Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Етикет: Как да се държим в японски ресторантСъщото важи и за японските ресторанти на местно ниво.
Ниска масичка и хранене на земята – това невинаги е задължително в японския ресторант....
15 Окт.
Робърт Де Ниро отваря японски ресторант в Черна ГораЛегендарният актьор Робърт Де Ниро и приятелят му, японецът Нобуюки Мацухиса, ще открият японски ресторант в Черна гора....
17 Май
Натто - непознатата японска хранаТази интересна японска храна е естествен източник на пробиотици. Освен че подобряват храносмилането, те укрепват и имунната система....
10 Дек.
Японски палачинкиОпитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки.
Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта....
19 Април
2
Японски омлетРазбиваме яйцата със соевия сос и оризовия оцет. Загряваме олио, загребваме с черпак от сместа и пържим като за тънки палачинки.
Когато яйцата се захванат, прегъваме единия и другия край към средата.
Върху тях сипваме...
26 Юни
Японски оризОризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите.
Настъргва се половин морков и...
29 Март
1
Японски бисквитиВ купа разбиваме брашното, захарта, солта и сусама. Добавяме студеното масло и жълтъка и разбиваме докато удвои обема си.
Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки...
22 Февр.
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеБеконът се пържи в голям тиган, докато стане хрупкав, след което се отцежда върху домакинска хартия.
3 с.л. от мазнината в тигана се прехвърлят в огнеупорна купа и тя се слага в хладилника.
Смесете в голяма купа хляба...
02 Април
Дория - западна храна в японски стилС други думи - това е западна храна в японски стил. Когато чух за това ястие, в началото мислех, че Дория е италианско ястие, но очевидно не е!...
08 Март
Смути със супер храниРазбийте в блендер кокосовата сметана, замразените малини и 1 банан. Налейте сместа в купа.
Добавете отгоре нарязан на филийки 1 банан, пресните малини и боровинки.
С помощта на нож притиснете шипките, за да излезе...
03 Септ.
2
Японски кифлички хокайдоНамазват се с разбит жълтък и се пекат японски кифлички хокайдо на 180°C до готовност....
09 Дек.
1
Пухкав японски омлетЗа този пухкав японски омлет разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете солта, разбъркайте и оставете настрани.
Белтъците със захарта разбийте на сняг....
02 Януари
Японски крем карамелИзвадете, охладете и сервирайте студен японския крем карамел.
За любителите на крем карамела, ето и вариант за класически крем карамел....
17 Май
Пухкавите японски палачинкиЯпонските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето.
За целта двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с млякото на хомогенна смес....
28 Февр.
3
Домашни японски сладкиРазбиваме жълтъците с вилица и добавяме захарта. Разбиваме 1-2 минути и сипваме сухото мляко и нишестето. Разбъркваме и размесваме с пръсти. Трябва да се получи меко лепкаво тесто.
Разделяме го на 2 части. Към едната...
08 Ноем.
Пиле по японскиНарязваме пилето на дребно и го запържваме в сгорещеното олио, подправяме със сол и черен пипер.
Доливаме сакето и бульона и задушаваме на слаб огън под капак до готовност.
Сервираме поръсено с магданоз....
25 Юли
Японски палачинки окономиякиГотовите японски палачинки окономияки се сервират със сос по избор или домашен окономияки сос....
29 Януари
Японски дунапренен чийзкейкГотовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
03 Окт.
5
Месо по японскиНарежете месото на тънки ивици и го сложете в йенска тава или дълбок глинен съд.
Смесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час.
Загрейте зехтина в уок или...
02 Дек.
Спагети по японскиВ тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
22 Април