеленчуциВкусен постен ориз с повече зеленчуци
13 Юли
Щом е готов, поръсете вкусения постен ориз с повече зеленчуци с магданоз....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
16 Окт.
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
10 Февр.
В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
16 Май
За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
18 Дек.
Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях. Защо да ядем повече мандарини?...
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
22 Февр.
Защо да ядем повече ориз? Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
Колко пъти на ден трябва да ядем?Колко пъти на ден трябва да ядем?
18 Юни
Колкото повече захар, толкова повече енергия влиза в организма и толкова по-малко мазнини се изгарят....
Ароматно свинско с вино, кашкавал и лукАроматно свинско с вино, кашкавал и лук
27 Март
Свинското се нарязва на хапки. Поставя се в тиган със сгорещено олио и малко се запържва от двете страни....
Свинско с вино и праз на фурнаСвинско с вино и праз на фурна
14 Май
Свинското с вино и праз на фурна е готово....
Задушено свинско с вино и соев сосЗадушено свинско с вино и соев сос
28 Септ.
Задушеното свинско с вино и соев сос е много вкусно....
Мъжете лъжат два пъти повече от женитеМъжете лъжат два пъти повече от жените
15 Септ.
1
) "Повечето хора не могат да четат сигнали. Те допускат, че ако някой крие истината, той ще скрие лицето си и ще избягва да ги гледа в очите. В действителност е вярно точно обратното....
Пет причини да ядем повече морковиПет причини да ядем повече моркови
18 Дек.
Морковеният сок съдържа 4 пъти повече каротин, отколкото доматите, например....
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
18 Април
4
Летни пържоли с фенел Необходими продукти: 4 свински пържоли без сланина - около 250 г всяка 2 големи глави фенел - нарязани на 8 парчета всяка 2 консерви боб - по 400 г всяка 100 г чери домати 100 мл бяло...
Пет причини да ядем повече нарПет причини да ядем повече нар
06 Март
Той помага за облекчаване на болката, за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, има анти-вирусни свойства и много повече. Ето топ пет на причини, поради които нарът трябва да присъства е менюто ни: 1....
Купуваме и ядем все повече храниКупуваме и ядем все повече храни
06 Март
Няма как да не ви направи впечатление, че докато все повече малки фирми или пък магазини за дрехи и студия затварят врати, разрастването на хранителните вериги става все по-осезаемо и мащабно....
Защо да ядем повече червено цвекло?Защо да ядем повече червено цвекло?
01 Дек.
Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....