Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Японската кухня УашокуВсички сме чували колко здравословна е средиземноморската кухня и в това няма никаква лъжа и измама. Но вероятно още по-здравословна се явява японската кухня, която съвсем не се състои в така познатото ни суши....
15 Ноем.
Особености на японската кухняЯпонската кухня, която се приема за част от азиатската, се отличава значително от нея с някои свои характеристики....
20 Февр.
Джинджифилът в японската кухняАко заговорим за Страната на изгряващото слънце обаче, ще стигнем до извода, че има някои съставки като уасабито например, без които японската кухня не би била това, което е....
20 Юли
Продукти от японската кухняПриготвянето на ястията от японската кухня е невъзможно без оригиналните японски продукти. Един от тях е коренът от лотос, известен и като ренкон. На вкус е сладък и хрускав....
15 Май
Курбан за здраве от СливенскоИзмиваме месото и го заливаме с три литра студена вода. Поставяме го да ври на не много силен огън.
От момента, в който започне да се образува пяна, започваме непрекъснато да отделяме пяната с решетъчна лъжица.
Огънят...
17 Август
Терияки - класиката на японската кухняСоевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
05 Ноем.
Какво знаете за японската кухня?Разнообразието на тяхната кухня се дължи най-вече на продуктите и подправките, които те използват....
01 Март
Чужди влияния в японската кухняМакар за истинска японска кухня да може да се говори едва след 18 в., много ястия, които са чисто азиатски, са се превърнали в истинско вдъхновение за японските кулинари, които са измисли много добавки към тях и поради...
29 Януари
Основни рецепти от японската кухняНай-популярният японски бульон е даши – той е основа на много японски супи и сосове. Можете да го съхранявате в хладилник до три дни. Натъркайте едно парче водорасли комбу с влажна кърпа.
Сложете в тенджера с 1.4...
23 Май
Огретен Здраве на фурнаЧушките се белят и се нарязват на ленти. Спанакът и копривата се попарват за 2-3 минути във вряща вода, след което се изчистват и нарязват на ситно.
В голяма купа се разбиват яйцата, добавя се натрошеното сирене (използвам...
23 Април
Зелено здраве в чинияБъркаме зеленото здраве в чиния енергично около 5 минути.
Сервираме бърканите яйца със зеленчуци и се наслаждаваме....
29 Април
Най-популярните гъби в японската кухняВ тази статия ще ви запознаем с някои от най-популярните и най-вкусни гъби в японската кухня и ще ви дадем идеи как да ги използвате в своите рецепти....
19 Март
Начини на сервиране в японската кухняАко говорим за изтънченост в кухнята, за изискани маниери и за естетика при сервирането, сигурно бихте решили, че става въпрос за френската кухня....
24 Ноем.
Празниците и храната в японската кухняВ случая не става въпрос за това как се сервира по японски, за типичния начин на японския хранителен режим или за характерната употреба на бамбуковите пръчици, а именно за тясната връзка между японската кухня и японските...
15 Август
Най-популярните специалитети от японската кухняЯпонската кухня се отличава от всяка друга в света, в нея няма влияния на други национални кухни. Специалитетите от японската кухня са любими на хора от много държави....
13 Окт.
Техники за готвене в Японската кухняДаши
Тази супа на основата на риба и водорасли е типично ястие в японската кухня. Намира се в концентриран вид в магазините за японска храна....
29 Април
2
Ролята на Соята в японската кухняМакар и набедена за лош хранителен продукт, соята всъщност е изключително полезна, поради което е сред основните насаждения в страни като Китай, Корея и Япония....
30 Юли
Основни продукти, използвани в японската кухняТака, както царевицата, бобът и лютите чушки се свързват с мексиканската кухня, а използването на голям брой различни подправки е характерно за арабската кухня, така и японската има свои предпочитания....
15 Юли
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол....
14 Ноем.
Цитрусов коктейл Здраве и енергияЦитрусите са безценни плодове за здравето ни, особено лимоните /разграждат оксалатните камъни в бъбреците/.
Богати на витамин С, цитрусовите плодове са подходящи и в сезона на вирусните инфекции....
27 Януари
Рибите и морските деликатеси в японската кухняНаредени на многобройни сергии на японските пазари можете да срещнете да се продават риби като риба тон, рак, щука, сьомга, скумрия, червеноперка, ивичест тунец и много друрги....
09 Август
Традиционни подправки и водорасли в японската кухняВодорасли
В японската кухня най-често използваните водорасли са комбу, уакаме и нори, като последните са неразделна част от приготвянето на суши....
20 Юли
Закуска за здраве по рецепта на професор МермерскиЗакуската за здраве по рецепта на професор Мермерски е много полезна....
17 Март